Praktická psychologie pro každého

Dzungle v nas
Společnost a vztahy mohou často připomínat džungli. Pomocí mapy se však dokážete i v tomto prostředí vyznat. Dále se naučíte, jak ovládat své pocity a chování a nenechat se strhnout emocemi. Součástí knihy je i nespočet příkladů z praxe. 

Vyznáte se v džungli, kde se v kořenech stromů plazí pudy, zatímco v korunách vřeští inteligence?
Je svůdné říci ano…
Naše osobnost má složitost, záludnost i potenciál skutečné džungle. Obsahuje skryté poklady, bludné kořeny i nebezpečná zákoutí. Plíží se v ní úskočné obludy, které nás chtějí ovládnout a o nichž je dobré vědět a nepustit je ke kormidlu řídícímu naše chování. Bydlí v ní i osvícené bytosti, které nás rády povedou ke svobodě, když jim dáme příležitost.
Máme-li moderní vzdělání, pak bývá spíše technické. Obvykle umíme pracovat s počítači, známe jazyky, rozumíme svému oboru. Často však tápeme, máme-li rozumět lidem a jejich vztahům. Vyznat se v těchto divokých krajích je přitom nesmírně výhodné. Rozumíme-li tomu, co cítíme a co děláme, můžeme své pocity a své chování ovládat a své poznatky využít i v jiné džungli – té kolem nás.
Na cestu do spletité krajiny lidské psychiky se vyplatí mít dobrou mapu. Takovou, která vás nezaplete do detailů, ale drží se podstatných souvislostí. Která neutíká k mystice, ale opírá se o vědu a fakta. Jiří Plamínek takovou mapu nakreslil a dal jí podobu této knížky. Je praktická, zahrnuje četné příklady a je určena k okamžitému použití s doživotní zárukou.

Ukázka z knihy

Lidé by si měli uvědomit, že jsou významnou část života de facto ve službách sexuality. Rod přitom dostává viditelnou přednost často i před bezpečím a přežitím, jinak bychom nemuseli v době obrovských zdravotních rizik tolik propagovat „bezpečný sex“.
Sexualita tak občas zápasí s rozumem, který se snadno může dostat do defenzivy. (str. 15)

Můžete si přečíst zbytek ukázky.

Džungle v nás

Praktická psychologie pro každého
Autor: Jiří Plamínek

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 167×240 mm
ISBN: 978-80-271-1691-1
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Džungle v nás vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Jiří Plamínek se zabývá praktickým managementem, řešením konfliktů a přípravou manažerů firem a firemních specialistů – vyjednávačů, facilitátorů, lektorů a mediátorů. Je nezávislým konzultantem a lektorem. Mezi jeho klienty patří nejúspěšnější české firmy, centrální orgány státní správy a prestižní vysoké školy.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDžungle v nás
Praktická psychologie pro každého

Plamínek, Jiří

Grada, 2020

Napsat komentář