Zahrajte si o příběh lásky a utrpení otce a syna

chlapec-ktery-nasledoval-sveho-otce-perex
Vídeňského čalouníka Gustava Kleinmanna, stejně jako miliony dalších Židů, nacisté zatknou a odvlečou do koncentračního tábora. Spolu s ním je transportován i jeho syn a právě tehdy začíná příběh, který vás přesvědčí o síle rodinného pouta.

 

Nejlepší a nejhorší stránka lidství

O té nejlepší a zároveň nejhorší stránce lidství, o síle rodinného pouta a nezdolnosti lidského ducha.

Gustav Kleinmann, vídeňský židovský čalouník, je v roce 1939 zatčen nacisty a spolu se svým dospívajícím synem Fritzem odvlečen do německého Buchenwaldu. Tam se začíná jejich nepředstavitelný příběh plný násilí, hladu a nucených prací, v rámci nichž budovali koncentrační tábor, své vlastní vězení. Když Gustava zařadili do transportu do Osvětimi, což se tehdy rovnalo rozsudku smrti, odmítl ho Fritz opustit. V časech hrůz, jichž se stali svědky, i utrpení, jež prožili, je naživu držela jediná jistota: láska mezi otcem a synem.

Kniha vychází z Gustavova tajně vedeného deníku a je podložena důkladným archivním výzkumem. Poprvé vypráví jejich příběh – příběh o odvaze a přežití, v dějinách holokaustu bezprecedentní.

Chlapec, který následoval svého otce do Osvětimi je připomínkou jak té nejlepší, tak té nejhorší stránky lidství, síly rodinného pouta i nezdolnosti lidského ducha.

 

Chlapec, který následoval svého otce do Osvětimi

Autor: Jeremy Dronfield

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Jakub Futera
Počet stran: 408
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 8/2019
ISBN: 978-80-7565-504-2

Přečtěte si více o knize Chlapec, který následoval svého otce do Osvětimi, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

Úvodní slovo Kurta Kleinmanna

Od děsivých dní, popisovaných v této knize, uplynulo již více než sedmdesát let. Příběh naší rodiny o přežití, zmařených životech a záchraně se dotýká všech, kteří v té době zažili uvěznění nebo ztrátu příbuzných, či měli to štěstí a nacistickému režimu unikli. Vypovídá o všech, kdo v oněch časech trpěli, a proto na něj nesmíme nikdy zapomenout.
Zážitky mého otce a bratra během šesti let v pěti různých koncentračních táborech jsou živoucím svědectvím o realitě holokaustu. Jejich bojovného ducha, pouto mezi otcem a synem, jejich odvahu i štěstí může z dnes žijících lidí jen sotvakdo pochopit, přesto je po celou dobu jejich utrpení udržely naživu. (str. 13)

 

O autorovi

Jeremy Dronfield se narodil ve Walesu a má doktorát z archeologie v Cambridge. Po studiích se začal věnovat psaní a již jeho prvotina The Locust Farm získala prestižní literární ocenění, stejně jako jeho další knihy.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Chlapec, který následoval svého otce do Osvětimi

Poté, co Hitler zabral Rakousko, začaly deportace židovských obyvatel do koncentračních táborů. Neminuly ani vídeňského čalouníka Gustava Kleinmanna a jeho syna Fritze, které čekal transport do německého Buchenwaldu. Už tam si mnohé vytrpěli, stejně jako ostatní uvěznění, když přišel příkaz k transportu Gustava do Osvětimi, což se tehdy rovnalo rozsudku smrti. Jeho syn odvezen být neměl, přesto odmítl otce opustit. Příběh o utrpení, jehož byli svědky a také ho sami zakusili, ale i o neobyčejné síle lásky mezi otcem a synem si přečtěte v knize Jeremyho Dronfielda, který vycházel z Gustavova tajného deníku a vše si ověřil během svých výzkumů v archivech. Celému příběhu navíc předchází předmluva Fritzova bratra Kurta, kterého se jejich matce podařilo zachránit tím, že mu zajistila cestu do USA.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Chlapec, který následoval svého otce do Osvětimi vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Chlapec, který následoval svého otce do Osvětimi
probíhá od 6. do 19. září 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Chlapec, který následoval svého otce do Osvětimi

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChlapec, který následoval svého otce do Osvětimi

Dronfield, Jeremy

Jota, 2019

Zahrajte si o příběh lásky a utrpení otce a syna - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Marketa2644 napsal:

    Dnes jsem vyzvedla vyhranou knihu, moc děkuji, jsem hodně zvědavá.

Napsat komentář