Mrazivý thriller ze Severní Koreje

Hvezda Severu
D. B. John v roce 2012 navštívil Severní Koreu a pod tíhou zážitků se rozhodl sepsat mrazivý příběh, který se v době čtení může v této zemi skutečně odehrávat. Osudy tří hrdinů se střetnou a hlavní otázka zní: Kdo přežije?

Před dvanácti lety se Su-min vydala na romantický výlet na odlehlý jihokorejský ostrov. Měla před sebou univerzitní studia, vlastně celý život. Ale pak záhadně zmizela přímo z pláže. Je mrtvá? Její sestra Jenna se s takovouto představou nedokázala nikdy smířit. A nyní ji v této souvislosti kontaktovala CIA se žádostí o spolupráci.
Ve stejné době se paní Mun, šedesátileté rolnici ze severokorejské provincie Rjanggang, stane velmi podivná věc. Na poli najde spadlý balón s jihokorejskou pomocí. Pár kousků prodá v nedalekém městě, kde v sobě nalezne netušený obchodnický talent. Netrvá dlouho a z prosté ženy se stane prosperující podnikatelka a následně také mluvčí místního disentu.
V hlavním městě se život vysoce postaveného severokorejského diplomata začíná ubírat zcela opačným směrem. Jeho bratr aspiruje na funkci v nejužším okruhu Drahého vůdce Kim Čong-ila, ale nejprve je třeba prokázat, že po tři generace je celá rodina ideologicky bezúhonná. Tajná policie však nalezla informace, kvůli kterým se kariéry, a tím pádem i holé existence obou sourozenců mohou velmi rychle zhroutit.
Životy všech tří hrdinů se propojí způsobem, který by nikdo nečekal, a vyústí v děsivém a – ano – smrtícím závěru. Autor využívá vlastních zkušeností nabytých při pobytu v Severní Koreji a v jeho podání na stranách knihy ožívá příběh, který se možná právě teď někde na Korejském poloostrově odehrává.

Ukázka z knihy

Ztěžka oddechovala, oči měla otevřené a zorné pole rozmazané pokřiveným snem. Ve zmatených vteřinách mezi sněním a bděním se nedokázala ani pohnout. Konečně začaly mlhavé obrysy pokoje nabírat konkrétní tvar. Radiátory tiše syčely a vzdálené odbíjení hodin na věži odpočítávalo celou. Jenna si povzdechla a opět zavřela oči. Zajela si rukou ke krku. (str. 15)

Přečtěte si zbytek ukázky mrazivého thrilleru.

Hvězda Severu

Autor: D. B. John
Přeložil: Jiří Kobělka

Počet stran: 450
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7498-284-2
Doporučená cena: 349 Kč

 

 

Knihu Hvězda Severu vydalo nakladatelství Domino v edici Napětí.

O autorovi

D. B. John se narodil ve Walesu. Po studiích se věnoval právní praxi, brzy ale přesídlil do literárního světa a pracoval jako redaktor historických a vědeckých publikací pro děti a mládež. V roce 2009 se přestěhoval do Německa, kde napsal svou první knihu. Velmi hluboce na něj zapůsobila návštěva Koreje v roce 2012, která ho inspirovala k napsání románu Hvězda Severu, jenž se nyní dostává i k českým čtenářům. V současnosti žije D. B. John v Londýně.

Zdroj informací: nakladatelství Domino


Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout takové knihy, které stojí za to číst. Vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku, např. Jefferyho Deavera, Rowan Coleman, Lucy Diamond nebo Richelle Mead atd.

Doporučení:
Share

Napsat komentář