Vyhrajte ódu na lásku s poněkud trpkým koncem

Treti-polocas-perex
Stijn a Carmen jsou mladí podnikatelé, manželé a zároveň rodiče roční dcerky, kteří si užívají svého spokojeného života. Jednoho dne se však dozví drsnou zprávu, které vše změní. Carmen je diagnostikována agresivní rakovina. Jak se s tím vyrovnají?

Tragický konec velké lásky

Stijn a Carmen jsou moderní, zdraví a bohatí manželé, mají roční holčičku a oba vlastní prosperující firmu. Užívají si plnými doušky života v Amsterodamu, dokud u Carmen není diagnostikována rakovina. Ze dne na den se jejich život změní z jednoho nekončícího večírku v cestu po doktorech a nemocnicích. Zatímco Carmen prochází chemoterapiemi a ozařováním, hédonista Stijn se vrhá do amsterodamského nočního života a do náruče žen.

Román popisuje bez patosu a falešného sentimentu smrtelnou a nevyléčitelnou nemoc, která zasáhla mladý manželský pár v rozkvětu života jako blesk z čistého nebe. Autor vypráví svůj příběh přímočaře, bez příkras, nic neskrývá. Přitom však tyto tragické okamžiky líčí se svérázným černým humorem. Deprimující situace v nemocnici střídají trýznivé momenty průběhu nemoci a těžce zkoušené síly vztahu obou mladých lidí. Je to tedy zároveň óda na lásku.

 

Třetí poločas

Autor: Ray Kluun

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Marta Nováková
Počet stran: 320
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2019
ISBN: 978-80-7217-734-9

Přečtěte si více o knize Třetí poločas, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také přečíst náš článek a prohlédnout si několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Celá léta mi tvrdila, že jestli ještě jednou udělám něco takového jako se Sharon, tak ode mě odejde. Tím chtěla dosáhnout toho, že se před ní nadále svoje eskapády pokusím přinejmenším utajit. To se mi podařilo.
Dalších sedm let se nám zdálo, že jsme nejšťastnější pár na západní polokouli a přilehlém okolí.
Až do té doby, než mi před třemi týdny Carmen zavolala právě ve chvíli, když jsme se s Frenkem pokoušeli neusnout při vychloubání manažera výroby z Holland Casina. (str. 11–12)

 

Vyhrajte knihu Třetí poločas

Život Stijna a Carmen se obrátí vzhůru nohama, když je Carmen diagnostikována rakovina prsu, která navíc rychle napadá i další orgány. Život v luxusu plný drahých večeří a šampaňského se rázem změní na nekončící cestu po nemocnicích, kde peníze nemají žádnou moc. Zatímco Carmen se utápí v depresi, bolestech a žalu, její manžel celou situaci řeší po svém – přes den je sice manželce oporou, stará se o dcerku a udržuje v chodu firmu, v noci však hledá rozptýlení na večírcích plných sexu a leckdy i drog. Oba ví, že smrt pro Carmen bude vysvobozením, ale přesto je to nejtěžší rozhodnutí a okamžik vůbec. Jak se Stijn vyrovná s manželčinou volbou dobrovolného odchodu? To si přečtěte v románu Raye Kluuna.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Třetí poločas vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Třetí poločas
probíhá od 13. do 19. října 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Třetí poločas

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTřetí poločas
Příběh jedné lásky a smutného odcházení

Kluun, Ray

Jota, 2019

Napsat komentář