Osedžské masové vraždy a zrod FBI

Krvave prachy
Co spojuje Leonarda DiCapria a Roberta de Nira? Oba se objeví v hlavních rolích chystaného filmu, který vznikne na základě knihy o zrodu FBI. Začtěte se do knižní předlohy a odhalte, proč a jak vlastně vznikl Federální úřad pro vyšetřování.

Nesmírné bohatství těchto lidí…
Indiáni z kmene Osedžů patřili před sto lety k nejbohatším lidem na světě. Z obrovských příjmů, jež jim plynuly z ropy vytěžené na jejich území, si vystavěli nové domy, nakoupili luxusní automobily, najali bílé služebnictvo a děti poslali na prestižní university v USA i v Evropě. Dopřávali si to nejlepší, co jim nabízela civilizace. Jejich bohatství ovšem přilákalo i to nejhorší: zkorumpované politiky, křivácké právníky, podvodníky všeho druhu – a chamtivce, zloděje, násilníky a vrahy.
Přivolalo sérii záhadných vražd…
Následující děsivé spiknutí nechá za sebou během několika let desítky zavražděných. A když se dlouhou sérii vražd stále nedaří vyřešit, když za záhadných okolností umírají další a další oběti a když přijdou o život dokonce mnozí z odvážných vyšetřovatelů, je přivolána nedávno založená FBI s legendárním J. Edgarem Hooverem v čele – jde o první tak rozsáhlý případ, který FBI vyšetřuje. Každý další krok odhaluje nová zlověstná tajemství a zločinná spolčení…
Jež vdechla život FBI!

Ukázka z knihy

Mollie Burkhartová z osedžského městečka Gray Horse začínala mít 24. května 1921 obavy, že se něco přihodilo jedné z jejích tří sester: Anna Brownová, 34 let, o necelý rok starší než ona, před třemi dny zmizela. Často chodívala na „mecheche“, jak tomu znevažujícím tónem říkala celá rodina, kde s přáteli tancovala a popíjela až do svítání. (str. 11)

Přečtěte si pokračování ukázky.

Ohlasy na knihu

Při čtení zapomínáte, že kniha přináší rekonstrukci vyšetřování z doby před sto lety, tak sugestivně vyprávění působí!

– The Guardian

Při čtení máme pocit, jako by se zločiny odehrály v naší době, před našima očima a nám osobně.

– USA TODAY

Úchvatný příběh, v němž nelítostné zlo nakonec přemohou první profesionální vyšetřovatelé, oddaní pravdě a neúplatní.

– Kirkus Review

Krvavé prachy

Osedžské masové vraždy a zrod FBI
Autor: David Grann
Přeložil: Miroslav Kaftan

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 160×235 mm
ISBN: 978-80-7335-591-3
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Krvavé prachy vydalo nakladatelství Leda.

O autorovi

David Grann (* 10. března 1967) je americký novinář a spisovatel.


Nakladatelství Leda se zaměřuje na vydávání slovníků a jazykových učebnic v knižní i elektronické podobě. V nabídce najdete kromě učebnic také výukové programy. Nakladatelství vydává též zajímavé tituly z oblasti beletrie a literatury faktu. Zaregistrovaní návštěvníci v LEDA klubu mohou získat na knihy výhodné slevy a neomezený přístup do on-line slovníků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrvavé prachy
Osedžské masové vraždy a zrod FBI

Grann, David

Leda, 2019

Napsat komentář