Do nového roku s novým dílem Oprásků!

opraski-5-perex
Zpříjemněte si čekání na Nový rok s humorem pátého dílu Oprásků! Čeká vás cenný objev knížete Kroka, silná dvojka Zmikunda a Huza a samozřejmě nezaměnitelné literární ztvárnění, v němž jde správná gramatika stranou.

Pátý díl oprásků je tu! Pravda, mezi čtvrtým a pátým dílem vyšlo mnoho publikací z dílny Histrickýho ústafu (dále jen HÚ), ale dočkali jsme se. Přeceda HÚ, řečený Jaz, nás nešetří a na všech dvaasedmdesáti stranách knihy nás překvapuje svými znalostmi a nezaměnitelným humorem.
Začíná pěkně zostra knížetem Krokem a jeho objevem, pro lidstvo nejcennějším, pokračuje silnou dvojkou Zmikundem a Huzem, kteří nás naučí šetřit. Bombarduje nás historickými událostmi hlava nehlava a nevyhýbá se ani kampani #metoo. Prostě jako vždycky – zábava a poučení v jednom. No, nekup to.
Opráski sčeskí historje jsou krátké komiksy (stripy) postavené na reálném historickém základu, který někdy doplňuje vykonstruovaná pointa. Správná gramatika v nich jde stranou, velký prostor naopak dostává specifický a často nekorektní humor. Z těchto důvodů mají Opráski sčeskí historje jak mnoho fanoušků, tak i odpůrců.
Poprvé se na facebooku objevily v listopadu 2012 a od té doby počet jejich fanoušků stále stoupá. Je nejvyšší čas, aby postavičky jako Cyril a Metojed, Premisl Autokar II., Zmikund Lucemburski nebo Dement Kutwald našly další příznivce na knižních stránkách.

Opráski sčeskí historje 5

Legsikon vísnamníh událoztí a poztaf narotní historje
Autor: jaz

Počet stran: 72
Vazba: brožovaná
Formát: 144×170 mm
ISBN: 978-80-271-2189-2
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Opráski sčeskí historje 5 vydalo nakladatelství Grada.

 

Nahlédněte i do dalších dílů komiksu z české historie:

http://www.klubknihomolu.cz/wp-content/uploads/knihy_isbn/2015/07/nahled/9788024756592.jpg http://www.klubknihomolu.cz/wp-content/uploads/knihy_isbn/2014/06/nahled/9788024752204.jpg http://www.klubknihomolu.cz/wp-content/uploads/knihy_isbn/2014/01/nahled/9788024750255.jpg


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOpráski sčeskí historje 5
Legsikon vísnamníh událoztí a poztaf narotní historje

jaz

Grada, 2018

Napsat komentář