Vyhrajte životní příběh bývalého politického vězně

Mukl
Jak dlouho dokáže člověk odolávat fyzickému a psychickému nátlaku, než podlehne a přizná se k činům, které nespáchal? Vladimír Hanuš to v pouhých devatenácti letech okusil na vlastní kůži…

Lidská krutost v nejsyrovější podobě

Kolik ran dokáže člověk přijmout, než učiní falešné doznání?
Jak silná je vůle žít na místech, kde je smrt vysvobozením?
Je možné projít peklem a zůstat přitom člověkem?

Kniha inspirovaná skutečným příběhem muže, který byl ve vykonstruovaném procesu odsouzen k patnácti letům odnětí svobody. V pouhých 19 letech prošel velmi krutými výslechovými metodami StB a na vlastní kůži okusil lidskou krutost v její nejsyrovější podobě.

Nejinak tomu bylo po vynesení rozsudku. Osm let strávených v uranových dolech na Jáchymovsku, nelidské podmínky a každodenní boj o život, to vše se podepsalo nejen na jeho fyzickém zdraví, ale rovněž na zdraví psychickém.

 

Mukl

Přežil, ale nikdy nezapomněl
Autorka: Petra Čeřovská

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 408
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2020
ISBN: 978-80-271-1399-6

 

Přečtěte si více o knize Mukl, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte také na ukázku a náš článek.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Vyhrajte knihu Mukl

Když byl Vladimír Hanuš odsouzen ve vykonstruovaném procesu, bylo mu pouhých devatenáct let. Prošel si nejen krutými výslechovými metodami StB, ale o svůj život musel denně bojovat v uranových dolech na Jáchymovsku, kam byl na osm let poslán. Nikoho nepřekvapí, že na tu dobu nerad vzpomíná, přesto se jeho vnučce Petře Čeřovské podařilo poskládat jeho životní příběh do knižní podoby, aby se nezapomnělo na zvěrstva, která se neštítil na „nehodících“ se občanech páchat minulý režim. Přečtěte si příběh o lidské odvaze, nezlomnosti, touze přežít a přátelství, které neukončila ani smrt.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Mukl vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Mukl
probíhá od 2. do 15. února 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy podle skutečných událostí Mukl

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMukl
Přežil, ale nikdy nezapomněl

Čeřovská, Petra

Cosmopolis, 2020

Napsat komentář