O přátelství lidí a zvířat

Spriznene duse_uvodni
Mezi lidmi a zvířaty může někdy vzniknout opravdu silné pouto – až neuvěřitelné. O těchto výjimečných případech vypráví kniha Spřízněné duše od Janice Ryan.

Fascinující, dojemné i humorné; takové jsou příběhy zvířat a lidí, kteří si mezi sebou vytvořili mimořádně silné pouto. O tom by mohl vyprávět surfař Todd, kterého před bílým žralokem zachránili stateční delfíni, zraněná etiopská dívka, kterou před útočníky ubránili tři lvi a opatrovali ji, dokud si pro ni nepřišla její rodina, a mnoho dalších.

 

Spřízněné duše

Pravdivé příběhy o silném poutu mezi zvířaty a lidmi
Autorka: Janice Ryan
Přeložila: Jana Vlčková

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-360-4
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Spřízněné duše vydalo nakladatelství Alpress.

 

Ukázka z knihy

Co je roztomilejší než mládě? Vůbec nic! Ať už obdivujete dvounohého nebo čtyřnohého tvorečka, jedno mají společné: „dětskou“ tvář. Velké, daleko od sebe posazené oči, drobný nos a obličejové rysy soustředěné do spodní části tváře. Čelo se tím pádem jeví velké a vyklenuté a hlava kulatá a symetrická.
Existuje pro to důvod a evoluční psychologové jej shrnují takto: lidská mláďata jsou spolu s novorozeňaty mnohých zvířecích druhů relativně bezmocná a závislá na péči ostatních. Proto je v nejlepším zájmu mláděte přitáhnout pozornost těch, na jejichž pomoc jsou odkázáni. Tento evoluční mechanismus představuje určitou pojistku, která zajišťuje, aby bylo o mládě postaráno. (str. 5)

Přečtěte si celou ukázku.


Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSpřízněné duše
Pravdivé příběhy o silném poutu mezi zvířaty a lidmi

Ryan, Janice

Alpress, 2020

Napsat komentář