Biatlonový boom

Pribehy biatlonoveho silenstvi
Sportovní reportér zažíval na vlastní kůži atmosféru a dění při velkých sportovních událostech spjatých s biatlonem. Ve své knize přibližuje zlatý věk tohoto sportu a zároveň zachycuje i osobní příběhy významných českých biatlonistů a biatlonistek. Knihu doprovází řada fotografií.

Nejslavnější období sportu, který se v krátkém časovém období prosadil mezi nejsledovanější v Česku, zachycuje kniha o velkém biatlonovém boomu. Na jejích stránkách se vrací k památným dnům českého biatlonu v letech 2012 až 2020, ale také ke kořenům tohoto sportovního odvětví. Autor Tomáš Macek coby sportovní reportér MF DNES dlouhá léta doprovází českou biatlonovou reprezentaci na všech soutěžích a v jednotlivých příbězích přibližuje reportážní formou medailové bitvy na olympijských hrách, světových šampionátech i ostatních vrcholných akcích. Zároveň vypráví také příběhy ze soukromí Gabriely Koukalové, Ondřeje Moravce, Veroniky Vítkové, Michala Šlesingra, Markéty Davidové a dalších osobností českého i světového biatlonu, s nimiž se mnohokrát osobně setkal. Knihu doprovází často unikátní snímky Petra Slavíka, oficiálního fotografa českého týmu a Mezinárodní biatlonové unie, a dalších fotoreportérů, ale i snímky z osobních archivů českých reprezentantů. Součástí publikace je rozsáhlá statistická část.

Ukázka z knihy

Bylo nebylo. Za devatero horama a devatero řekama… Moment, takhle přece začínají pohádky.
Ale vlastně proč ne. Vždyť náš příběh vypráví o skromném sportu, dlouho skrytém v ústraní, který se během několika let stal českým národním fenoménem a při svých závodech přitahoval k televizním obrazovkám milion i více duší. Copak už jen to nezní pohádkově?
V té naší pohádce nevystupuje hloupý Honza, nýbrž chytrý Jura, vymýšlející kolbiště pro rytířské turnaje (nebo se jim snad říká stadiony?) a bojující s funkcionářskými draky. Je v ní roztržitá princezna Gabriela, schopná zapomenout cokoliv kdekoliv a tu a tam tápající, jestli svoji korunku vůbec chce. Nechybí ani statný horal Ondra, velký pracant, který by se snad nezalekl ani dvanácti úkolů pro Herakla.

Pribehy biatlonoveho silenstvi ukazka

Příběhy biatlonového šílenství

Kronika zlatého věku 2012–2020
Autor: Tomáš Macek

Počet stran: 528
Vazba: vázaná
Formát: 170×242 mm
ISBN: 978-80-7260-465-4
Doporučená cena: 547 Kč

 

Knihu Příběhy biatlonového šílenství vydalo nakladatelství Prostor.

O autorovi

Tomáš Macek (* 1968) vystudoval žurnalistiku na Karlově univerzitě v Praze. Po devíti letech v redakci deníku Sport je od roku 2003 redaktorem MF DNES. Jako reportér se zúčastnil 12 olympijských her, šesti letních a šesti zimních. Působil na cyklistických závodech Tour de France, Giro d’Italia i Vuelta Espana či na tenisových grandslamech. Píše také o atletice, vodním slalomu, biatlonu, lyžování a dalších zimních sportech. Napsal knihu Příběhy staré dámy (naše recenze) či Příběhy Corsa rosa.

Zdroj informací: Velký knižní čtvrtek


prostor_logoNakladatelství PROSTOR vzniklo v prosinci roku 1989 jako přímý pokračovatel samizdatové edice Prostor a stejnojmenné revue, která vycházela od roku 1982 v nepravidelných periodách. Vedle beletrie se orientuje na historii a kulturní dějiny s přesahem do ostatních společenskovědních oborů.
V hlavní ediční řadě vycházejí díla, jejichž autory nakladatelství považuje za kmenové a zároveň čtenářsky nejúspěšnější – jde například o prózy německého spisovatele Bernharda Schlinka či romány italské autorky Eleny Ferrante. Vedle zahraničních prozaiků jsou zastoupeni i domácí autoři, například Edgar Dutka, Lubomír Kubík, Martina Formanová či Aleš Palán.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběhy biatlonového šílenství
Kronika zlatého věku 2012–2020

Macek, Tomáš

Prostor, 2020

Napsat komentář