Vyhrajte inspiraci na saláty plné barev a chutí

salaty-ze-svatojanu-perex
Zeleninové saláty by měly být běžnou součástí našeho jídelníčku, protože ingredience v nich obsažené jsou zdravé a plné vitamínů. Pokud navíc máte vlastní zahrádku, můžete si do nich přidat vše, co se na ní zrovna urodilo.

Připravte si čerstvé sezónní saláty

Skvělé saláty od Kuchařky ze Svatojánu

Saláty jsou jako procházka pestrobarevnou zahradou chutí. Na jaře se v nich objeví první jarní divoké bylinky a v létě zase čerstvé okurky a rajčata. S podzimem přijde úroda dýní, řepy, zelí a ořechů. V zimě můžeme dělat saláty z brambor nebo luštěnin. Na stole bychom je ale měli mít každý den.

 

Saláty ze Svatojánu

Autorka: Eva Francová

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 200
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 6/2019
ISBN: 978-80-267-1522-1

Přečtěte si více o knize Saláty ze Svatojánu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Lehký salát s ovocnou solí

Ovocná sůl z Islandu je krásná a chutná delikatesa. Ozdobí a ochutí i obyčejný chleba s pomazánkou.

Postup
Dvě mrkve a kedluben nastrouháme na nudličky, okurku a jednu naťovou cibulku nakrájíme na tenká kolečka, hlávkový salát natrháme nebo pokrájíme. Zeleninu promícháme v míse se šťávou z jednoho citronu, dvěma lžícemi ořechového oleje a červenou vločkovou ovocnou solí.

salaty-ze-svatojanu-ukazkaSuroviny
2 mrkve
1 kedluben
1 salátová okurka
1 naťová cibulka
1 hlávkový salát
1 citron
2 lžíce ořechového oleje
červená ovocná sůl podle chuti (str. 19)

 

O autorce

Eva Francová je výtvarnice a fotografka na volné noze, která se rozhodla opustit město a žít se svou rodinou uprostřed přírody ve Svatojanském Újezdu nedaleko Jičína. Mnoho fanoušků si získala nejen originálním přístupem k vaření a novými, vždy vyzkoušenými a ověřenými recepty, ale i neuvěřitelným klidem a pohodou, které čtenářům předává prostřednictvím svého blogu Kuchařka ze Svatojánu, který se stal základem pro sérii jejích knih o vaření. Televizní diváci ji znají z hostování v pořadu Kouzelné bylinky.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Saláty ze Svatojánu

Už vás nebaví stále stejné fádní saláty a nenapadá vás, jak si je ozvláštnit? Ty od Kuchařky ze Svatojánu Evy Francové jsou hravé, originální, a navíc chutné a zdravé. Připravte si dobroty podle jejích receptů s ohledem na sezonu z toho, co vám právě roste na zahrádce – od lehkých jarních salátů s čerstvými bylinkami až po sytější zimní varianty s bramborem či luštěninami. Uvidíte, že si je zamilujete a budete chtít vyzkoušet všechny.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Saláty ze Svatojánu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Saláty ze Svatojánu
probíhá od 18. června do 1. července 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 kuchařky Saláty ze Svatojánu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSaláty ze Svatojánu

Francová, Eva

Motto, 2019

Napsat komentář