Nenechte si ujít v týdnu od 14. do 20. května

Nenechte si ujít
Květnový týden sice láká k procházkám do rozkvetlé přírody, ale jistě si rádi najdete čas i na literární akce, které touto cestou nabízíme.

Hned v pondělí 14. květnaBrně v knihkupectví Barvič a Novotný Ivan Kraus představí svou knihu Vedlejší nebe. Akce se bude konat v 17 hodin.

V úterý 15. květnaBrně zůstaneme. Knihkupectví Barvič a Novotný vás dále zve na setkání Klubu moudré sovy v prodejně Barvič a Novotný na akci zvanou Gladiátoři a život ve starověkém Římě. Pořadatel upozorňuje, že na setkání, které začíná v 16 hodin, je nutné se přihlásit z důvodu omezené kapacity. Toto povídání doporučuje dětem již od 8 let a děti se dozví spoustu zajímavého z dávné historie Říma.

Rovněž v Brně ve středu 16. května proběhne zajímavá beseda a autogramiáda Ivety Fabešové. Jde o známou kuchařku a účastnici kuchařské reality show Na nože. Akce se bude konat od 17 hodin v knihkupectví Dobrovský.

Určitě si nenechejte ujít Noc literatury 2012Praze. Ve středu 16. května proběhne na pražském Smíchově již šestý ročník této akce. Bude se konat od 18 do 23 hodin. Dočkáte se představení románu Zázračné dítě norského spisovatele Roye Jacobsena, který bude osobně na události přítomen. Ukázku z této knihy přednese Igor Bareš.

Autogramiáda a beseda šéfredaktorky časopisu Dieta Petry Lamschové a výživového poradce Petra Havlíčka je připravena na čtvrtek 17. května. Akci můžete navštívit v Brně v prodejně Dobrovský v 16 hodin. Představí svou novinku Jídlo jako životní styl 2.

Ráda bych připomenula, že v Turnově stále běží výstava zvaná Rok pohádky. Je připravena ke shlédnutí v kulturním sálku knihovny – čajovně a v Galerii Na schodech knihovny až do 31. května. Na výstavě si můžete prohlédnout nejlepších práce ze soutěží projektu Rok pohádky.

Věřím, že si z nabízených aktivit vyberete. Další zajímavé literární akce můžete najít zde.

Doporučení:
Share

Napsat komentář