Vyhrajte román o novém začátku po čtyřicítce

Tereza-perex
Má cenu zůstávat v manželství jen proto, abychom nebyli sami? Čtyřicetiletá Tereza má v této otázce jasno – už se dál odmítá užírat vlastní nespokojeností a velkou životní změnu začne sama u sebe.

Rozvodem život nekončí, ale začíná

Po osmnáctiletém manželství ztratila Tereza ženské sebevědomí a nedokáže ze sebe vykřesat ani jiskřičku radosti ze života. Její manželství se možná podobá tisícům jiných, ale ona se už dál nechce měnit v někoho jiného, kdo se užírá vlastní nespokojeností. Její dcera je již téměř dospělá, začíná žít po svém a brzy vylítne z hnízda. Jan se upnul na svoji o patnáct let mladší milenku Mariku, která ho tlačí k rozvodu a chce s ním založit rodinu.

Tereza se instinktivně vyhnula nástrahám v začarovaném kruhu manželského rozchodu a s důležitou životní změnou začala u sebe. Víc o sebe dbá, získává sebevědomí a dokonce se odhodlá převzít řízení prodejní umělecké galerie. Manžel tyto změny téměř nevnímá a tak dlouho oddaluje rozvod, až ho Tereza předejde.

Tereza poznala, že její manželství není lékem na samotu, a cítí, že rozvodem pro ni všechno nekončí, že může mít ještě svůj život, když do něj vstoupí nový muž.

 

Tereza

Autorka: Magda Váňová

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2020
ISBN: 978-80-7244-458-8

Přečtěte si více o knize Tereza, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorce

Magda Váňová (*1954) se po absolvování vysoké školy živila jako překladatelka a redaktorka. Pro kariéru spisovatelky se rozhodla v roce 2000. Její romány, které od roku 2003 vydává nakladatelství Šulc-Švarc, mají značný čtenářský úspěch, takže vycházejí v stále nových vydáních. V každé její knize se potkává velký počet rozmanitých postav ze současného života a autorka jejich příběhy spojuje s velkou dávkou představivosti do vyprávění, ve kterém je dostatek prostoru pro dramatické situace, psychologické napětí, bohatý děj, protichůdné polohy vážného i humorného, pro odhalování skrytých vztahů a tajemství. Svým nezaměnitelným romanopiseckým stylem si Magda Váňová získala široký okruh čtenářů.
(Zdroj informací: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Tereza

Tereza je za Jana vdaná osmnáct let a mají spolu téměř dospělou dceru, která už brzy vylétne z rodného hnízda. Možná proto a možná také kvůli tomu, že její muž žije spíše pro svou milenku než manželku, se Tereza rozhodne pro velkou životní změnu. Začne pracovat sama na sobě a znovunabývá nejen ztracené sebevědomí, ale také odvahu. Jan se odhodlává požádat o rozvod tak dlouho, až ho Tereza předběhne. Přečtěte si, jaké to je, když rozvodem ve čtyřiceti letech život nekončí, ale naopak začíná.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Tereza vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tereza
probíhá od 13. do 19. prosince 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Tereza

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTereza

Váňová, Magda

Šulc-Švarc, 2020

Napsat komentář