Nebezpečná pátrání

Napeti s nadechem nadprirozena
Uvařte si dobré kafe a pohodlně se usaďte. Máme pro vás článek plný akčních thrillerů a vzrušujících detektivek, které vám vezmou dech a zpříjemní nejeden nudný večer.

Napínavý příběh pro milovníky detektivek Sběratel hříchů ruské autorky Darii Desombre nabízí ruské reálie, záhadné vraždy a sympatickou mladou stážistku v hlavní roli.

Sběratel hříchů

Detektiv Marie Karavajová # 1
Autorka: Daria Desombre
Přeložila: Hedvika Žirová

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7597-337-5
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Sběratel hříchů vydalo nakladatelství XYZ.

V průběhu několika měsíců je v centru Moskvy nalezeno několik těl. Vyšetřovatelé se domnívají, že spolu vraždy nesouvisí. Pak se ale zapojí stážistka Marie Karavajová, pro niž se poté, co jí v dětství zabili otce, stává hledání souvislostí mezi násilnými trestnými činy až posedlostí. Je to právě ona, mladá začínající vyšetřovatelka, kdo objeví na první pohled nepravděpodobné propojení vražd. Skrytá čísla. A pátrání po sériovém vrahovi může začít.

 

Ukázka z knihy

Zima, taková příšerná zima! Káťa, s přezdívkou Pradlena, zkušená bezdomovkyně, se zatřásla. Neměla ráda náměstí, a tohle hlavně ne. Cítila se na něm sama a malá, bezbranná vůči možnému nebezpečí. Říkala si, že se tu motá až moc policajtů, ale nějakým zvířecím instinktem cítila, že nebezpečí hrozí seshora. Člověk stojí u Carského místa na Rudém náměstí a jako by se sám nabízel nemilosrdným nebesům.
Káťa se rozhlédla: Čeho se bojím? Cizinců, z kterých by mohla vyrazit sto rublů – to je směšný. Ještě je brzo. Ještě ani neotevřeli GUM. Jen nějací studenti se vrací z flámu – ale co ona má s nimi společného? (str. 9)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Daria Desombre

Daria Desombre se narodila v Petrohradu v Rusku, kde studovala na Umělecké škole Hermitage a získala magisterský titul v angličtině a španělštině na Státní univerzitě v Petrohradu. V roce 2000 se přestěhovala do Paříže, kde dokončila MBA v módním marketingu a vedení. Byla hlavou reklamy pro klenotnictví Mauboussin, než se začala na plný úvazek věnovat scenáristice. Píše pro přední filmové společnosti v Rusku a na Ukrajině. Také přizpůsobuje americké a evropské televizní programy ruskému trhu. V současnosti žije s manželem a dvěma dětmi v Bruselu.

————————————————

Pokud patříte ke čtenářům, kteří si rádi vychutnávají několik spletitých dějových linií v jedné knize a zároveň množství rozmanitých postav, krvavý thriller Zlá krev vás určitě nadchne. Jedná se o druhý díl ze série s postavou detektiv inspektorky Savageové od britského spisovatele Marka Sennena.

Zlá krev

Nastal čas odplaty. Vražedné odplaty.
Autor: Mark Sennen
Přeložila: Daniela Reischlová

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 140×206 mm
ISBN: 978-80-7252-768-7
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Zlá krev vydalo nakladatelství Práh.

Druhý případ detektiv inspektorky Charlotty Savageové od mistra detektivního thrilleru, jehož knihy se v Británii staly senzací. Na zahradě pod terasou je objeveno tělo šestileté dívenky a nikoho nepřekvapí, že zanedlouho dojde k vraždě místního pedofila. Když je však poté unesen jeden člen týmu detektiv inspektorky Charlotty Savageové a několik můžu je chladnokrevně popraveno, začne být zjevné, že se po okolí pohybuje psychopat, který nemá se svými oběťmi žádné slitování. Vrah si své oběti nevybírá náhodně a inspektorka Savageová brzy závodí s časem, aby ho zastavila. Ale co když má tento muž vzkaz i pro samotnou Charlottu? Vzkaz, na který jen tak nezapomene.

 

Ukázka z knihy

Bolest se objevila vždycky, když to Ricky Budgeon nejmíň čekal. Právě teď se kdesi uvnitř vzedmula vlna bolesti a uhodila ho mezi oči, jako kdyby mu někdo do kořene nosu zarýval jehlu. Zvedl ruce a popadl se za hlavu, tahal a škrábal, jak se mu ten trýznivý pocit šířil přes čelo do spánků. Při posledním ataku se bolestí svíjel na zemi, ale tentokrát bodání ustalo po několika vteřinách a on se jen potřeboval něčeho přidržet. Sundal ruce z temene, pevně jimi sevřel chladivé železné mříže brány a zadíval se přes pole do noci.
Rentgen odhalil jen starou jizvu a doktor následně drmolil jakási ujištění o migréně a zmínil se o terapii, možná akupunktuře.
Blbost.

 

Mark Sennen

Britský spisovatel Mark Sennen s prvním thrillerem Dotyk zažil až pohádkový příběh. Knihu, kterou v počátku vydal sám vlastním omezeným nákladem, si pro její jedinečnost v žánru thrillerů postupně všimli čtenáři a velcí světoví nakladatelé. Ještě v roce 2012 se z knihy stal bestseller číslo jedna knižního gigantu Amazon a e-kniha se umístila v žebříčku TOP 100 knih roku 2012. Od tohoto úspěchu Sennen napsal dalších pět neméně úspěšných pokračování série s detektiv inspektorkou Savageovou. Druhé z nich nese název Zlá krev.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Práh.

————————————————

Tiché zlo Emmy Viskicové je svižná jednohubka nabitá akcí. Láká na originální prostředí, působivé postavy a atraktivní motiv neslyšícího hrdiny.

Tiché zlo

Autorka: Emma Viskicová
Přeložila: Jana Kordíková

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0846-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Tiché zlo vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Caleb Zelic pronásleduje vraha svého nejlepšího přítele. Nikdy nezapomene žádnou tvář. A to mu může zachránit život. Calebův přítel z dětství a obchodní partner Gary byl brutálně zavražděn. Zlámali mu prsty, prořízli krk. Navíc policie podezírá Caleba, že on je vrah. Cítí se vinen za Garyho smrt, touží po pomstě a chce dokázat svou nevinu, pustí se tedy do pátrání na vlastní pěst. Caleb a jeho přítelkyně Frankie, bývalá policistka, se vydají po jediné stopě, kterou mají – jméno Scott. Nikdo neví, kdo je Scott. Ale Scott je vždy napřed. Jenomže Caleb je hluchý. V tichu, které ho obklopuje, se naučil porozumět lidem skrze signály skrývající se za každým úsměvem, grimasou, dotykem. Jenomže neslyšená a špatně odezíraná slova mohou způsobit problémy…

 

Ukázka z knihy

Když dorazili záchranáři, Caleb ho stále ještě držel. Byla pitomost volat sanitku – Gary byl mrtvý. Musel být mrtvý. S takhle proříznutým hrdlem nemohl dýchat. A záchranáři si zřejmě mysleli to samé. zarazili se před zakrvácenými dlaždičkami v kuchyni a sledovali Garyho ochablou postavu v jeho náručí. Byli to muž a žena v modrých uniformách s ostražitými výrazy. Žena mluvila, ale ta slova plula kolem něj, příliš beztvará na to, aby je dokázal zachytit.
„Už je pozdě,“ oznámil jí.
O krok ustoupila. „Máte tam nůž, člověče? Nebo něco jiného ostrého?“ Teď už mluvila pomalu, každá slabika byla zřetelná a dobře artikulovaná.
„Ne.“ Protože v obličeji dál měla napětí, dodal: „Já ho nezabil.“ (str. 5)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Emma Viskicová

Emma Viskicová je oceňovanou australskou spisovatelkou krimi. Její debut Tiché zlo (Ressurection Bay) byl kritikou i čtenáři velmi dobře přijat a v roce 2016 vyhrál Ned Kelly Award v kategorii debutový román a na Davitt Award nečekané zvítězil ve třech kategoriích – nejlepší román pro dospělé, nejlepší debut a čtenářskou cenu. Tiché zlo se stalo také nejlepší australskou knihou v aplikaci iBooks za rok 2015. Za své povídky získala také cenu Ned Kelly a Thunderbolt Award. Emma Viskicová vystudovala hru na klarinet a její hudební kariéra ji dovedla až na vystoupení s José Carrerasem a Dame Kiri Te Kanawa, hrála ovšem také v londýnském metru jako pouliční umělec. Během psaní románu Tiché zlo studovala australskou formu znakové řeči, tzn. Auslan.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Cosmopolis.

————————————————

Psychothriller Den, kdy se to stalo vás chytne od první stránky a do té poslední nepustí. Nuala Ellwood vás provede napínavými momenty až k překvapivému konci.

Den, kdy se to stalo

Autorka: Nuala Ellwood
Přeložil: Michael Havlen

Počet stran: 303
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×203 mm
ISBN: 978-80-7498-310-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Den, kdy se to stalo vydalo nakladatelství Domino v edici Napětí.

Šedesát vteřin poté, co se Maggie probere z komatu, si nepřeje nic jiného, než aby do něj znovu upadla. Aby nemusela žít s vědomím toho, co jí právě oznámila policie: že její dcera Elspeth je mrtvá. Podle policie ji nechala zamčenou v autě, které pak sjelo do řeky a Elspeth se utopila, uvězněná na zadním sedadle. Maggie si vůbec nic nepamatuje. Když však požádá o setkání se svým manželem Seanem, dostane se jí informace, že zmizel. Prý byl naposledy spatřen v den dceřina pohřbu. Co se skutečně tehdy u řeky stalo? Kam se Sean poděl? A proč se Maggie stále nemůže zbavit tušení, že Elspeth je naživu?

 

Ukázka z knihy

Něco se děje. Začínám si uvědomovat zvuky a hlasy. Jako první na to zareagovaly moje oči. Prudce se mi otevřely, jako by někdo stiskl vypínač, a všechno kolem se rozjasnilo. Před sebou vidím velké okno. Za ním se míhají barevné šmouhy: pohybující se postavy. Snažím se na ně zaostřit, ale rozpíjejí se mi, jako když se světla lamp odrážejí v kaluži. zamrkám – jednou, dvakrát, třikrát – a pak otočím hlavu. Ten pohyb u mě vyvolá stav podobný cestovní nevolnosti. Cítím, jak se mi stahuje krk. Chci si na něj sáhnout, ale moje ruka se ani nepohne. Podívám se dolů a uvidím dráty. Mám je připojené k pažím i hrudníku. (str. 15)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Nuala Ellwood

nuala-ellwoodBritská autorka vyrůstala Nuala Ellwood v rodině uznávaných novinářů. Na začátku profesní dráhy se věnovala zpěvu a psaní písňových textů, ale později se rozhodla pro spisovatelství. Rodinné prostředí významně ovlivnilo námět její prvotiny Co zbylo z mojí sestry. Nualin otec i celá řada jeho přátel působili jako váleční reportéři a právě jejich vyprávění bylo pro autorku primární inspirací pro vytvoření hrdinky, která se po návratu z válečného pekla potýká s posttraumatickou stresovou poruchou. Co zbylo z mojí sestry je thriller bravurně napsaný, mrazivý, s místy až hororovými prvky. Zcela jistě není náhodou, že deník Guardian označil Nualu Ellwood za jednu z nejnadějnějších tváří britské literatury.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Domino.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše tipy na detektivky a thrillery? Napište nám svůj názor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSběratel hříchů
Detektiv Marie Karavajová # 1

Desombre, Daria

XYZ, 2019

zobrazit info o knizeZlá krev
Nastal čas odplaty. Vražedné odplaty.

Sennen, Mark

Práh, 2018

zobrazit info o knizeTiché zlo

Viskicová, Emma

Cosmopolis, 2019

zobrazit info o knizeDen, kdy se to stalo

Ellwood, Nuala

Domino, 2019

Napsat komentář