Jak se úspěšně učit s ADHD

Jak se uspesne ucit s ADHD
Máte doma dítě s ADHD? Zoufáte si, když s ním řešíte domácí úkoly? Tak právě pro vás vznikla příručka, která obsahuje konkrétní a praktické pomůcky. Díky nim se uleví nejenom vám, ale i dětem, a učení už nebude noční můrou.

Pro děti s ADHD a jejich rodiče je škola často velmi zatěžující. Děti se většinou vyhýbají neoblíbeným domácím úkolům, vedou s rodiči nekonečné diskuze o tom, jaký smysl mají určitá cvičení, lelkují, jsou zasněné a rychle reagují podrážděně, když se jim něco nepodaří nebo nedokáží vyřešit nějakou úlohu. I rodiče, kteří jsou ve výchově dětí velmi kompetentní, přivádí tyto situace kolem učení a domácích úkolů s jejich „snílky“ a „bouřliváky“ často na pokraj jejich vlastních sil. Tento knižní rádce nabízí rodičům konkrétní a praktické pomůcky. Ukazuje jim, jak mohou:

  • zvýšit soustředěnost a výdrž svých dětí,
  • učinit učení více motivujícím,
  • minimalizovat podrážděnost, hádky a slzy během domácích úkolů,
  • zvládnout chaos a zapomnětlivost,
  • dopomoci dítěti k většímu úspěchu díky chytrým učebním metodám,
  • posílit silné stránky dítěte,
  • podpořit dítě při neúspěchu a chránit jeho sebeúctu a
  • navázat dobrou spolupráci se školou.

Předkládané strategie byly vytvořeny při práci se stovkami rodin a v praxi se velmi osvědčily. Nechte se překvapit tím, jak velký účinek dokážou mít často malé a nepatrné změny!

Ukázka z knihy

Jak víme z vědy, mnoho hyperaktivních a impulzivních dětí se vyznačuje soutěživostí. Dokážou být neuvěřitelně zapálené, když jim jde o vítězství.
Povzbuzuje je všechno, co je založeno na porovnávání výkonů: pořadí, statistiky, grafy.
Taková vlastnost se dá využít ku prospěchu. Dítě by ale spíše než s ostatními mělo být srovnáváno se svými dřívějšími výkony. Mělo by se snažit překonat samo sebe – a ne ostatní děti.

Jak se úspěšně učit s ADHD

Praktický rádce pro rodiče
Autoři: Fabian Grolimund, Stefanie Rietzler
Přeložila: Tereza Těšínská

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 142×218 mm
ISBN: 978-80-8111-471-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Jak se úspěšně učit s ADHD vydalo nakladatelství Noxi.

O autorech

Stefanie Rietzler je psycholožka a ředitelka Akademie learncoachinguFabian Grolimund je psycholog a ředitel Akademie learncoachingu.


Vydavatelství NOXI působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Vydalo téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřuje, čemuž přizpůsobilo i webové stránky. Nakladatelství se zaměřuje hlavně na knihy o zdraví – zdravém životním stylu, receptech – kuchařky, smoothie, detox, ale také na self help a duchovní tematiku pro klid duše a v neposlední řadě také na beletrii. S rokem 2015 po deseti letech vyměnilo staré logo za nové, aby více propojilo logo s jeho významem, že knížky se čtou hlavně v noci.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak se úspěšně učit s ADHD
Praktický rádce pro rodiče

Grolimund, Fabian – Rietzler, Stefanie

Noxi, 2018

Napsat komentář