Antologie nejlepších britských krimipovídek

nejlepsi-britske-krimipovidky-perex
Antologie krimipovídek, kterou sestavil Maxim Jakubowski, přináší čtenářům rozmanité příběhy – noir, psychothrillery i klasické komorní detektivky. Světem napětí vás provedou známí i začínající spisovatelé.

Dvaačtyřicet povídek, pečlivě vybraných britskou editorskou legendou Maximem Jakubowskim, nabízí výběr toho nejlepšího ze současné žánrové tvorby. Jakubowskému se podařilo ukázat, jak širokou škálu britská krimipovídka zahrnuje: v této antologii čtenář nachází noir, příběhy s prvky psychothrilleru i komorní detektivní případy. Seznamu autorů vévodí jména Lee Child a Neil Gaiman, ale nalezneme tam i několik dalších nositelů prestižních žánrových cen. Tradičně je poskytnut prostor také mladým začínajícím autorům, které zkušený editor považuje za nejslibnější talenty.

 

Nejlepší britské krimipovídky

Autor: Maxim Jakubowski
Přeložili: Michael Havlen a Viktor Janiš

Počet stran: 696
Vazba: pevná s přebalem
ISBN: 978-80-7498-288-0
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Nejlepší britské krimipovídky vydalo nakladatelství Domino v edici Napětí.

 

Ukázka z knihy

Lee Child
Spolek pitomců

FBI taky jednou udělala správnou věc: poslala anglofila do Anglie. Konkrétně do Londýna, na tříletý pracovní pobyt na ambasádě Spojených států na Grosvenorském náměstí. Radostí tam bylo požehnaně a povinností pomálu. Většina agentů prověřovala minulost žadatelů o víza a potenciálních přistěhovalců a sledovala mezinárodní dění, ale já jsem spolupracoval s londýnskou metropolitní policií na případech zločinů, ve kterých figurovali američtí občané, ať už jako oběti, svědci nebo pachatelé.
Užíval jsem si tam každou minutu, ostatně jak jsem dopředu předpokládal. Tenhle druh práce mám rád. Mám rád britský životní styl, mám rád divadlo, kulturu, hospody, zábavu, lidi, domy, Temži, mlhu, déšť. Dokonce i fotbal. Čekal jsem, že to bude fajn, a taky že bylo. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Maxim Jakubowski

Maxim Jakubowski (* 1944) se narodil v Londýně a vzdělával se ve Francii. Od raného věku byl fascinován populární kulturou a jeho psaní i editace překračují všechny oblasti, od sci-fi a fantasy až po thrillery a erotiku. Jeho knihy byly přeloženy do mnoha jazyků. Řadu let pracoval na vydávání knih jako editor a uvedl do provozu knihkupectví Murder One, první knihkupectví specializující se na zločin a tajemství ve Velké Británii. Vlastnil ho a provozoval přes 20 let. Nyní píše, edituje a překládá na plný úvazek v Londýně. Sestavil také antologii Světové krimipovídky.

Informace byly čerpány z autorových stránek.


Nakladatelství Domino vzniklo roku 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ ale zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout takové knihy, které stojí za to číst. Už dvacet let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNejlepší britské krimipovídky
Lee Child, Neil Gaiman a dalších čtyřicet pečlivě vybraných autorů

Jakubowski, Maxim (ed.)

Domino, 2018

Napsat komentář