Za vším stojí osud

Ceska myss
Život může být plný zajímavých příběhů. Jednu dívku osud bere na různá místa, ať už se jedná o českou malebnou vesničku, nebo o daleké krajiny. Sledujte životní cestu hlavní hrdinky a třeba se v něčem inspirujete.

Životní příběh dle skutečných událostí o jedné obyčejné dívce, která ve svém životě zažívá mnoho zajímavých chvil. Je to kniha, kterou život napsal sám, je o osudu, který vede naše kroky, třeba z malé vesničky až do dalekých krajin a zase zpět.

Ukázka z knihy

Svět jako takový, jakési první uvědomění si sebe sama, to si pamatuji dodnes. Seděli jsme celá rodina v kuchyni u televize a zrovna běžel pořad o vzniku planety Země a vesmíru vůbec. Venku byla zima a my měli zatopená kamna, u kterých jsme se všichni hřáli. Zajímavé, že to před očima vidím tak živě, jako by to bylo právě teď. To byla ještě naživu babička, mamka našeho táty, která s námi bydlela v jednom domě. Mně bylo něco kolem tří let? Asi ano, přesně si to už nevybavuji.

Pamatuji si mnoho chvil, které jsme takto trávili u televize. Také chvíli, kdy zrovna dávali českou Miss. Moc se mi ta soutěž líbila, i ty hezké dámy, a se zájmem jsem se ptala mamky, zda i já mohu být „česká myš“ (byla jsem ještě malá a cizí jazyky mi byly neznámé) a co musím proto to udělat a umět. Mamka se smála a řekla mi, že ano, i já mohu být právě tou českou myší, ale že k tomu mi stačí být pouze krásná. A tak jsem v té době každý den po koupání stoupala na váhu a hlídala se, abych náhodou nepřibrala nějaké to deka. Brala jsem to zcela vážně, ale byla jsem stejně moc malá na to, abych se tou Miss vůbec někdy mohla stát. Mamka z toho měla akorát starosti, protože jsem odmítala jíst a byla jsem spíše podvyživená. Ale podstatu soutěže jsem odhadla dobře, že? (str. 6, 7)

Česká Myšš

Autorka: Kristýna Šťastná

Počet stran: 188
Vazba: brožovaná
Formát: 147×210 mm
ISBN: 978-809066233-9
Doporučená cena: 259 Kč

 

Knihu Česká Myšš vydalo nakladatelství Sorbon. A nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Kristýna Šťastná se narodila ve Stodě a aktuálně pracuje a žije se svojí rodinou v Německu.Věnuje se psaní, malbě, ilustraci a různému výtvarnému tvoření již od dětství. Již ve druhé třídě vyhrála první místo v ČR ve výtvarné soutěži, která se týkala ilustrace ke knize. Záskala i ocenění Lidická růže za architekturu. Dosáhla řady čestných uznání i v mnoha jiných uměleckých soutěžích včetně několika ocenění za literární činnost nejen v České Republice ale i v zahraničí. Zastává názor, že umění pomáhá lidem být bez agrese a deprese a tvoření uměleckého díla nás plně osvobozuje.

Zdroj informací: nakladatelství Sorbon


Nakladatelství Sorbon je začínající malé nakladatelství, které se snaží pomáhat začínajícím autorům vydat jejich díla a nepsat „jen tak do šuplíku“. Vydává též knihy v cizím jazyce, převážně v němčině. Mezi jeho autory patří: Alena Gondeková, Jan Šťastný, Kristýna Šťastná, Kristýna Krejčí, Taťána Vroblová, Tamara Halasová, Marek Horák.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČeská Myšš

Šťastná, Kristýna

Sorbon, 2018

Napsat komentář