Buďme kreativní!

Tipy_Budme kreativni
Dnešní tipy vaši kreativní duše určitě nadchnou! Naučíte se vnímat svět všemi smysly a novými způsoby, vyrobíte si vlastní přírodní kosmetiku a vytvoříte nádherné papírové 3D květy.

Dodejte svým všedním dnům trochu kouzla tím, že budete svět vnímat všemi smysly a propojovat své pozorování s emocemi. Pomohou vám postřehy z šikovné knížky Vnímejte svět kreativně od Philippy Stanton.

Vnímejte svět kreativně

Aktivujte všechny smysly!
Autorka: Philippa Stanton
Přeložila: Pavla Němečková

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 160×210 mm
ISBN: 978-80-7413-391-6
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Vnímejte svět kreativně vydalo nakladatelství Zoner Press.

Jak často si všimnete textury natřené zdi nebo vůně v domě vašich přátel? Uvědomujete si pocity, které to ve vás vyvolává? Propojte pozorování s emocemi a v praktických kreativních cvičeních objevujte nové možnosti, jak se dívat na svět okolo. Prozkoumávání a procvičováni vlastní kreativity je proces. Nejsou zde žádné testy, které by ověřovaly vaši úroveň pokroku, žádné známky, žádné složené či neúspěšné zkoušky – pouze vytrvalá hra a experimentování. Umělkyně a lektorka Philippa Stanton vám pomocí rad, tipů, cvičení a příkladů z vlastní praxe napomůže vnímat všemi smysly, propojovat je, pozorovat barvy nebo do kreativního vývoje zapojit tak obyčejnou věc, jako je nudění se.

Nuda je nezbytnou součástí kreativního procesu a neměli bychom ji opomíjet. Naše mysl je neustále připoutána, často k našim elektronickým zařízením, a konstantní proud podnětů nenechává žádný prostor pro zahálčivé myšlenky. Kdo ví, kolik báječných nápadů nám už takhle uteklo, zatímco jsme hráli videohry nebo brouzdali sociálními sítěmi? Říka se, že vědec Galileo se kdysi nudil během mše v Pise. Začal tedy měřit dobu kmitání obrovského lustru v katedrále za pomoci vlastního pulsu. Díky své zatoulané mysli tak vynalezl způsob, jak měřit čas.

 

Ukázka z knihy

Vnimejte svet kreativne_ukazka1Vnimejte svet kreativne_ukazka2

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Philippa Stanton

Philippa Stanton se narodila v Coventry, vyrůstala ve Warwickshire a chodila do školy v Leamington Spa. Více než 20 let pracovala v divadle, rozhlase, televizi a filmu. Velkou část jejího života zabírá vytváření vizuálních projektů a sociálního obsahu pro značky, podniky a rozmanité organizace. V Brightonu také provozuje kreativní online kurzy a workshopy. Vždycky ráda používala obrazy k vyjádření svých myšlenek a pocitů. Její práce byly v posledních letech uváděny v různých televizních a rozhlasových pořadech, v celostátním tisku i publikovaných knihách. Více se dozvíte na autorčiných stránkách.

————————————————

Kosmetiku plnou syntetických látek, které vyvolávají alergie a nejrůznější onemocnění, raději nechte stát v regálech supermarketu a pusťte se do výroby vlastních přírodních přípravků. Inspirujte se některým z mnoha receptů z knížky Zkuste to doma sami – péče o tělo a vlasy, již přináší berlínský portál smarticular.net.

Zkuste to doma sami – péče o tělo a vlasy

137 receptů na přírodní kosmetiku
Autor: smarticular.net
Přeložila: Monika Řezníčková

Počet stran: 190
Vazba: brožovaná
Formát: 147×210 mm
ISBN: 978-80-88316-26-8
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Zkuste to doma sami – péče o tělo a vlasy vydalo nakladatelství Kazda.

Zapomeňte na syntetické, nezdravé a neekologické kosmetické přípravky ze supermarketu, mnohem lepší přípravky může totiž každý vyrobit doma sám! 137 našich nejlepších receptů a nápadů pro každý typ pleti a vlasů je důkazem, že to je opravdu snadné. V drogeriích a supermarketech naleznete celé regály speciálních produktů pro téměř každý kousek těla. Co vše se ale skrývá ve sprejích, plastových tubičkách a lahvičkách, zašifrované do dlouhých seznamů přísad? U většiny produktů jsou to převážně syntetické látky, často na bázi minerálních olejů, podezřelých ze schopnosti vyvolat závislost, alergie, rakovinu a další onemocnění. Záplava specializovaných hotových výrobků je navíc původcem ohromného množství obalového  odpadu. Většinu z těchto přípravků však lze velmi snadno nahradit domácími, udržitelnými alternativami. Pomocí zdravých, často dokonce i jedlých přísad si doma můžete během chvilky připravit šampon, zubní pastu, masti, deodorant a mnoho dalšího.

 

Ukázka z knihy

Zkuste to doma sami_137 receptu na kosmetiku_ukazka1Zkuste to doma sami_137 receptu na kosmetiku_ukazka2

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Smarticular.net

Od roku 2014 zveřejňuje berlínský portál smarticular.net návody a tipy na jednodušší a udržitelnější život. Na problémy pouze neupozorňuje, ale denně představuje nová řešení, recepty a alternativy, díky nimž si může každý trochu usnadnit život a zároveň být ohleduplnější k životnímu prostředí. Návody a různá řešení se neustále vyvíjejí i díky nesčetným věrným příznivcům, kteří je sami zkoušejí a dělí se o své zkušenosti.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Kazda.

————————————————

V edici Šikovné ruce nakladatelství Grada vychází další užitečná příručka. Květinové kirigami obsahují řadu zajímavých nápadů, jak ozdobit svůj domov věnečky, závěsy a dalšími dekoracemi z papírových květů.

Květinové kirigami

papírové 3D květy
Autorka: Emiko Yamamoto
Přeložila: Jana Jiroušková

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-271-2103-8
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Květinové kirigami vydalo nakladatelství Grada v edici Šikovné ruce.

Spony na záclony, věnce a věnečky, květinové závěsy, slavnostní dekorace, 3D přání vytvořené z nádherných papírových květů pečlivého řemeslného zpracování vzbudí jistě mnoho komplimentů. Každý krok realizace uvedených drobných „děl“ je podrobně popsán a vysvětlen – od řezání, drážkování, lepení až po konečné tvarování pomocí různých způsobů skládání.

 

Ukázka z knihy

Kvetinove kirigami_ukazka

 

Edice Šikovné ruce

V této edici již vyšla řada zábavných titulů pro vaše kreativní tvoření. Jmenujme např. knížky Vikingské copy a copánkyPleteme copy a copánky 2Svíčky: Výroba a zdobeníSvíčky: Nové techniky, Květiny z papíru, Rafinovaně skládaný papír nebo Zdobíme květináče.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete prima knihy za dobré ceny.

Líbily se vám naše kreativní tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVnímejte svět kreativně
Aktivujte všechny smysly!

Stanton, Philippa

Zoner Press, 2019

zobrazit info o knizeZkuste to doma sami – péče o tělo a vlasy
137 receptů na přírodní kosmetiku

smarticular.net

Kazda, 2019

zobrazit info o knizeKvětinové kirigami
papírové 3D květy

Yamamoto, Emiko

Grada, 2019

Napsat komentář