Nenechte si ujít v týdnu od 17. do 23. září 2018

nenechte_si_ujit
Máte v diáři na příští týden volno? V našem článku najdete tipy na zajímavé literární akce, které se konají v následujících dnech. Například v Praze bude mít autorské čtení známý spisovatel Jiří Hájíček.

Kromě toho si určitě nenechte ujít knižní veletrh Svět knihy v Plzni či scénické čtení LiStOVáNí v Brně.

JiriHajicekRozhovor_nahledúterý 18. září se v Městské knihovně v Praze uskuteční již zmíněné autorské čtení Jiřího Hájíčka, autora úspěšných románů Dešťová hůlRybí krevSelský baroko či Zloději zelených koní. Dvakrát získal cenu Magnesia Litera, a to právě za romány Selský barokoRybí krev. Příběhy jeho knih se odehrávají na jihočeském venkově a právě díky realistickému popisu této oblasti i venkova obecně je u čtenářů tak oblíbený. Jeho autorské čtení začíná v 17.00 na pobočce Korunní.

Máte rádi tituly Fredrika Backmana? Pak se stavte ve středu 19. září do pražského Paláce knih Luxor. Uskuteční se zde beseda s interprety, kteří namluvili Backamnovy knihy. Součástí akce bude zároveň i křest nejnovější audioknihy My proti vám. Besedy se zúčastní tři herci, a to Pavel Soukup, Jan Vlasák a Valérie Zawadská. Dozvíte se, jaké je číst a interpretovat Backmanovy tituly Co by měl můj syn vědět o světěMuž jménem Ove či Medvědín. Beseda a křest začínají v 17.00.

Ve středu 19. září se podíváme i do ostravského Domu knihy. Od 16.00 se zde odehraje beseda a autogramiáda Ferdinanda Lefflera, zahradního architekta a autora knihy Žijte ve své zahradě. Tato publikace je ideální pro všechny, kteří si chtějí zařídit krásnou zahradu nebo si předělat tu stávající. Autor ukazuje, jak vše naplánovat, a přikládá užitečné rady a tipy, jak dosáhnout kýženého výsledku. Samozřejmě zde najdete i ukázky již realizovaných zahrad.

Nezapomínáme ani na děti. Pořad nazvaný Raníček se koná ve středu 19. záříKnihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově. V 10.00 se zde sejdou rodiče s dětmi od 2,5 do 6 let a budou poslouchat čtení z pěkných knížek. To ale není všechno, děti si také mohou něco vyrobit a zacvičí si.

Ve čtvrtek 20. září se vrátíme do hlavního města. V Knihkupectví Luxor v obchodním centru DBK Budějovická se můžete setkat se spisovatelem a lektorem Michalem Brozmanem. Beseda a autogramiáda začíná v 17.00 a vy se díky ní dozvíte něco více o jeho knihách. Můžete znát například titul Jak se zbavit vlastního ega či zatím nejnovější Něžná svítání. Zároveň si ale budete moci popovídat o tom, jak rozpoznat zdravý vztah a jak o něj pečovat či jak jít v životě vlastní cestou. Pokud vás tato témata zajímají, neváhejte a do knihkupectví se zastavte.

brněnské Knihovně Jiřího Mahena se ve čtvrtek 20. září koná další ze scénických čtení . Tentokrát se bude číst z knihy Nejlepší kniha o fake news, dezinformacích a manipulacích od Miloše Gregora a Petry Vejvodové. V dnešním světě slyšíme slova jako fake news velice často, ať už v médiích, na sociálních sítích nebo přímo od politiků. Co to vlastně znamená a co všechno toto slovní spojení zahrnuje? Možná i to poodhalíte na brněnském LiStOVáNí, které začíná v 18.00 v Ústřední knihovně na ulici Kobližná.

Na závěr se podíváme do západních Čech. V Plzni totiž v pátek 21. září začíná knižní veletrh a literární festival Svět knihy Plzeň. Pokud je vám název veletrhu povědomý, nemýlíte se, v Praze se tato akce koná pravidelně každý rok. Letos ale poprvé zavítala také do Plzně a má za cíl stát se regionální odnoží úspěšného veletrhu v hlavním městě. Motto je vzhledem k začátku nového školního roku „Literaturou ke vzdělání” a pořadatelé se zaměřili na pořady a autory non-fiction a edukaci. Na své si ale zajisté přijdou i milovníci beletrie. Veletrh se uskuteční v areálu DEPO2015 a potrvá do soboty 22. září.

Literárních akcí se ale příští týden koná mnohem více, další najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář