Získejte knihu povídek ze života

hlavne-na-to-nemysli-perex
Jak znovu upoutat pozornost manžela, který po letech jako by ztratil zájem? Jak se vypořádat se spánkovými démony, když vás straší i ve dne? Odpovědi nejen na tyto otázky si přečtěte v povídkách české spisovatelky Ivy Hadj Moussy.

Světlé stránky temnoty

Muž hledající vzrušení slíděním v životech jiných. Žena předstírající nemoc, aby na sebe upoutala manželovu pozornost. Lákavé možnosti dospívání, dotýkající se neznámého, někdy i děsivého. Spánkoví démoni, kteří člověka dusí i ve dne. Strach, že nám někdo vymazal vzpomínky a že svět není takový, jak myslíme.

Poznání, že vsugerovat si fyzickou bolest je mnohem jednodušší než vsugerovat si pocit štěstí. Nevěra jako jediný únik z banality všech a všeho, doprovázená podvědomou touhou, aby to všechno konečně prasklo… Za největšími úzkostmi často nestojí skutečné události, ale naše myšlenky.

 

Hlavně na to nemysli

Autorka: Iva Hadj Moussa

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 272
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2020
ISBN: 978-80-271-1765-9

Přečtěte si více o knize Hlavně na to nemysli, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si také přečíst krátkou ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Zaměřily jsme se totiž na Pepíka.
Pepík byl starý mládenec, i když zase tak starý nebyl. Kdysi studoval medicínu, ale ve třeťáku mu prý nějak přeskočilo a od té doby bydlel se svou matkou v nízkém otlučeném domku blízko návsi.
Jedno odpoledne jsme šly s Káťou kolem jejich domu. Bylo teplo, pár týdnů před koncem školy. Měla jsem džínové kraťasy a tričko těsně nad pupík a Káťa šaty, které měly vzadu hluboký výstřih a ukazovaly Kátina opálená záda. Pepík seděl na lavičce a četl si noviny, dlouhé nohy v teplákách pohodlně natažené přes sebe. Vedle něj spal černý kocour a jeho hřbet se na slunci leskl.
„Ahoj, vy dvě,“ řekl a složil noviny. „Jak se dneska máte?“ (str. 9)

 

Vyhrajte knihu Hlavně na to nemysli

Za úzkostmi, které nás v životě trápí a omezují, často nestojí reálné události nebo vzpomínky, ale vše je v naší hlavě. Vsugerovat si totiž fyzickou bolest či si vytvořit psychický blok je totiž jednodušší, než když má člověk sám sebe přesvědčit, že je šťastný. Hrdinové povídek v knize Ivy Hadj Moussy vás o tom přesvědčí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Hlavně na to nemysli vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hlavně na to nemysli
probíhá od 17. do 30. listopadu 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 povídkové knihy Hlavně na to nemysli

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHlavně na to nemysli

Moussa, Iva Hadj

Cosmopolis, 2020

Získejte knihu povídek ze života - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. zurekpetr napsal:

    Dobrý den,
    vyhraná kniha Hlavně na to nemysli dnes v pořádku dorazila.

    Děkuji moc!!!
    S pozdravem Petr Žurek

Napsat komentář