Nenechte si ujít v týdnu od 4. do 10. března 2019

nenechte_si_ujit
Čas letí jako voda a už je tu třetí měsíc roku. Březen je měsícem čtenářů, můžeme se proto těšit na mnoho zajímavých akcí. V příštím týdnu se koná například setkání s Michalem Vieweghem či autorské čtení Martina Němce.

Nechybí ale ani pěkná akce pro nejmenší děti či křest nové knihy Miroslava Macka Tři muži v automobilu.

Začneme zmíněným autorským čtením Martina Němce. V úterý 5. března bude tento spisovatel, malíř a hudebník, známý především ze skupiny Precedens, předčítat návštěvníkům Městské knihovny v Praze ze své nové povídkové knihy Bod tání. Jde o dvacet příběhů, které vycházejí z reálného života, ale často se v nich čtenáři setkávají s čímsi magickým a nevysvětlitelným. Autorské čtení začíná v 18.00.

V úterý 5. března se v brněnské Knihovně Jiřího Mahena sejdou děti od dvou do pěti let. Koná se tu totiž Čtení pro nejmenší. Přijede spisovatelka Vlasta Žáčková a bude dětem číst ze své nové knihy Pletené pohádky. A proč pletené? Pohádková babička je totiž upletla z kouzelné vlny. Setkáte se v nich s princi, princeznami, čerty i čarodějnicí – prostě se všemi, kteří ve správné pohádce mají být. Čtení začíná v 16.30 na pobočce v Bohunicích.

viewegh náhledPřesuneme se do Městské knihovny v Chebu. V úterý 5. března se zde uskuteční setkání se známým a oblíbeným spisovatelem Michalem Vieweghem. Autora románů jako Báječná léta pod psa, Účastníci zájezdu, Muž a žena či Můj život po životě (recenzi této knížky jste si mohli přečíst na našich stránkách) asi nemusíme představovat, jeho díla patří u nás mezi ty nejčtenější. Pokud byste se chtěli pana Viewegha na něco zeptat, v úterý budete mít skvělou příležitost, setkání začíná v 18.15.

Ve středu 6. března se v pražském knihkupectví Luxor v OC Nový Smíchov koná křest knihy Zuzany Strachotové Devět nocí. Tato fantasy navazuje na dystopickou knihu Devět dní a uzavírá tak příběh hlavních hrdinů Sery a Leeho, na které bohužel nečeká klidný život, ale další boj o osud Sabrie. Pokud vás příběh od Zuzany Strachotové zaujal, určitě si nenechte křest a následující autogramiádu této autorky ujít, začíná v 18.00.

Další zajímavý knižní křest se koná v Paláci knih Luxor v Praze na Václavském náměstí. Ve středu 6. března zde od 16.00 vyšlou do světa knihu Historie českého zločinu od Bronislavy Janečkové a Emila Hrušky. S touto knížkou poznáte, že skutečné kriminální případy jsou mnohdy zajímavější a překvapivější než vymyšlené příběhy slavných spisovatelů. Kmotry titulu budou emeritní policejní rada Miloš Vaněček, profesor Jiří Strauss a Radek Galaš.

A na závěr se podíváme do ostravského Domu knihy. Ve čtvrtek 7. března zde představí svoji novou knihu Tři muži v automobilu Miroslav Macek, stomatolog, překladatel, publicista, politik a autor bestsellerového pokračování knihy Saturnin se vrací, jejíž recenzi jste si mohli přečíst na našich stránkách. Mackova nová kniha vypráví příběh tří kamarádů, kteří se vydají na cestu autem po Evropě. A jak už to tak bývá, jejich putování je plné nejen dobrodružství, ale i přátelského špičkování. Křest knihy začíná v 16.00.

  Na další literární akce se podívejte do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář