Získejte román o životě ve virtuálním světě

nacitani-perex
Surfování na internetu a sociálních sítích je běžnou součástí života dnešní mladé generace a nejinak je tomu i v případě Adama. Oproti tomu čerstvý důchodce Daniel má problém se novým technologiím přizpůsobit. Přesto však mají něco společného.

Impulz pro změnu

Román Vadima Petrova na aktuální téma virtuálních životů, kyberterorismu a fake news.

Adam je představitel internetové generace. Také je programátor, počítačový hacker a aktivista. Je přesvědčený, že dosavadní společenská pravidla musí skončit a nahradí je jiná. Internet a volný přístup všech a ke všemu k tomu dává jedinečnou příležitost. Ne všechny z jeho generace to trápí, život nabízí tolik jiných povyražení než měnit svět, ale je to jedna ze zábavných možností. Adamova přítelkyně Eva má například o životě zcela jinou představu. Daniel je čerstvý důchodce. Snaží se ještě nějak chytit. Jenže pracovní trh potřebuje mladé lidi, kteří dokážou přepínat mezi reálným a virtuálním světem automaticky, bez přemýšlení. Navíc Daniel cítí, jak mu ubývá energie. Dost sil ho stojí, aby se přicházejícímu stáří ubránil a přirozený úpadek organismu zpomalil. Jeho o dost mladší partnerka Clare věnovala veškerý čas kariéře a životnímu stylu bez dětí. Velkou rodinu ale vždycky chtěla. Má poslední příležitost něco s tím udělat. Posledním z hlavních hrdinů je Wang. Životní tragédie mu změnila pohled na svět. Stal se vnímavější. Ti všichni mají silnou touhu po životní změně. Jen potřebují impulz.

 

Načítání

Autor: Vadim Petrov

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 296
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2018
ISBN: 978-80-271-2198-4

Přečtěte si více o knize Načítání, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

O autorovi

Vadim Petrov (* 1957) je původně hudebník jako jeho otec, se kterým sdílí stejné ruské rodové jméno. Zkraje devadesátých let absolvoval zpravodajský kurs v britské MI5. Když se vrátil, pracoval v tajné jednotce přezdívané White House. Poté působil jako tiskový mluvčí prvního premiéra České republiky, ředitel tiskového odboru Úřadu vlády a ředitel kanceláře Rady pro zpravodajskou činnost. Po odchodu ze státní služby zastává různé manažerské a poradenské pozice.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Načítání

Adam je v kyberprostoru jako doma – je programátor a hacker. Dokonce je přesvědčený, že veškerá dosavadní pravidla v naší společnosti musí brzy nahradit jiná, odpovídají volnému přístupu k informacím. Daniel by však byl asi jiného názoru, protože jako čerstvý důchodce má problém přepínat mezi virtuálním a skutečným světem tak rychle jako mladá generace. Oba však spojuje jedno, a to touha po změně, ale najde se ten správný impulz, který by je k rozhodujícímu kroku postrčil? To už si přečtěte v románu Vadima Petrova.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Načítání vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Načítání
probíhá od 1. do 14. prosince 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Načítání

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNačítání

Petrov, Vadim

Cosmopolis, 2018

Napsat komentář