Klučičí svět

Kluk čte
Dívkám vstup zakázán – těmito slovy by se daly, samozřejmě obrazně, charakterizovat dnešní příběhy. Ty vezmou čtenáře do klučičího světa plného sportu, významných a inspirativních mužů a dobrodružných příhod, při kterých se tají dech.

Po návratu z náročného sportovního tréninku není nic lepšího, než se pohodlně usadit a vzít si do ruky zábavnou knížku. A ne ledajakou, ale plnou vtipných pohádek, jejichž hlavním tématem je sport!

Co potřebuje každý sportovec? Pohádky a odpočinek! Čtěte, bavte se, sportujte i relaxujte s originálními vtipnými pohádkami. Víte, proč se mlsný fotbalový míč nikdy netrefil do brány? Proč se za čtvrté místo dává bramborová medaile? Jak to dopadlo s hokejkou, která tuze ráda faulovala? A co dělá starosti šachovému králi?

Ukázka z knihy

Když se sejdou sportovní rukavice, je z  toho obyčejně pořádná mela. Zpravidla to vždycky dopadne stejně. Začnou se dohadovat, která z nich je lepší, hezčí, významnější, důležitější, šikovnější, obratnější, prostě větší hvězda.
„Největší hvězdy jsme tady samozřejmě my““ naparovaly se jako obvykle fotbalové brankářské rukavice. „Brankáři nás mají v úctě, protože jim pomáháme chytat góly,“ tvrdily. (str. 7)

Nedas dostanes

Nedáš, dostaneš!

Sportovní pohádky na dobrou noc
Autoři: Petr Diviš, Roman Casado
Ilustrovali: Alex Dowis, Martin Skam Krejčí

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 166× 243 mm
ISBN: 978-80-271-0744-5
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Nedáš, dostaneš! vydalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte na ukázku.

————————————————

Člověk nemusí být super hrdinou, aby se stal vzorem pro ostatní. Následující kniha obsahuje informace o desítkách mužů, kteří se vymanili z obyčejnosti a díky vlastnímu úsilí se stali „hrdiny“. Inspirujte se jejich příběhy.

Tahle knížka se bude hodit všem klukům, kteří jsou nebo by chtěli být nějakým způsobem výjimeční. Najdete v ní totiž stovku medailonků chlapců a mužů, kteří právě takoví jsou…
Nečekejte ale příběhy žádných akčních hrdinů zachraňujících lidstvo ani miláčků osudu, kterým sudičky nadělily krásu, inteligenci, štěstí a bohatství už do kolébky. Ne – každá z osobností v téhle knize si musela vybojovat nějaký svůj osobní zápas. Někdo se dokázal vzepřít nepříznivému životnímu údělu, vymanit se z prostředí, odkud vzešel, vypracovat se díky své píli či neotřesitelné důvěře v sebe sama. Jiný se nebál vybočit z řady, prolamovat společenská tabu, vzdorovat předsudkům nebo autoritám, často navzdory nesnázím a někdy i tváří v tvář velkému nebezpečí. Další z hrdinů se vzdali svého pohodlí, aby pomáhali potřebným, nebo za ně dokonce bojovali, protože jim nebyl lhostejný osud druhých ani osud našeho světa jako celku.
Ať už jde o chlapce a muže slavné či méně slavné, hrdiny z doby minulé anebo současné, všechny jejich příběhy jsou nesmírně inspirativní. Ukazují totiž, že člověk nemusí být zrovna superhrdinou, aby dokázal být vzorem pro ostatní a učinit svět lepším!

Ukázka z knihy

Pribehy pro kluky kteri se neboji byt vyjimecni 1

Pribehy pro kluky kteri se neboji byt vyjimecni

Příběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční

Autor: Ben Brooks
Přeložila: Ivana Rybecká

Počet stran: 210
Vazba: vázaná
Formát: 197×253 mm
ISBN: 978-80-882-7644-9
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Příběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

————————————————

Vraťte se společně s Jessem Brightwellem a jeho přáteli do světa, kde obyčejní lidé nemohou vlastnit, natož číst knihy. Všechny je shromažďují v Knihovně, jejíž členové se neštítí ničeho, aby uhlídali svá tajemství a udrželi si moc.

Velká knihovna v Alexandrii. Instituce, která železnou rukou ovládá veškeré vědění světa, bezohledně potlačuje každou vzpouru a ve jménu vyššího dobra zakazuje lidem vlastnit knihy… Jess Brightwell přežil první setkání s tajemstvím opředeným světem Velké knihovny. Zjistil, že její velkolepá sláva je jen iluze, která maskuje temnotu a zlo. Jeho život se nenávratně změnil. Musí v Knihovně sloužit jako voják, přišel o nejlepšího kamaráda, a dívka, kterou miluje, má navždy zůstat zavřená v Železné věži. Jess a jeho spojenci se však nehodlají vzdát. Vydávají se na záchrannou misi se smrtícími živými sochami v patách. Londýn je v plamenech a na Jesse čeká těžká volba: zůstane na straně kamarádů a rodiny, nebo bude loajální ke Knihovně, která pro udržení moci obětuje cokoli a kohokoli?

Ukázka z knihy

Alexandrijský černý trh měl dvě tváře. Ta veřejnější stínový trh, kde se daly sehnat nelegální, ale neškodné kopie běžných knih z Knihovny – za to byla nejhorším trestem pokuta, případně krátký pobyt ve vězení. Sloužil zejména lidem, kteří chtěli vlastnit knihu už jen pro to zločinecké vzrušení, jež to s sebou neslo, i když tyto svazky byly dost zfušovaně přepsané a často neúplné. (str. 24)

Pokud vás příběh zaujal, můžete si přečíst pokračování ukázky.

Velká knihovna – Z ohně a papíru

Autorka: Rachel Caine

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-253-3758-5
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Velká knihovna – Z ohně a papíru vydalo nakladatelství Fragment. A nezapomeňte si přečíst první díl série.

O autorce

Americká autorka, vlastním jménem Roxanne Longstreet Conrad, se narodila na vojenské základně v roce 1962. Vystudovala účetnictví. Kromě psaní se věnuje i filmu a televizi.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNedáš, dostaneš!
Sportovní pohádky na dobrou noc

Diviš, Petr - Casado, Roman

Grada, 2018

zobrazit info o knizePříběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční

Brooks, Ben

PRESCO GROUP a.s., 2018

zobrazit info o knizeVelká knihovna – Z ohně a papíru

Caine, Rachel

Fragment, 2018

Napsat komentář