Doktorský humor je klasika, která nezklame

galen-velka-vizita
Zlepšete si den porcí veselých a mnohdy i trochu bizarních příhod, s jakými se lékaři musejí potýkat při výkonu svého povolání. Autor nám je předkládá ve svěží formě fejetonů a krátkých povídek.

„Bez Nerudů a Čapků by byl náš svět nejen mnohem méně zajímavý a zábavný, ale po všech stránkách horší, protože horší bychom byli i my sami. A tak i dnes, v jednadvacátém století, nacházím přinejmenším jeden dobrý důvod, proč stále psát sloupky, fejetony a povídky.“ To jsou slova kardiologa Josefa Veselky z úvodního textu jeho třetí knihy Velká vizita. Glosuje v ní současné dění, těžko pochopitelné společenské jevy, ale i různé zákruty lidské povahy. A hlavně situace, se kterými se dnes a denně setkává ve svém lékařském povolání. „Neruda se svými slavnými fejetony nebo Čapek s ještě slavnějšími sloupky či povídkami by byli aktuální i dnes,“ upozorňuje autor. Dá se předpokládat, že ani jeho postřehy s léty neztratí nic na své aktuálnosti.
Sloupky a povídky doplňují ilustrace novináře a stand-up komika Miloše Čermáka.

Velká vizita

Autor: Josef Veselka
Ilustrátor: Miloš Čermák

Počet stran: 163
Vazba: brožovaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-7492-471-2
Doporučená cena: 250 Kč

 

Knihu Velká vizita vydalo nakladatelství Galén.

O autorovi

Prof. MUDr. Josef Veselka, CSc. (1965) je kardiolog a přednosta Kardiologické kliniky 2. LF UK a FN v Motole. V mládí aktivně sportoval, později působil jako lékař mládežnických reprezentačních týmů v basketbalu. Ve své lékařské profesi se nejvíce věnuje intervenční kardiologii a onemocněním srdečního svalu. Je autorem více než 300 odborných článků, 5 monografií a 2 učebnic kardiologie. V roce 2017 publikoval povídkovou sbírku Překroč ten stín!, jež byla jeho beletristickým debutem. V roce 2019 vydal knihu Kardiologova příslužba, do které zařadil sloupky psané pro přílohu Hospodářských novin Ego! Od jara roku 2020 publikuje své mikropovídky v magazínu Pátek LN.

Zdroj informací: nakladatelství Galén


Nakladatelství Galén vzniklo v roce 1993 se záměrem profilovat se jako odborný nakladatelský dům v oblasti medicíny. Během téměř dvacetiletého fungování bylo vydáno více než 500 publikací, ediční záměr se navíc rozšířil i do jiných oblastí. Díky kvalitě své produkce se Galén stal partnerem Karlovy univerzity pro řadu koedičních titulů, získal mnohá ocenění svých publikací a vytvořil oceňovanou standardní autorsko-redakčně-polygrafickou kvalitu jednotlivých publikací.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelká vizita

Veselka, Josef

Galén, 2020

Napsat komentář