Kdo byl a jaké vztahy navazoval s lidmi Ježíš

Neobycejny roman o jezisovi
Francouzský novinář a spisovatel se inspiroval biblickým příběhem a ve své knize se snaží ukázat, kdo vlastně byl Ježíš a jak se mu dařilo navazovat lidské kontakty. Sám Ježíš totiž několikrát ukázal, že se zajímá o všechny lidi, jejich trápení i touhy.

Kdo byl a jaké vztahy navazoval s lidmi Ježíš – člověk a zároveň Bůh vtělený do lidských dějin?
V knížce Jeana Merciera nám před očima ožívá biblický svět, v němž si lidé kladou úplně stejné otázky jako my dnes. Ježíš se živě zajímal o muže a ženy, které potkával na svých cestách – u studny, u bran malého městečka či uprostřed městského shonu. A nejen to. Ježíš byl přímo vášnivě zaujatý tím, co lidé prožívají, čím trpí, v co doufají. I on sám na sobě prožíval veškeré štěstí a hrůzy, které přináší lidský život.
Autor se nedrží otrocky biblického vyprávění, zároveň ale evangelia ani Skutky apoštolů nepřikrášluje nebo nevkusně nedopovídá. To, o čem biblický text mlčí, se snaží naplnit životem a dává hlas postavám, které mlčí. Do známých scén zasazuje nečekané dialogy, aby upoutal naši pozornost a přinutil nás číst dál.

Neobyčejný román o Ježíšovi

Autor: Jean Mercier
Přeložila: Markéta Štěpánková

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-7566-137-1
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Neobyčejný román o Ježíšovi vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorovi

Jean Mercier (* 1964) je novinář a spisovatel, od roku 1999 pracuje ve francouzském katolickém týdeníku La Vie. V roce 2014 vydal knihu věnovanou kněžskému celibátu: Kněžský celibát – církevní nauka, kterou je třeba změnit? (Célibat des prêtres, la discipline de l’Eglise doit-elle changer?) Jeho první román Pan farář má krizi (Monsieur le curé fait sa crise, 2016) se stal ve Francii bestsellerem.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství


Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu, mezi nejúspěšnější patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Z kmenových autorů jmenujme např. Vojtěcha Kodeta nebo Kateřinu Lachmannovou.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNeobyčejný román o Ježíšovi

Mercier, Jean

Karmelitánské nakladatelství, 2020

Napsat komentář