Získejte soubor temných hororových povídek

hled-prazdnota-perex
Všichni fanoušci hororu by měli zbystřit, protože na české scéně se nyní objevil nový autor tohoto strašidelného žánru a u jeho devíti povídek se budete opravdu bát. Přesvědčte se, že zlo může číhat i tam, kde byste ho zaručeně nečekali.

Vydejte se do temnoty

Devět děsivých příběhů vznášejících se v temnotě mezi retro hororem 80. let a stylem new weird.

Povídky, ve kterých nikdo není v bezpečí. Brána do pekel se může klidně otevřít v plaveckém bazénu nebo na dálnici a kterákoli matka se může proměnit v monstrum…

 

Hleď, prázdnota

Autor: Philip Fracassi

Vydalo: nakladatelství Gnóm!
Překlad: Jakub Němeček
Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2018
ISBN: 978-80-88299-00-4

Přečtěte si více o knize Hleď, prázdnota, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Gnóm!

Nakladatelství Gnóm! vzniklo roku 2016 a zabývá se vydáváním žánrové literatury (science fiction, horor, fantasy). Knihy pod značkou Gnóm! jsou poměrně luxusně zpracované a nabízejí kromě zábavy i určitý filozofický přesah. V roce 2018 vznikla v rámci nakladatelství edice Pulp Robot, v níž vychází knížky levnější a zaměřené hlavně na to, aby poskytly čtenáři kvalitní únik z reality všedních dnů.

 

Ukázka z knihy

Dveře byly tlusté. Místnost dobře udělaná. To jsem věděl. To jsem sám viděl. Jak vznikala, krok za krokem.
Matku jsem v noci křičet nikdy neslyšel. Věděl jsem, že křičí, to bylo jasné. Viděl jsem ji přes kamery. Když jsem byl malý, otec mě nutil, ať se dívám. Bál se, že to jinak úplně nepochopím. Úplně neuvěřím.
Ale já tomu věřil.
Nejraději jsem měl ty dny, kdy už bylo po všem a matka se mohla vrátit. Myslím, že tyhle dny byly nejhezčí i pro ni. Nikdy nebyla tak šťastná jako po tom. Vždycky mě držela a pevně k sobě tiskla a já se smál a ona mi na tváře, krk a čelo sázela polibky.
Otec stával vedle nás, díval se, usmíval se, celý přepadlý a zkroušený. Dal nám čas, abychom obnovili náš přirozený vztah, a pak se k nám přidal a také nás oba objal. Líbal nás jako o život.
Rodiče jsem miloval. Miloval jsem je nade všechno. (str. 218)

 

O autorovi

Philip-FracassiPhilip Fracassi je spisovatel a scenárista žijící v Los Angeles. Pracuje přes 20 let v zábavním průmyslu, byl spoluzakladatelem nakladatelství/knihkupectví Equator Books ve Venice v Kalifornii a sedm let byl také hudebním producentem v House of Blues Entertainment, kde produkoval koncertní DVD pro kapely The Psychedelic Furs a Public Enemy a více než 3000 živých internetových vysílání například s kapelami The Cure, Motley Crue a Depeche Mode. Přestože už desítky let píše, horory začal psát až v roce 2015. Publikoval novely Fragile Dreams, Sacculina a Shiloh. Jeho první povídkovou sbírku, Behold the Void, která vyšla v březnu 2017, jmenoval britský server This Is Horror „Povídkovou sbírkou roku“ a byla pozitivně oceněna recenzenty v The New York Times, LOCUS Magazine a Rue Morgue. Jeho práce vyšly v řadě časopisů a antologií, včetně The Best Horror of the Year (editorka Ellen Datlowová), Cemetery Dance a Dark Discoveries.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Gnóm!)

 

Vyhrajte knihu Hleď, prázdnota

Po přečtení povídek Philipa Fracassiho už si nikde nebudete připadat bezpečně – přesvědčí vás totiž, že brána do pekel se může otevřít i na těch nejnevinněji vypadajících místech a monstrum se může stát klidně i z některého vašeho blízkého. Pokud patříte mezi fanoušky hororu, neměl by vám tento titul, který britský server This Is Horror jmenoval nejlepší povídkovou sbírkou roku 2017, uniknout. Do více než tří set hrůzyplných stran se můžete začíst, pokud máte odvahu!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Gnóm! vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Hleď, prázdnota vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hleď, prázdnota
probíhá od 17. do 30. srpna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 povídkové knihy Hleď, prázdnota

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHleď, prázdnota

Fracassi, Philip

Nakladatelství Gnóm!, 2018

Napsat komentář