Výchova je tvrdý oříšek

Tipy_Konec skolni nudy_Rodic leader
Dnešní tipy budou nejen o náročné výchově dětí, která má – možná překvapivě – leccos společného s vedením firmy, ale také o nových metodách výuky ve školách.

Konec školní nudy je užitečná knížka pro učitele, s jejíž pomocí své studenty aktivně zapojí do výuky – za použití interaktivních technik a účinných metod.

Konec školní nudy

Didaktické metody pro 21. století
Autorka: Dagmar Sieglová

Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Formát: 160×236 mm
ISBN: 978-80-271-2254-7
Doporučená cena: 429 Kč

Knihu Konec školní nudy vydalo nakladatelství Grada.

Učitelé všech úrovní vzdělávání i oborů získávají v této knize nástroj, pomocí kterého aktivně zapojí své žáky a studenty do vyučování, a to prostřednictvím interaktivních technik a na ně navazujících metod zaměřených na rozvoj klíčových dovedností. Jedná se například o metody brainstormingové a evokační, kognitivní a vizualizační, kinestetické, komunikační, dramatizační a kompoziční. Cílem knihy je podpořit pedagogickou praxi v současné době globalizace, informačního boomu a sociálních médií, kdy dosavadní metody výuky pozbývají na účinnosti. Každá metoda obsahuje krátký popis a účel, postup při realizaci a doporučení, jak ji prezentovat studentům. Na to navazují odkazy propojující danou techniku s dalšími kapitolami napříč knihy. To umožní pedagogům zkonstruovat lekci od začátku do konce, včetně volby vhodné interaktivní formy práce pro vybranou metodu. Kniha také nabízí ukázkové lekce a přehled kombinace interaktivních technik a výukových metod v souborné tabulce. Veškeré techniky a metody obsažené v publikaci jsou výsledkem mnohaleté praxe autorky na všech úrovních vzdělávání i v rámci bohatého spektra výukových situací.

 

Ukázka z knihy

Konec skolni nudy_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

 

Ohlasy

​Ušetřete za deset jiných knih a pořiďte si tuto: výběr ověřených a účinných výukových postupů přehledně uspořádaných na jednom místě. Ze své praxe mohu potvrdit, že metody v knize Dagmar Sieglové zaručeně fungují.

PhDr. Jan Voda, Ph.D., dvojnásobný finalista Global Teacher Prize Czech Republic, propagátor moderních výukových metod a efektivních vzdělávacích cest

Kniha zprostředkovává ucelený vhled do moderních výukových metod, jež lze uplatnit v jazykovém vzdělávání. Současně skvěle propojuje teoretické pasáže a doporučení s praktickými ukázkami lekcí.

PhDr. Libor Štěpánek, Ph.D., ředitel Centra jazykového vzdělávání Masarykovy univerzity

 

Dagmar Sieglová

Mgr. Dagmar Sieglová, MSEd., Ph.D., je odbornou asistentkou na ŠKODA AUTO Vysoké škole v Mladé Boleslavi. Učí obchodní angličtinu a současně marketing. Specializuje se na témata ekonomické angličtiny, zvládání diverzity a PR. Zaměřuje se na uplatňování moderních metod vedoucích k rozvoji klíčových dovedností současné éry, k nimž náleží schopnost komunikace, spolupráce a kritického myšlení. Ve volném čase se s manželem a rodinou věnuje cestování i s tím spojené přednáškové činnosti. Má ráda vysokohorskou turistiku, v zimě pak běžecké a sjezdové lyžování. Více informací najdete na stránkách nakladatelství Grada.

 

Nakladatelství Grada

gradaKnihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

————————————————

Snažíte se podnikat, a přitom zvládat výchovu dětí? Inspirujte se zkušenostmi Michaely Holišové, která ví, jak koučovat firmu i rodinu.

Rodič-leader

Autorka: Michaela Holišová

Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Formát: 203×205 mm
ISBN: 978-80-7565-463-2
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Rodič-leader vydalo nakladatelství Jota.

Inspirace na harmonický život od trojnásobné matky a úspěšné manažerky. Žijeme dva životy? Nebo dokonce víc? Jsme matky, manželky, kuchařky, manažerky… Pohybujeme se během dne v několika oddělených rolích? A stíháme ve všech excelovat? Sama autorka prožila stejnou zkušenost, jako většina z nás. Až se jednoho dne zastavila, aby si uvědomila, že žijeme jen jeden život a hrajeme jen jednu roli – tu svou. Sami za sebe. Kniha, kterou držíte v ruce, není plná životních pravd, není univerzálním návodem na šťastný život v harmonii s rodinou i pracovním týmem. Vychází z reálného života, popisuje situace, které nastávají a mohou nastat a je ve svém základu inspirací, jak nastavit systém a komunikaci v rodině i týmu tak, aby vše fungovalo, pokud možno bez kolizí. Myslíte si, že nastavení procesů ve firmě nemá s procesy v rodině nic společného? Omyl! Michaela Holišová vám se své knize ukáže, že koučovat nově vznikající firmu je prakticky totéž jako koučovat tříleté dítě, kterému se nechce do školky. Vychází ze svých zkušeností trojnásobné matky a manažerky několika firem, ze svého vlastního podnikání i praxe lektora a kouče.

 

Ukázka z knihy

Já aneb O kom to celé bude
Mým původním záměrem bylo psát jen o rodičovství a vedení lidí. Zabývat se naší společnou cestou. Po prvních pár stránkách jsem si ale musela vystavit stopku. Nešlo to dál. Jako kdybych vyprávěla příběh od prostředka. Chyběl začátek. O kom celý příběh vlastně bude? Není totiž možné ladit naši interakci s ostatními, pokud nemáme vyladěni sami sebe. Jak například nastavit dětem hranice, když nepoznáme naše vlastní? Je to vůbec možné? Já si na tuto otázku odpověděla: Nikoli. Proto tento oddíl. Dříve, než se vrhneme do rodičovství či podnikání, podíváme se na nás. Jaké jsou naše hodnoty? Jak vnímáme své role? Odkud jdeme? A kam? Teprve až se zorientujeme v nás samotných, můžeme podporovat, rozvíjet a vést druhé. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

Video o knize

 

Michaela Holišová

Michaela Holišová je trojnásobná matka, koučka, lektorka, autorka online aplikace pro sebekoučink I am coach. Na VŠB TU Ostrava vystudovala Ekonomickou fakultu, obor Podniková ekonomika a management. Má 17 let praxe s vedením týmů. Absolvovala akreditované výcviky pro kouče a lektory s českými i zahraničními lektory. Sedm let se pohybovala v neziskovém sektoru. Vybudovala rodinné a komunitní centrum a také coworkingové centrum. Zde se mimo jiné věnovala spolupráci s Edufórem, mapující inovace ve vzdělávání. Spolupracovala jako mentorka a koučka na celé řadě vzdělávacích projektů pro ženy. Jako autorka manuálů pro pedagogy i rodiče nadaných dětí se podílela na projektu Nadání – brána k úspěchu. V současné době je jednatelkou společnosti I am coach. Podporuje jednotlivce a firmy ve změně prostřednictvím koučinku. Pracuje s jednotlivci i týmy, v byznysu i neziskovém sektoru. Spolupracuje s VŠB na přednáškách s tematikou týkající se koučování a osobního leadershipu.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

 

Nakladatelství Jota

Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi největší nakladatelství v České republice.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás tipy zaměřené na výchovu a výuku? Napište nám svůj názor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKonec školní nudy
Didaktické metody pro 21. století

Sieglová, Dagmar

Grada, 2019

zobrazit info o knizeRodič-leader

Holišová, Michaela

Jota, 2019

Napsat komentář