Vyhrajte milostný příběh, který začne svatbou

spolubydlici-perex
Holland Bakkerová denně prochází kolem Calvina – muže, který ji naprosto očaroval. Obdivuje nejen jeho talent pro hru na kytaru, ale fascinují ji i jeho uhrančivé oči. Nikdy se ovšem neodváží dát se s ním do řeči. Až jednoho dne to změní sám Calvin.

Láska ze stanice metra

Když svatbou vztah nekončí, ale teprve začíná…

Holland Bakkerová má byteček na Manhattanu, nenáročnou asistentskou práci v divadle a touhu stát se spisovatelkou. Už šest měsíců ale nenapsala ani řádku. Místo toho den co den postává ve stanici metra na Padesáté ulici a dychtivě poslouchá, když hraje On.

Calvin, chlap s těma nejuhrančivějšíma očima, neodolatelným irským přízvukem a ďábelskými prsty na strunách kytary. Právě takového sólistu by nutně potřebovali v divadle, které vede Hollandin strýc. Jenže to má drobný háček: Calvin je ve Státech už pár let nelegálně. Nenašla by se nějaká cesta, jak pro něj získat povolení k pobytu? Co třeba fingovaný sňatek?

 

Spolubydlící

Autorka: Christina Laurenová

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Jan Sládek
Počet stran: 352
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 2/2019
ISBN: 978-80-7565-437-3

Přečtěte si více o knize Spolubydlící, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

Když pouštím do pouzdra svoji dolarovku, krátce zvedne hlavu a s přimhouřenýma očima mi věnuje jedno „Mockrát děkuju.“
Nikdy předtím to neudělal – jako že by se na lidi, co mu hází peníze, podíval – a pohled do jeho očí mě úplně vyvede z míry.
Zelené, takže nakonec je má zelené. Chvilku trvá, než hlavu zase skloní ke kytaře, a já si ten okamžik pořádně užívám.
Ale místo abych řekla „V pohodě,“ „Rádo se stalo“ nebo prostě jen není zač, jak by to udělal každý Newyorčan, vyhrknu „Strašněsemilíbíjakhraješ.“
Vyrazila jsem to ze sebe jedním dechem.
Odměnou je mi krátký záblesk toho nejskromnějšího úsměvu a můj pořád ještě opilý mozek z toho málem zkratuje. Na vteřinku skousne dolní ret a řekne „Fakt se ti to líbilo? Tak mám radost. Hraju to moc rád.“
Má silný irský přízvuk, z tónu jeho hlasu mně naskakuje husí kůže.
„Jak se jmenuješ?“
Trvá tři nekonečné vteřiny, než mi s překvapeným úsměvem odpoví. „Calvin. A ty?“ (str. 7-8)

 

O autorce

christina-laurenovaChristina Laurenová je pseudonymem dvou nejlepších kamarádek (spřízněných duší / skoro-dvojčat) a spolupracovnic Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové. Autorky píší jak fikci pro mladistvé, tak pro dospělé, už spolu vytvořily čtrnáct The New York Times bestsellerů. Jejich knihy jsou přeloženy do více než 31 jazyků. Jejich prvním dílem vydaným pod tímto uměleckým jménem byl Božský bastard a šlo o přepracování mimořádně úspěšné fankfikce Christiny Hobbsové The Office (přes dva miliony stažení na internetu). Postupně vznikla celá „Božská“ série, zahrnující tituly Božský cizinec, Božský hráč, Božský milenec a Božský. Úspěchy slaví také s „Vášnivou“ sérií knih – Vášnivý lhář, Vášnivý svůdník, Vášnivý sprosťák a Vášnivý hříšník. Přestože od sebe autorky odděluje celá Nevada, povídají si spolu i několikrát denně a shodnou se na tom, že Ruby Pumps je nejlepší barva laku na nehty všech dob, a kdyby mohly, proseděly by celý den na molu v San Clementu a pozorovaly oceán.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Spolubydlící

Calvin denně hraje ve stanici metra na Padesáté ulici na kytaru a vydělává si tak na živobytí. Holland kolem něj chodí, a přesto, že se jí líbí, zůstává u toho, že mu občas hodí dolarovou bankovku. Až jednoho dne k ní Calvin zvedne své uhrančivé oči, dají se do řeči, a právě tehdy se začne rozvíjet příběh plný vášně, na jaký jsou čtenáři v knihách Christiny Laurenové zvyklí. Pokud i vy patříte mezi fanoušky románů z červené knihovny, rozhodně by vám tento nejnovější neměl ujít.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Spolubydlící vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Spolubydlící
probíhá od 18. února do 3. března 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Spolubydlící

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSpolubydlící

Laurenová, Christina

Jota, 2019

Napsat komentář