Zahrajte si o nové dobrodružství s knihožrouty

knihozrouti-tajny-ctenarsky-spolek-perex
Aleš se Zorkou propadli kouzlu knih hned, jak se naučili číst, a právě díky této vášni se seznámili s knihožrouty. Tito malí tvorové se schovávají v regálech knihoven a lidem se neukazují, ale když už se tak stane, dovedou být výbornými pomocníky.

Pátrání po záškodnících

knihozrouti 3.inddTřeťáci Aleš a Zorka jsou v knihovně pečení vaření, vlastně jim jedna knihovna ani nestačí. Jenže se zdá, že v okolí se potulují záškodníci, kteří vyhlásili knihám válku.

Kdo to je? A pomohou kamarádům v nebezpečném pátrání knihožrouti?

 

Knihožrouti: Tajný čtenářský spolek

Autorka: Klára Smolíková

Vydalo: nakladatelství Triton
Ilustrace: Barbora Buchalová
Počet stran: 72
Vazba: pevná
Vydáno: 2/2019
ISBN: 978-80-7553-602-0

Přečtěte si více o knize Knihožrouti: Tajný čtenářský spolek, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Triton. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

 

Ukázka z knihy

knihozrouti 3.indd„To je knihovna,“ vydechla dívka úžasem. Zapomněla na svůj karambol a šla si ji prohlédnout zblízka. „Tady píšou, že každý si může jakoukoli knížku vybrat a odnést. Dokonce ji ani nemusí vrátit a může do knihobudky přinést zase jiné knížky. To je pecka!“
„To jsem si taky říkal, když jsem ji včera objevil,“ odpověděl kamarád. „Teď už si tím ale nejsem tak jistý.“
Povzdychl si a začal sbírat poházené knížky. „Většina z nich je na vyhození. S tím nic nenadělají ani knihožrouti.“
„My bychom ale měli něco udělat s tímhle případem,“ opřela si Zorka ruce v bok a vzápětí si energicky utáhla gumičku na culíku. „Zjistit, kdo má tuhle lumpárnu na svědomí.“
„A potom?“ zeptal se Aleš.
„Potom se uvidí!“ (str. 9–10)

 

Vyhrajte knihu Knihožrouti: Tajný čtenářský spolek

V temných zákoutích regálů s knihami se skrývají maličcí knihožrouti. Většinou se lidem neukazují, ale Aleš se Zorkou měli štěstí a už jako prvňáci se s nimi setkali v knihovně. Teď už děti trochu povyrostly a jsou z nich třeťáci, ale láska ke čtení je neopustila, proto neváhají a vydají se do boje proti záškodníkům, kteří se zřejmě rozhodli vyhlásit knihám válku. Pomohou jim knihožrouti při pátrání stejně jako v předchozích dobrodružstvích? To si přečtěte v nejnovějším příběhu z pera Kláry Smolíkové, který opět ilustrovala Barbora Buchalová.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Triton vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Knihožrouti: Tajný čtenářský spolek vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Knihožrouti: Tajný čtenářský spolek
probíhá od 27. března do 9. dubna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o dvě knihy Knihožrouti: Tajný čtenářský spolek

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKnihožrouti: Tajný čtenářský spolek

Smolíková, Klára

Triton, 2019

Napsat komentář