Nenechte si ujít v týdnu od 7. do 13. ledna 2019

nenechte_si_ujit
Věříme, že jste si vánoční svátky i oslavy příchodu nového roku užili a pořádně si odpočinuli. Knihovnám se už zase začínají plnit kalendáře a i my vám tak můžeme přinést další nabídku skvělých literárních akcí. Můžete zajít například do Ostravy, kde se konají dvě zajímavé besedy nad novými knížkami.

V Praze si můžete připomenout knížky, které vyšly v roce 2018, a v Brně si nachystali čtení pro malé děti.

Ve středu 9. ledna se v Městské knihovně v Praze můžete zúčastnit setkání nazvaného Česká beletrie v roce 2018. A jak už název napovídá, bude se mluvit o knihách, které vyšly v loňském roce a které se často zmiňovaly v různých diskusích a anketách. Také si připomenete hlavní literární události minulého roku a dozvíte se, co se chystá na různých místech republiky v roce 2019. Jak vidíte, půjde opravdu o nabitý večer, tak si ho nenechte ujít. Vše začíná v 18.00 v Domě čtení na ulici Ruská.

Ve středu 9. ledna se podíváme také do Domu knihy v Ostravě. Tam se od 16.00 koná beseda nad knihou Čechoslováci v gulagu II. od autorů Jana Dvořáka a Jaroslava Formánka. Díky této knize máte jedinečnou příležitost seznámit se s osudy dvanácti Čechoslováků, kteří byli vězněni v gulagu. Představovaná kniha je volným pokračováním publikace odvozené od stejnojmenného seriálu České televize. Titul vznikl na základě výzkumu v bývalých sovětských archivech, zkoumáním dostupné literatury a spolupráce s příbuznými obětí.

Hned další den se v ostravském Domu knihy koná další pěkná akce. Ve čtvrtek 10. ledna zde proběhne beseda nad knihou Václava Chaloupky a Petra Feldsteina Dávat koním křídla. Těm, kteří se zajímají o koně a dostihy, nemusíme pana Chaloupku představovat, je to čtyřnásobný vítěz Velké pardubické. A ve své nové knize si se spisovatelem, publicistou a dramaturgem Petrem Feldsteinem povídá o všech svých snech, ať už se splnili či ne. Beseda začíná v 16.00.

A na čtvrtek 10. ledna se mohou těšit malé děti v Brně. V Knihovně Jiřího Mahena, na pobočce v Lesné, se od 16.30 bude konat již tradiční Čtení pro nejmenší. Tentokrát si děti od 4 do 7 let a jejich doprovod vyslechnou čtení z knížky Skřítek Permoníček od Moniky Nikodemové. Tato knížka je zavede do lesa, kde se vždy po setmění probouzí malí skřítci, a to včetně našeho Permoníčka, který zažije pořádné dobrodružství.

Týden zakončíme v pátek 11. lednaKrajské knihovně v Pardubicích. V 18.00 zde začne komponovaný pořad autorského čtení a hudby nazvaný Poezie pod klenbou. Milovníkům básní pořad určitě nemusíme připomínat, nekoná se zde totiž poprvé. A v tento lednový pátek zde svou tvorbu představí básník Jiří Tošner. O hudební část večera se pak postará kapela Jinotaj.

  Další literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář