Vánoční dárky na poslední chvíli

Cekani na Vanoce
Štědrý den je skoro za dveřmi. Pokud hledáte inspiraci na knižní nadílku, jste na správném místě. Naleznete tipy na knihy jak pro děti, tak i pro dospělé bez ohledu na pohlaví a věk. Vždyť přece kniha je ten nejlepší dárek!

Strašpytlové, ruce pryč! Naopak ti, kdo mají pro strach uděláno, se mohou ponořit do strašidelného poznání. Navštívíte děsivá místa, seznámíte se s příšerami a získáte cenné návody, jako například, jak uspořádat seanci či postrašit své kamarády duchařským příběhem.

Strachopedie představuje abecední přehled všemožných hrůz a běsů. Navštívíte jeskyně na Borneu, kde spolu v černočerné tmě žijí miliony netopýrů, švábů, pavouků a krys. Seznámíte se s příšerami – ať už bájnými, nebo skutečnými. Poznáte šestici smrtících hadů, děsivé pavouky i australský strom, jemuž je radno se obloukem vyhnout. A dozvíte se i spoustu praktických informací, třeba jak se dostat z tekoucího písku, ale také čím postrašit druhé. Naučíte se napsat duchařský příběh, uspořádat seanci, vyrobit falešnou krev anebo obalamutit rodinu, aby si myslela, že u vás doma straší.

Stracho-pedie

Autorka: Julie Winterbottomová
Přeložil: Milan Lžička

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 165×213 mm
ISBN: 978-80-204-4855-2
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Stracho-pedie vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

Jednovaječná dvojčata Marcus a Martinus v Norsku působí jako hudební duo. Na svém kontě mají řadu úspěchů a nyní se rozhodli se svými věrnými fanoušky podělit se o svůj příběh doprovázený dosud nezveřejněnými fotkami.

Životopisná kniha Marcuse a Martinuse se řítí na pulty českých knihkupectví!
Jste připraveni na to, být naprosto fascinováni, vtaženi do příběhu, objevovat nečekané a do teď tajené detaily z jejich života? A také si výrazně potrénovat „smíchové svaly“, konečně vidět nikdy nezveřejněné fotky z dětství těhle kluků (a je to síla, to nám věřte) a nakonec i zamáčknout slzu, když zjistíte, že jste UŽ na poslední stránce? Pak je tahle kniha prostě a rozhodně právě pro vás.
Marcus & Martinus. Náš příběh je prostě a bez debat must have kniha letošního podzimu, zimy, jara… No prostě úplně a absolutně napořád.

Marcus & Martinus

Náš příběh
Autoři: Marcus & Martinus
Přeložila: Františka Procházková

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 175×245 mm
ISBN: 978-80-756-5380-2
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Marcus & Martinus vydalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si prolistovat ukázku.

————————————————

Ve 21. století se život hodně přesunul do virtuální reality. Hlavní hrdinové, ovlivnění touto dobou, si uvědomují, že chtějí něco změnit. Chybí jim k tomu ale impuls… Příběh je vhodný pro všechny, kdo touží po změně.

Román Vadima Petrova na aktuální téma virtuálních životů, kyberterorismu a fake news.
Adam je představitel internetové generace. Také je programátor, počítačový hacker a aktivista. Je přesvědčený, že dosavadní společenská pravidla musí skončit a nahradí je jiná. Internet a volný přístup všech a ke všemu k tomu dává jedinečnou příležitost. Ne všechny z jeho generace to trápí, život nabízí tolik jiných povyražení než měnit svět, ale je to jedna ze zábavných možností. Adamova přítelkyně Eva má například o životě zcela jinou představu. Daniel je čerstvý důchodce. Snaží se ještě nějak chytit. Jenže pracovní trh potřebuje mladé lidi, kteří dokážou přepínat mezi reálným a virtuálním světem automaticky, bez přemýšlení. Navíc Daniel cítí, jak mu ubývá energie. Dost sil ho stojí, aby se přicházejícímu stáří ubránil a přirozený úpadek organismu zpomalil. Jeho o dost mladší partnerka Clare věnovala veškerý čas kariéře a životnímu stylu bez dětí. Velkou rodinu ale vždycky chtěla. Má poslední příležitost něco s tím udělat. Posledním z hlavních hrdinů je Wang. Životní tragédie mu změnila pohled na svět. Stal se vnímavější. Ti všichni mají silnou touhu po životní změně. Jen potřebují impulz.

Načítání

Autor: Vadim Petrov

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-271-2198-4
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Načítání vydalo nakladatelství Cosmopolis. Přečtěte si naši ukázku či ukázku na stránkách nakladatele.

————————————————

Milovníci dechberoucího napětí, zbystřete! Lisa Jackson, mistryně ve svém žánru, přichází s dalším thrillerem, od kterého se půjde jen těžko odtrhnout. Mohou ambice a touha po úspěchu a mediální pozornosti vést až k vraždě?

Teprve ve smrti si bývalá královna krásy jménem Didi užívá velkolepou pozornost médií, po které celý život toužila. Před dvaceti lety pracovala v lasvegaském klubu jako dvojnice Marilyn Monroe a vír nočního života jí ponechával jen velmi málo času na výchovu dcery Remmi. Nyní někdo vydal její neautorizovaný životopis a ona vzápětí vyskočila z okna. Policie to považuje za jasnou sebevraždu, nebo snad o zoufalý pokus o upoutání pozornosti, který tragicky nevyšel.
Remmi však ví, že pravda není tak jednoduchá. Mrtvola na chodníku sice vypadala jako Didi, měla také její šaty a paruku – ale nebyla to Didi. Jak by také mohla, když skutečná Didi před dlouhou řádkou let záhadně zmizela v poušti? Policie po ní tenkrát marně pátrala a následně ji prohlásila za nezvěstnou.
Jestliže však mrtvá žena není Didi, kdo ležel v kaluži krve na chodníku? A jaká je mezi oběma ženami spojitost? Remmi je rozhodnuta přijít věci na kloub a společně s policejní vyšetřovatelkou a svým idolem z dětství postupně odhaluje temná zákoutí historie vlastní rodiny. Zdá se, že bezcitné ambice a pokřivené lži by mohly někoho znovu dohnat k vraždě…

Lži, samé lži

Autorka: Lisa Jackson
Přeložila: Marie Čermáková-Frydrychová

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-7498-300-9
Doporučená cena: 359 Kč

 

Knihu Lži, samé lži vydalo nakladatelství Domino. Prolistujte si ukázku.

————————————————

Zaposlouchejte se do hlasů českých herců a hereček v nové audioknize. Hlavní hrdinka se rozhodne stát se vegetariánkou, ale toto rozhodnutí nakonec neovlivní pouze její život, ale i životy jejích nejbližších.

Ani člověk, ani zvíře – jako rostlina i živočich v lidském těle.
Jonghje se jednoho dne probudí z krvavé noční můry a její život se začne dramaticky měnit. Ze všeho nejdřív přestane jíst maso. Ovšem v zatvrzele patriarchální společnosti její náhlé vegetariánství a zejména neoblomný postoj, s jakým se vzepře svému muži i rodině, představuje pro její okolí ohromný šok. Jak ale nakonec události ovlivní nejen samotnou Jonghje, ale i jejího agresivního manžela, pasivní sestru Inhje a švagra, který po novopečené vegetariánce palčivě touží?
Román získal prestižní ocenění Man Booker International Prize 2016.

Vegetariánka (audiokniha)

Autorka: Han Kang
Interpreti: Martina Krátká, Zdeňka Žádníková Volencová, Marek Holý, Filip Kaňkovský

Vazba: CD
ISBN: 8594169482064
Doporučená cena: 329 Kč

Audioknihu Vegetariánka vydalo nakladatelství OneHotBook. Poslechněte si ukázku.

————————————————

Rodina Ivana Alexandroviče zastupuje ruskou inteligenci a autor na ní ukazuje způsob, jak se společnost vypořádávala s událostmi první poloviny 20. století. Pro milovníky klasiky román představuje sázku na jistotu.

Centrem románu je rodinný dům profesora ornitologie Ivana Alexandroviče stojící na moskevské ulici Sivcev Vražok. Plastická rodinná kronika, odehrávající se v letech 1914–1920, slouží jako mikrokosmos, v němž se zrcadlí střet ruské inteligence s dějinnými katastrofami počátku 20. století – první světovou válkou, ruskou revolucí a bolševickým terorem v době válečného komunismu. V osmdesáti šesti krátkých kapitolách, sledujících osudy profesorovy rodiny i řady vedlejších postav, se v ostrých střizích, připomínajících principy montáže ruského avantgardního filmu, střídají detailní záběry se záběry celku, záběry statické a dynamické, dějinná mi­kroúroveň s makroúrovní. Osudy jednoho domu na ulici Sivcev Vražok se tak kompozičně i dějově stávají jen střípkem vyjmutým na malou chvíli z běhu tragického času.
Působivý román o neblahých osudech Ruska, a zejména ruské liberální inteligence v prvních desetiletích 20. století napsal a vydal jeho autor Michail Osorgin v pařížské emigraci v roce 1928. Vzápětí vyšel román také česky (Sivcev Vražok, 1929), německy (Der Wolf kreist. Ein Roman aus Moskau, 1929) i anglicky (Quiet Street, 1930).

Příběh jedné moskevské ulice

Autor: Michail Osorgin
Přeložila: Kateřina Šimová

Počet stran: 368
Vazba: brožovaná
Formát: 115×180 mm
ISBN: 978-80-7260-399-2
Doporučená cena: 377 Kč

 

Knihu Příběh jedné moskevské ulice vydalo nakladatelství Prostor. Můžete si přečíst ukázku.

————————————————

Co byste dělali, kdybyste zjistili přesné datum své smrti? Hlavní hrdinka se ho dozví, ale zároveň zjistí, že před smrtí stihla porodit syna. Nyní na ni čeká dilema: změnit svůj osud a přijít o dítě, či nechat události plynout. Nebo snad existuje i třetí cesta? Knihu ocení především ženy-čtenářky.

ZBÝVÁ VÁM 18 MĚSÍCŮ ŽIVOTA…
„Zemřela jsem nešťastnou náhodou. Křečovitě zavírám oči a zase je otvírám, jen abych se ujistila, že jsem vzhůru.“
Když si Jess Mountová prohlíží svůj facebookový profil, zjistí, že se čas na jejím účtu přehoupl o osmnáct měsíců dopředu, do dne, kdy zemřela.
Mezi srdceryvnými příspěvky přátel a rodiny najde i fotku svého ještě nepočatého syna. Do chlapečka se hned zamiluje, a tak i proto musí čelit rozhodnutí – zkusí změnit budoucnost a zachrání si svůj život? Protože jestli ano, její syn přece nemusí vůbec nikdy existovat. Do jaké míry může Jess změnit svůj osud aniž by ohrozila život svého syna? Druhý česky vydaný román autorky Lindy Greenové skrývá nejen napínavý příběh, ale také svým čtenářům předkládá důležitou zprávu.

Až tady nebudu

Autorka: Linda Greenová
Přeložil: Zdík Dušek

Počet stran: 360
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 155×215 mm
ISBN: 978-80-88213-37-6
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Až tady nebudu vydalo nakladatelství Bookmedia, kde najdete i ukázky z knihy.

————————————————

Louisu L. Hay není třeba představovat. Tato průkopnice v oblasti pozitivního myšlení si i letos, jako každý rok, připravila pro své fanoušky nástěnný kalendář. Každý měsíc doplňuje inspirativní myšlenka, afirmace a krásná ilustrace. Tento kalendář je nezbytnost pro každého, kdo potřebuje občas pozitivně „nakopnout“.

Nástěnný kalendář Miluj svůj život obsahuje hlavní myšlenky ze stejnojmenného knižního bestselleru Louisy L. Hay. Tato silná, moudrá kniha je mnohými považována za průkopnické dílo na poli pozitivního myšlení a svépomoci. Louise L. Hay nám po celý život ukazovala, jakou sílu myšlenky mají a jak ji můžeme využít. Změníme-li způsob, jakým o věcech přemýšlíme, bude náš život mnohem šťastnější. Ke každému měsíci náleží inspirující moudrá myšlenka doplněná ilustrací, text k zamyšlení a praktická afirmace. Kalendář už tradičně doprovází krásné ilustrace české autorky Lucie Ernestové.

Miluj svůj život 2019

Autorka: Louise L. Hay
Přeložila: Jitka Ondryášová
Ilustrovala: Lucie Ernestová

Počet stran: 26
Vazba: brožovaná
Formát: 305×305 mm
ISBN: 8594185330257
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Miluj svůj život 2019 vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE. A můžete se pokochat ukázkou dvou měsíců.

————————————————

Pokud máte ve svém blízkém okolí někoho umělecky založeného, můžete ho potěšit příručkou, díky které se naučí krok za krokem nakreslit portrét suchým pastelem. Sám autor není pouze teoretik, své zkušenosti získal letitou praxí a vedením různých workshopů.

Kreslete a malujte se zkušeným lektorem.
Umělec, pastelista, Michal Janovský vám prozradí, kteří slavní umělci pastel používali, co všechno s ním lze vytvořit, zda se musí pastel rozmazávat a spoustu dalších věcí. Do knihy zahrnul své bohaté zkušenosti, které doposud získal vedením workshopů zaměřených na techniku suchého pastelu, a především vlastní praxí. Provede vás začátky, výběrem vhodných pomůcek, podkladu, ukáže vám, jak portrét začít, načrtnout, rozvrhnout proporce, poradí se stínováním, nanášením vrstev pastelu a výběrem odstínů. Najdete zde postupy, jak nakreslit jednotlivé části obličeje, různé typy vlasů, vousy, jak nejlépe ztvárnit mladou pleť nebo vrásky.

Suchý pastel – Portréty

Autor: Michal Janovský

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 195×250 mm
ISBN: 978-80-7413-385-5
Doporučená cena: 449 Kč

 

Knihu Suchý pastel – Portréty vydalo nakladatelství Zoner Press. Seznamte se s knihou blíže prostřednictvím ukázky.

————————————————

Knížka pro vzpomínání a procvičování paměti představuje ideální způsob, jak pracovat s pamětí u seniorů. Zábavnou formou si procvičí paměť, tentokrát u kvízů s tématikou jídla a stolování.

Interaktivní aktivizační kniha pro seniory a všechny, kteří o ně pečují. Kniha navazuje na Knížku pro vzpomínání a procvičování paměti a Vlastivědnou knížku pro vzpomínání a procvičování paměti a opět propojuje procvičování paměti s reminiscencí. Tématem je tentokrát jídlo, vaření a stolování. Struktura je obdobná jako u předchozích „vzpomínacích“ knih: každé téma začíná přípravou a přivítáním, následuje kvíz, procvičování paměti s obrázkem, vzpomínání, opakování, diskuse a tipy na další práci. Nechybí ani interaktivní dvoustrana pro seniory se specifickými potřebami. Samozřejmostí jsou správné odpovědi na kvízové otázky a nejrůznější doplňující informace.

Jak jsme vařili a jedli

Knížka pro vzpomínání a procvičování paměti
Autorka: Klára Cingrošová

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-262-1332-1
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Jak jsme vařili a jedli vydalo nakladatelství Portál. Prohlédněte si ukázku z knihy.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStracho-pedie

Winterbottomová, Julie

Mladá fronta, 2018

zobrazit info o knizeMarcus & Martinus
Náš příběh

Marcus & Martinus

Jota, 2018

zobrazit info o knizeNačítání

Petrov, Vadim

Cosmopolis, 2018

zobrazit info o knizeLži, samé lži

Jackson, Lisa

Domino, 2018

zobrazit info o knizeVegetariánka (audiokniha)

Kang, Han

OneHotBook, 2018

zobrazit info o knizePříběh jedné moskevské ulice

Osorgin, Michail

Prostor, 2018

zobrazit info o knizeAž tady nebudu

Greenová, Linda

Bookmedia, 2018

zobrazit info o knizeMiluj svůj život 2019

Hay, Louise L.

Synergie Publishing SE, 2018

zobrazit info o knizeSuchý pastel – Portréty

Janovský, Michal

Zoner Press, 2018

zobrazit info o knizeJak jsme vařili a jedli
Knížka pro vzpomínání a procvičování paměti

Cingrošová, Klára – Dvořáková, Klára

Portál, 2018

Napsat komentář