Příběhy, které polechtají bránici

Tipy_Rodina a jine katastrofy_Nechapu jak to dokaze
Smích, jak známo, léčí a naše dnešní humorné tipy jsou dobrým způsobem, jak si zajistit smíchu více než dost. Přečtěte si svěží román o rodinných poutech nebo vtipný příběh ženy, která zvládá (téměř) vše.

Rodina a jiné katastrofy od Alexandry Borowitzové je příjemným odpočinkovým čtením bez složitého děje. Krásně se uvolníte a zároveň pobavíte.

Rodina a jiné katastrofy

Autorka: Alexandra Borowitzová
Přeložila: Naďa Funioková

Počet stran: 326
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-7565-415-1
Doporučená cena: 328 Kč

Knihu Rodina a jiné katastrofy vydalo nakladatelství Jota.

Emily ví, že je neurotická. Ale není to žádná katastrofa, se svými slabostmi už umí docela dobře pracovat. Má je pod kontrolou. Víceméně. Když musí letět letadlem, nosí kompresní punčochy (přece aby nedostala trombózu, to je jasné). Když se jí zdá, že ji lidé považují za starší, než ve skutečnosti je, začne chodit častěji cvičit a omezí lepek. Naštěstí má vedle sebe stabilního a spolehlivého Davida, který se už brzy stane jejím manželem – tedy za předpokladu, že přežijí svatbu, na niž se chystá dorazit celá Emilyina dysfunkční rodina. Vtipný a osvěžující příběh o rodinných poutech a pohromách, ke kterým dojde, když se jedné chaotičce vymkne její chaos z rukou.

 

Ukázka z knihy

„Nedělají mi ty šaty velký nos?“
Emily Glassová stála před zrcadlem a rozčesávala si vlasy. Růžové letní šaty jí těsně obepínaly trup a na bocích se rozšiřovaly.
„Jak ti můžou šaty dělat velký nos?“
„Divil by ses,“ odvětila. „S takovým nosem, jako mám já, musí být člověk opatrný. Tak například na PopSugar jsem se dočetla, že bych neměla nosit černou. Ostře kontrastuje s mou pletí a zdůrazňuje mi nos.“
Emilyin nos nebyl zrovna malý, ale ani nijak obrovský – dlouhý, výrazný, ovšem nic, čeho by si druzí všimli, pokud na něj sama neupozornila jako první. Zavedla na svůj nos řeč hned při jednom z jejich prvních rande, kdy s ostentativní sebekritičností podotkla, jak už ji unavují poznámky přátel jejích rodičů, že vypadá jako Barbra Streisandová. Davida ani nenapadlo vytasit se s korektní reakcí: nevěřícným pohledem a šokovaným „Proč by někdo něco takového říkal? Jsi velice krásná!“. Namísto toho jen přikývl. Nikdy mu na to nedovolila zapomenout. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Alexandra Borowitzová

Alexandra Borowitzová píše od 6 let, její rodina a přátelé jsou jí nekonečnou studnicí inspirace. Vyrostla v New Yorku, po vysoké škole pracovala v San Francisku na reklamních start-upech.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

 

Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi největší nakladatelství v České republice.

————————————————

O osudech zaměstnané ženy, která je matkou dvou dětí, si můžete přečíst v realistickém, a přitom vtipném a nevšedním románu Nechápu, jak to dokáže od Allison Pearsonové.

Nechápu, jak to dokáže

Autorka: Allison Pearsonová
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 155×212 mm
ISBN: 978-80-7597-332-0
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Nechápu, jak to dokáže vydalo nakladatelství XYZ.

Humorný román o ženě, která zvládá vše – je milující manželkou, oddanou matkou dvou dětí, šestileté holčičky Emily a ročního Bena, a také vysoce postavenou správkyní portfolia cestující po celém světě a uzavírající milionové obchody. Doma si hraje s dětmi, stará se o ně, když jsou nemocné, jezdí na nákupy, vyzvedává z kroužků, a zároveň musí stihnout jen tak mimochodem pracovně odletět třeba na jiný kontinent. A taky je vdaná. A na to často zapomíná. Ptáte se, jak to všechno dokáže? Hlavní hrdinka Kate se dennodenně ptá sama sebe na totéž…
Důvody, proč nechat práce & odstěhovat se na venkov:

  1. Lepší kvalita života.
  2. Za cenu naší Hackneyské Hrůzy bychom si mohli koupit dům s hudebním salonkem a vlastní zvonicí.
  3. Příležitost být opravdová matka, která má čas milovat manžela, porozumět srdcím svých dětí a zjistit, jak se používá ta zatracená pláštěnka na kočár.

Důvody, proč nenechat práce & neodstěhovat se na venkov:

  1. Zbláznila bych se.
  2. Viz výše.
  3. Viz výše.

 

Ukázka z knihy

Zahodím luxusní krabici z obchodního domu Sainsbury, vylovím bochánky ze staniolových kalíšků, položím je na kuchyňský vál a udeřím do jejich nevinných moučnatých obličejů válečkem. Není to tak snadné, jak by se snad zdálo, věřte mi. Když do nich uhodíte příliš silně, rozpliznou se, jako když tlustá dáma dělá pukrle – těstovité sukně se po stranách vyboulí a začne jimi prosakovat ovoce. Ale když vedete úder pevnou rukou – představte si asi takový tlak, jako byste chtěli rozmáčknout malého broučka –, vyvoláte mírný drobivý sesuv a pečivo získá příjemný vzhled ne zcela dokonalého domácího výrobku. A právě o takový výsledek mi jde. Domácí pečivo. Domov je tam, kde je srdce. Domov je tam, kde je dobrá matka, která peče pro své děti sladkosti. (str. 9)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Allison Pearsonová

Britská spisovatelka Allison Pearsonová (*1960) je autorkou knih Myslím, že tě miluju (1. vydání 2010) a Nechápu, jak to dokáže (1. vydání 2002). Druhá z nich byla v roce 2011 zfilmována. V hlavní roli Kate Reddyové se objevila Sarah Jessica Parker.

 

Nakladatelství XYZ vydává především původní českou literaturu, autorizované biografie, historické publikace i poutavé encyklopedie. Má ambici být nakladatelstvím se širokým záběrem, chce oslovit čtenáře různých zájmů a generací. Doposud vydalo téměř 400 knižních titulů. Je součástí společnosti Albatros Media.

Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše humorné tipy? Napište nám názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRodina a jiné katastrofy

Borowitzová, Alexandra

Jota, 2019

zobrazit info o knizeNechápu, jak to dokáže

Pearson, Allison

XYZ, 2019

Napsat komentář