Pátrání v zemích Koruny české

Incident v Cechach
Agent Maxmilián a jeho učedník Bertuccius se vydávají do zemí Koruny české, aby vypátrali, co se stalo jezuitskému poselstvu. To zmizelo beze stop a rozhodně nebylo první, ani poslední. Podaří se Maxmiliánovi vypátrat, jaký bezbožník to má na svědomí? 

Píše se rok 1613 a Evropu dělí jen pár let od vypuknutí třicetileté války. V okolí hradu Bělá v zemích Koruny české zmizí poselstvo jezuitů a znepokojený Vatikán pověří agenta Maxmiliána, aby na místě zjistil, co se stalo.
Na Maxmiliána a jeho učedníka Bertuccia však čeká případ, který je může stát víc, než by se na první pohled mohlo zdát. Následují další záhadná zmizení a lidé, s nimiž se během svého pátrání setkají, neříkají – zdá se – celou pravdu.
Ať už je to nevyzpytatelný hrabě von Birgen či mladá, tragicky ovdovělá baronka Magdaléna, která skrývá víc než jen milostný vztah se svou služebnou. Maxmilián zjišťuje, že za celým incidentem stojí extrémně nebezpečný člověk, který se svým snažením rozhodl postavit nejen lidem, ale také samotnému Bohu.
Sám přitom netuší, že se bude muset vypořádat s vlastním temným tajemstvím, které ukrývá hluboko ve svém nitru…

Ukázka z knihy

„Tak vy jste v Čechách ztratili celé jezuitské poselstvo. A teď byste chtěli, abych vám ho našel. Rozumím tomu správně?“
Maxmilián se na pohovce pohodlně opřel. Signor Francesco Foscari se na něj usmál a prohrábl si prošedivělé vousy. Pokud by ho Maxmilián neznal, mohl by se domnívat, že jezuita má smysl pro humor. Mnoho lidí už Foscariho lehkomyslně podcenilo, většina však pouze jednou. Tohoto omylu se ale Maxmilián hodlal vyvarovat.
Svou sarkastickou poznámkou ale nemířil na Foscariho. Maxmilián si vychutnával, jak se signoru Raffianu Nerovi zúžily oči do škvírek. Už už se mu chystal odpovědět, avšak Foscari ho předešel.
„Jistě, i tak by se to dalo vyjádřit, pokud bych volil opatrná slova. Rozhodně bych si přál, abyste se tohoto úkolu ujal.“

Incident v Čechách

Autor: Thomas Arnfelt
Přeložila: Jarmila Kocourková

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 150×212 mm
ISBN: 978-80-7588-092-5
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Incident v Čechách vydalo nakladatelství Mystery Press.

O autorovi

Švédský autor Thomas Årnfelt historických románů a také knih pro děti vystudoval švédštinu, literaturu, historii a pedagogiku. Následně pracoval v celé řadě různých oborů – často spojených se psaním –, a protože je vášnivý hráč, podílel se také na vývoji počítačových a stolních her. Jako spisovatel debutoval knihou Incident v Čechách (2015), zasazenou do pohnutých časů 17. století. K hlavnímu hrdinovi příběhu, vatikánskému agentu Maxmiliánovi, se následně vrátil v pokračování nazvaném Janovský řád (2017). Kromě toho je autorem historického románu Žár (2016), psychologického thrilleru Pátrač (2017) a dětské knížky Příběh králíka (2018). Thomas Årnfelt žil nějaký čas ve Stockholmu a Dublinu, velkoměsta však v současnosti vyměnil za poklidnější Linköping.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press


Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (genealogické thrillery Stopy v krvi a Hluboký hrob) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeIncident v Čechách

Arnfelt, Thomas

Mystery Press, 2018

Napsat komentář