Zasoutěžte si o příběh o těžkém životním rozhodnutí

stella-perex
Friedrich přijíždí v roce 1942 do Berlína, aby zde studoval výtvarnou školu, a při té příležitosti se setkává se zajímavou dívkou jménem Kristin. Po jejím boku je snadné si namlouvat, že válka je daleko, ale jen do té doby, než mu Kristin odhalí své tajemství…

Pravda o Kristin

Píše se rok 1942. Do Berlína přijíždí Friedrich, tichý mladík původem od Ženevského jezera. Ve výtvarné škole se tu setkává s Kristin, která ho vodí po tajných jazzových klubech a pije s ním koňak. Dostane od ní první polibek a může si vedle ní namlouvat, že válka je někde daleko. Jednoho rána mu však Kristin zaklepe na dveře zraněná a přizná, že mu neřekla pravdu. Ve skutečnosti se jmenuje Stella a je Židovka. Gestapo ji odhalilo a nutí ji k ďábelské dohodě: bude-li udávat ukrývající se Židy, zachrání své rodiče. Přistoupí Stella na tento návrh, nebo odmítne?

Příběh z nacistického Německa založený na skutečných událostech nastoluje dilema, zda má člověk zradit raději sám sebe, nebo vlastní rodinu.

 

Stella

Autor: Takis Würger

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Iva Kratochvílová
Počet stran: 207
Vazba: pevná
Vydáno: 1/2020
ISBN: 978-80-275-0012-3

Přečtěte si více o knize Stella, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorovi

Takis Würger (nar. 1985) studoval žurnalistiku v Hamburku a v současnosti pracuje jako spisovatel a redaktor týdeníku Der Spiegel, pro nějž působil také jako válečný zpravodaj. Coby reportér pobýval například v Afghánistánu, Bangladéši, na Ukrajině a v Iráku a za svou práci získal několik prestižních ocenění. Za román Klub (2017, česky 2019) obdržel na Mezinárodním literárním festivalu lit.COLOGNE cenu za nejlepší debut a byl nominován na literární cenu Aspekte, kterou uděluje německá televizní stanice ZDF. Román se stal bestsellerem stejně jako druhá kniha Stella (2019), jež u čtenářů a kritiky vzbudila nejen obrovský zájem, ale i kontroverze.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Stella

Kristin je zajímavá mladá dívka, která zná tajné berlínské jazzové kluby a ráda si v nich vypije skleničku koňaku. Friedrichovi svou krásou a uměním užívat si života okamžitě učaruje a on, opojen láskou, dokáže díky ní na chvíli zapomenout, že ve světě zuří válka. O to krutěji ho zasáhne drsná realita poté, co se mu Kristin přizná, kým skutečně je a k jak ďábelské dohodě ji chce přinutit gestapo. Přečtěte si, zda na dohodu Kristin (respektive Stella) přistoupí. Kniha Takise Würgera vychází ze skutečných událostí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Stella vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Stella
probíhá od 16. do 29. ledna 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Stella

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStella

Würger, Takis

Host, 2020

Napsat komentář