Nenechte si ujít v týdnu od 3. do 9. prosince 2018

nenechte_si_ujit
Máme tu první adventní neděli a s ní i čekání na Vánoce. Můžete si ho zkrátit na některé literární akci, příští týden se jich koná hned několik. V Praze se například bude křtít pohádková kniha Čertí brko. Světlo světa spatří také nová kniha Dotknout se nebe od horolezce Marka Holečka. A v Třinci se můžete setkat se známým slovenským spisovatelem Jozefem Banášem.

Na první literární akci příštího týdne zavítáme do ostravského Domu knihy. V pondělí 3. prosince se zde uskuteční beseda a autogramiáda Martina Careva, který nedávno vydal novou knihu Jmenuju se Martin – Nejlepší cesty mýho života. Autor je známým youtuberem, který se zaměřuje především na komedii a cestování. A o cestování je i jeho knižní novinka, jak ostatně napovídá podtitul knihy. Beseda začíná v 16.00.

pondělí 3. prosince se také podíváme do hlavního města. V pražském Paláci knih Luxor se bude křtít knížka Roberta Geislera a Tomáše Hodana Čertí brko – Příběh na motivy filmové pohádky. Možná na tuto pohádku plánujete zajít s dětmi do kina, ovšem kromě kina si ji můžete vychutnat i v knižní podobě. Křest začíná v 17.00, tak se přijďte podívat a seznámit s příběhem o nezkušeném čertu Bonifácovi.

V PrazePaláci knih Luxor ještě zůstaneme. V knihkupectví v nákupním centru Palladium se bude v úterý 4. prosince konat autogramiáda Terezy Willoughby a křest její knihy Bistro doma. Tato novinářka sepsala svoje oblíbené recepty, díky kterým budete hvězda kuchyně s minimální námahou. Hlavním poselstvím kuchařky je, že nemusíte chodit ven do bistra, protože doma si vždycky uvaříte lépe. Křest i autogramiáda začínají v 17.00.

Na Vánoce se bezesporu těší hlavně malé děti a i jim můžete zkrátit čekání návštěvou pěkné literární akce. Ve čtvrtek 6. prosince proběhne v Knihovně města Hradce Králové na pobočce Slezské Předměstí Adventní čtení s Bertou. Děti od 4 let si zde mohou poslechnou vánoční příběhy, předčítat bude kočka Berta. Čtení začíná v 16.30.

Teď potěšíme všechny milovníky hor a horolezectví. Ve čtvrtek 6. prosince se v pražském Knihkupectví Luxor v obchodním centru Nový Smíchov bude křtít nová kniha Dotknout se nebe od horolezce, cestovatele, fotografa a filmového dokumentaristy Marka Holečka. Kniha popisuje jeden rok ze života autora – zachycuje jak čtyři horolezecké expedice, tak i jeho běžný rodinný život. Pokud se tedy chcete s novou knihou seznámit, určitě si nenechte ujít tuto akci.

A ve čtvrtek 6. prosince se podíváme také do třinecké knihovny, kde se od 18.00 můžete setkat se známým slovenským spisovatelem Jozefem Banášem. Nedávno mu vyšla nová kniha nazvaná Prebijem sa! Štefánik. Kniha je komplexním románem o jednom ze zakladatelů Československé republiky – o Milanu Rastislavu Štefánikovi. Pokud vás toto téma zaujalo, nebo si jenom chcete pobesedovat s autorem, stavte se do knihovny, určitě nebudete litovat.

A na závěr tu máme pozvánku pro fanoušky zpěváka, skladatele a baviče Ivana Mládka. V sobotu 8. prosince proběhne v knihkupectví Luxor v OC Breda v Opavě jeho autogramiáda. Nedávno totiž vyšla nová kniha Ivan Mládek obrazem i slovem, kterou Mládek sepsal společně s Petrem Zajícem. Kniha ale na autora nahlíží z trochu jiného pohledu – Ivan Mládek je totiž také malířem, a tak v tomto titulu najdete pohled na jeho celoživotní malířskou tvorbu. Autogramiáda začíná v 15.00.

  Další literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář