Získejte dramatický boj o život se smrtí v zádech

volani-hvezd-perex
Irsko se potýká s epidemií španělské chřipky, která kosí mladé i staré. Avšak i mezi všudypřítomnou smrtí se rodí nový život – právě na porodnickém oddělení se odehrává příběh tří žen, kterým se během tří dnů obrátí život vzhůru nohama.

Příběh tří statečných žen

Irsko bylo zpustošeno hned nadvakrát, nejprve válkou a pak epidemií španělské chřipky. Julie Powerová pracuje jako zdravotní sestra v dublinské nemocnici na oddělení pro nemocné nastávající matky.

Nemocnice se potýká s velkým nedostatkem zdravotnického personálu, a do tohoto uzavřeného světa vstoupí dvě ženy: doktorka Kathleen Lynnová, která je na útěku před policií, a mladá dobrovolnice Bridie Sweeneyová. Během tří dnů, kdy se neúnavně starají o své pacientky a přivádějí na svět nový život, se jim všem obrátí život vzhůru nohama…

 

Volání hvězd

Autorka: Emma Donoghue

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Karolina Medková
Počet stran: 296
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2020
ISBN: 978-80-271-1236-4

Přečtěte si více o knize Volání hvězd, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Dnes ráno tu nikde nevidím našeho vrátného, snad také neonemocněl. Jen uklízečka omývá fenolem mramorový podstavec sochy Panny Marie v modrém hávu.
Když spěchám okolo příjmu ke schodům na naše porodnicko-horečnaté oddělení, pod rouškou poznám jednu ze sester žákyněk. Byla od hlavy až k patě postříkaná rudou krví, jako by právě vyšla z jatek. Profesní zásady vážně utrpěly.
„Sestro Cavanaghová, byla jste u operace?“
Zavrtěla hlavou a ochraptěle odpověděla: „Zrovna se to stalo, na cestě sem, sestro Powerová – nějaká žena po mně chtěla, abych se šla podívat na muže, který upadl na ulici. Byl ve tváři skoro černý, opravdu, a škubal si za límec.“
Položila jsem jí ruku na zápěstí, abych ji uklidnila.
Zajíkavě pokračovala: „Snažila jsem se ho posadit na zem a rozepnout mu knoflíčky na límci, aby se mohl nadechnout…“ Velmi dobře. „… ale on naposledy mohutně zakašlal a…“ Sestra Cavanaghová ukázala roztaženými lepkavými prsty na krev na sobě. (str. 15–16)

 

Vyhrajte knihu Volání hvězd

Španělská chřipka pustoší Irsko a nevyhýbá se ani zdravotnickému personálu. Dublinská nemocnice proto trpí jeho nedostatkem a sestra porodnického oddělení pro nakažené matky Julie Powerová padá únavou. Doktorka Kathleen Lynnová pro ni tudíž představuje spásu, přestože je na útěku před policií. Jak se těmto dvěma spolu s mladou dobrovolnicí Bridie Sweeneyovou bude dařit při záchraně těhotných žen a jejich dětí? To už si přečtěte v románu z doby ne nepodobné té dnešní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Volání hvězd vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Volání hvězd
probíhá od 12. do 25. ledna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Volání hvězd

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVolání hvězd

Donoghue, Emma

Cosmopolis, 2020

Získejte dramatický boj o život se smrtí v zádech - DISKUZE

Počet reakcí: 1

Napsat komentář