Návštěva cizí inteligence

Udalost
Jednoho dne obklopí rekreační chatu Jitřenku neviditelná bariéra, která po pár dnech zmizí. Lidé, co se v ní nacházeli, ale ztratili paměť a neví, co se stalo. Při odkrývání jejich podvědomí vyplouvá na povrch řada niterných pocitů a nejtajnějších myšlenek.

Poklidný život u Andělské hory naruší zjištění, že rekreační chata Jitřenka je znenadání oddělena od okolního světa neviditelnou bariérou. Když tento podivuhodný stav pomine, ukazuje se, že skupině lidí, kteří tam právě pobývali, cosi vymazalo vzpomínky na poslední dny. Z pozdějších výpovědí se zdá, jako by jejich vědomí testovala nějaká cizí inteligence. Dramatická cesta do jejich podvědomí odkrývá nejtajnější myšlenky, touhy i citová pouta a před čtenářem vyvstává barvitá mozaika lidských osudů.

Ukázka z knihy

Později, když se jí na to vyptávali, vybavila si pošťačka Anna Fejfarová všechno naprosto přesně. Den byl chladný, s ohledem na to, že do začátku září chyběl skoro týden. Nebe bylo potažené řídkými mraky, které jen tu a tam propustily pablesky slunečních paprsků. Přijela k Jitřence ve tři čtvrtě na dvanáct a na terase právě zasedali k obědu. Měli prostřeno u jednoho stolu, seděl tam architekt Lisický i ředitel Káňa, i obě ženy, které neznala jménem. Blondýna měla na sobě jasně modrou šatovou sukni s úzkými ramínky, která odhalovala její až příliš dokonalé opálení. Ta druhá byla ve světlých šatech s kytičkovaným vzorkem.

Událost

Autor: Jaroslav Boček

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 132×208 mm
ISBN: 978-80-7617-681-2
Doporučená cena: 329 Kč

 

 

Knihu Událost vydalo nakladatelství Pragma. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorovi

Jaroslav Boček (1932–2003) studoval na Akademii múzických umění v Praze a následně se věnoval filmu. Přednášel na Univerzitě Karlově, napsal odborné knihy o něm a točil dokumentární a animované filmy. Kromě toho psal i historické romány. Mezi jeho knihy patří Mládeneček na trůně, Klok a Kloček, Událost či Polka pro delikátní ženu či Případ doktora Karpety nebo Podivuhodný příběh Viktora Bambase aneb škola optimismu.

Zdroj informací: Vltava


Nakladatelství Pragma vydává tituly nabízející poučení a inspiraci. Ezoterické tituly od andělů po feng-šuej, motivační literatura, tituly zaměřené na téma osobního růstu, vztahů, rodinných konstelací, organizace času a zvládání životních situací, duchovní literatura, inspirativní lidské osudy, tajemné a záhadné příběhy. Je součástí Euromedia Group.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUdálost

Boček, Jaroslav

Pragma, 2019

Napsat komentář