Kreativitě se meze nekladou

Holka_tvori
Povzbuďte své děti ke kreativitě! V dnešních tipech si představíme knížky, které je podnítí k vlastní tvorbě a k tomu je ještě něco přiučí třeba o tradičních lidových zvycích.

První hravá kniha, kterou si dneska představíme, se jmenuje To si piš! Česká autorka Ivona Březinová přináší sbírku zábavných a hravých komiksů, jejichž všechny hlavní postavy nalezneme v libovolném penále. Po přečtení bude psaní a kreslení mnohem zábavnější!

To si piš!

Autorka: Ivona Březinová
Ilustrace: Juraj Martiška

Počet stran: 82
Vazba: vázaná
Formát: 168×200 mm
ISBN: 978-80-87654-25-5
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu To si piš! vydalo nakladatelství JaS.

Vítejte v pohádkovém světě plném snění, který si dokážeme vytvořit všude. Stačí mít po ruce cokoli k psaní či kreslení a papír! Jak říká tužka Babuška, nejmoudřejší ze všech psacích potřeb:
„Bez nás tužek by se ztratily myšlenky. Zatoulaly by se a už by je nikdo nikdy nenašel. Proto jsem pyšná na to, že jsem tak malá a taky že jsem často tupá. Tupý člověk je hloupý, ale tupá tužka je moudrá. Tak to chodí, že svět lidí a svět tužek má mnohdy úplně opačná pravidla. Ale jeden bez druhého by nedokázal tolik, kolik dokážou společně. Když píšeš, je to jako když sníš.“

Ukázka z knihy

Sešívačka

O autorce

Ivona Břežinová je česká spisovatelka. Absolventka gymnázia a Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně, obor český jazyk – dějepis.

Po absolvování vysoké školy začala pracovat na katedře bohemistiky jako asistentka. O rok později získala doktorát pedagogických věd v oboru český jazyk a literatura. Na vysoké škole se jako odborná asistentka věnovala především literatuře 19. a začátku 20. století. Později se zaměřila na literaturu pro děti a mládež, jíž zůstala věrná dodnes.

Zdroj: kosmas.cz

————————————————

Tužku do ruky a můžeme jít luštit! Nová sbírka křížovek, osmisměrek či spojovaček od Václava Ráže zabaví vaše děti na nejedno odpoledne!

Zábavné luštění a spojovačky pro šikovné děti

Autor: Václav Ráž

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 207×288 mm
ISBN: 978-80-271-2457-2
Doporučená cena: 159 Kč

Knihu Zábavné luštění a spojovačky pro šikovné děti vydalo nakladatelství Grada.

Baví tě luštit hádanky, osmisměrky a křížovky? Je pro tebe spojování čísel skvělá zábava? Tak právě tato kniha je bezvadným parťákem pro volné chvíle. Při luštění a doplňování si navíc procvičíš postřeh, soustředění, trpělivost a rozšíříš si slovní zásobu i všeobecný přehled. Ukaž, že si dokážeš poradit i s tou nejzáludnější hádankou a tím nejzapeklitějším rébusem. Přijmi výzvu a vyřeš všechny zábavné úkoly!

Ukázka z knihy

Screenshot 2019-06-04 at 09.54.59

Prohlédněte si i další ukázkové spojovačky z knihy.

O autorovi

Václav Ráž je kreativní výtvarník, ilustrátor, kreslíř a fotograf. V roce 2014 obdržel ocenění SUK 2014 – Cena noci s Andersenem. Spolupracoval s několika periodiky, nakladatelstvím a reklamou. Nejstěžejnější tituly, projekty a spolupráce – Blesk, Marianne, Žena a život, Holiday Navigator, Czech Bussines Weekly, Albi česká republika a.s., Prague´s Barrel Tournament, Nadační fond Zdeňky Žádníkové, Trnky Brnky, Čtyřlístek, Mateřídouška, Nezbeda, nakladatelství Fragment, Triton. V současné době se věnuje úzké spolupráci s nakladatelstvím Grada, kde se podílí na sérii úspěšných dětských titulů například Co má vědět správný Čech. Ilustrováním knih pro děti si splnil svůj sen.

————————————————

S papírem se ale dá dělat mnohem více, než jen na něj psát a kreslit. Kniha Tvořivé nápady a hry pro malé děti od Kateřiny Rybové nabízí množství originálních nápadů, díky kterým se můžete s dětmi pustit do kreativního kutilství. Nepotřebujete přitom žádné drahé materiály. Na výrobu zvířátka vám ku příkladu bude stačit pouze rulička od toaletního papíru, trocha lepidla, pár pastelek a čistý papír.

Tvořivé nápady a hry pro malé děti

z levných materiálů

Autorka: Kateřina Rybová

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-271-2214-1
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Tvořivé nápady a hry pro malé děti vydalo nakladatelství Grada.

Nové a kreativní nápady pro zabavení a rozvoj dětí v předškolním a mladším školním věku.
Návody na tvoření z levných a snadno dostupných materiálů a s jednoduchými postupy.
Součástí návodů jsou také náměty na různé hry, které si s vyrobenými předměty mohou rodiče s dětmi zahrát.
Děti si tak mohou vyrobit nejen dekorativní předměty, ale i vlastní hry a hračky pro rozvíjení svých dovedností. Kniha je skvělým tipem pro společné tvoření dětí a rodičů, ale také je vhodným pomocníkem pro učitele a vychovatele pracujícími s menšími dětmi.

Ukázka z knihy

Screenshot 2019-06-04 at 10.01.18

Podívejte se i na další kreativní nápady pro malé děti z této ukázky.

————————————————

Pokud chcete, aby se vaše děti při vyrábění a hraní si také něco naučily, Velká kniha lidových obyčejů a nápadů je přímo pro vás. V knize se totiž nejen dočtete, jaké důležité svátky se u nás tradičně slavily a s jakými obyčeji se pojily, ale také v ní naleznete řadu návodů na výrobu tradičních předmětů, jako jsou třeba velikonoční pomlázky.

Velká kniha lidových obyčejů a nápadů

Autor: Martin Bestajovský

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 172×280 mm
ISBN: 978-80-264-2465-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Velká kniha lidových obyčejů a nápadů vydalo nakladatelství CPress.

Kniha vás seznámí s nejvýznamnějšími svátky a lidovými obyčeji celého roku. Zároveň v ní najdete řadu užitečných nápadů k výrobě zvykoslovných předmětů: na jaře si upletete velikonoční pomlázku, v létě uvijete svatojánský věnec z lučního kvítí, na podzim si vyrobíte pestrobarevného papírového draka a v zimě ozdobíte vánoční stromeček tradičními lidovými ozdobami. Navíc vaše děti na těchto stránkách objeví starodávné kouzlo her našich babiček a dědečků a kuchařky se zde mohou inspirovat řadou osvědčených receptů ze staročeské kuchyně.

  • Tradiční české svátky
  • Lidové obyčeje
  • Zvykoslovné předměty
  • Dětské hry našich předků
  • Osvědčené recepty staročeské kuchyně

Ukázka z knihy

ukazka

Stáhněte si rozsáhlou verzi této ukázky!

O autorovi

Martin Bestajovský (*1972) je autorem již několika knih o lidových zvycích a obyčejích. Mnoho z jeho knih se také tyto zvyky snaží oživit pro současné čtenáře se šikovnýma rukama.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTo si piš!

Březinová, Ivona

JaS, 2019

zobrazit info o knizeZábavné luštění a spojovačky pro šikovné děti

Ráž, Václav

Grada, 2019

zobrazit info o knizeTvořivé nápady a hry pro malé děti
z levných materiálů

Rybová, Kateřina

Grada, 2019

zobrazit info o knizeVelká kniha lidových obyčejů a nápadů

Bestajovský, Martin

CPress, 2019

Napsat komentář