Vyhrajte deník studentky z doby Sametové revoluce

mame-holy-ruce-perex
Pamatujete si, co jste dělali a prožívali během sametové revoluce? Magdaléně bylo tehdy čerstvě sedmnáct a veškeré zážitky a pocity si poctivě zapisovala do svých deníků. Právě z nich vychází i její kniha, což jí přidává na autentičnosti a reálnosti.

Autentické vzpomínky na listopad 1989

Československá socialistická republika, rok 1989. Magdaléně je čerstvých 17 let, chodí do 4. B na pražském gymnáziu, touží po lásce, ale ještě víc po tom žít ve svobodné zemi. Bojí se policejních obušků, ale přesto chodí demonstrovat a Václav Havel je jejím hrdinou. Pak přijde Sametová revoluce.

Máme holý ruce je autentický deník studentky z doby převratu, ale zároveň i historický román, ve kterém jsou popsány události tak, jak se skutečně staly.

 

Máme holý ruce

Deník studentky z roku 1989

Autorka: Magdaléna Platzová

Vydalo: nakladatelství CPress
Počet stran: 152
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2019
ISBN: 978-80-264-2796-4

Přečtěte si více o knize Máme holý ruce, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CPress patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku.

cpress-AM

Nakladatelství CPress systematicky rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda. Novým knižním oborem, který si už pevně vydobyl své místo v našem nakladatelství, jsou kuchařky, jak pro dospělé tak i pro děti.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Já tu petici četla. Přinesl ji jeden kluk z Helichovky, co jsme s ním před prázdninama chodili běhat za politický vězně. Dal si se mnou a pár dalšíma kamarádama sraz na dvoře jednoho domu ve Vodičkově ulici a tam ji vytáhl. Měl s sebou podpisovej arch.
„Samozřejmě nebudu nikoho nutit,” řekl. „Pořádně si to rozmyslete, protože jestli to podepíšete, můžete na vysokou školu rovnou zapomenout.”
V petici není nic, co by každý občan téhle země nemohl okamžitě podepsat, zvláště po tom, co se dělo v lednu. Dokonce není nijak zvlášť ostrá vůči komunistům.
Co požaduje? Zrušení cenzury, propuštění politických vězňů, legalizaci nezávislých iniciativ, svobodu shromažďování, svobodu vyznání. Samý základní lidský práva. Přesto jsem to nepodepsala! Teda zatím. (str. 48)

 

O autorce

Magdaléna Platzová narozena 8. 3. 1972, vyrostla v Praze. Je dcerou spisovatelky a bývalé disidentky Edy Kriseové. Po studiu filozofie a krátké herecké kariéře působila jako novinářka v Xantypě, Literárních novinách a Respektu, kam přispívá dodnes. Je mimo jiné autorkou románů Aaronův skok, Anarchista a Druhá strana ticha, dvou povídkových knih a dětské knihy Toník a jeskyně snů. Od roku 2009 žije se svým manželem a třemi dětmi trvale za hranicemi České republiky, v současné době ve Francii.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Máme holý ruce

Když se v Československé republice v roce 1989 schylovalo k zásadním změnám, bylo Magdaléně čerstvých sedmnáct let. Toužila nejen po lásce, jako všechny dívky v jejím věku, ale především po svobodě, které se po 17. listopadu konečně dočkala. Její pocity z celého převratu i to, co mu předcházelo, si můžete přečíst v knize, která je zároveň autentickým deníkem mladé dívky a historickým románem, protože události jsou v ní popsány tak, jak se skutečně staly. Připomeňte si i vy, co jste prožívali a dělali touto dobou před třiceti lety.

Ve spolupráci s nakladatelstvím CPress patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Máme holý ruce vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Máme holý ruce
probíhá od 19. listopadu do 2. prosince 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 historické knihy Máme holý ruce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMáme holý ruce
Deník studentky z roku 1989

Platzová, Magdaléna

CPress, 2019

Napsat komentář