Nenechte si ujít v týdnu od 13. do 19. srpna 2018

nenechte_si_ujit
I další srpnový týden můžete vyrazit za literaturou. V našem článku se dočtete nejen o křtu nové detektivní knihy od nizozemského autora Brama Kleina, který se v příštích dnech koná v hlavním městě.

Jsou prázdniny, takže nabídka knihoven je tradičně menší, nicméně pro děti se tu opět najde pěkné veřejné čtení.

úterý 14. srpna se v knižní kavárně Knihkupectví Dobrovský v Praze na Václavském náměstí uskuteční od 14.00 křest knihy Ukradená známka od nizozemského autora Brama Kleina. Jeho detektivní příběh sleduje podivuhodnou cestu jedné z nejznámějších československých známek, která se v roce 1991 ztratila a záhadně se pak objevila o 26 let později na aukci v Praze. Křest proběhne za účasti autora a také České televize, která celou kauzu sleduje. Kmotrem knihy bude známý český filatelista Josef Chudoba.

úterý 14. srpna se koná i zmíněná akce pro nejmenší. Třinecká knihovna pravidelně o prázdninách pořádá pořad zvaný Večerníček naživo, v jehož rámci se snaží dětem a rodičům představovat zajímavé knížky, které stojí za přečtení. Toto úterý se můžete těšit na knížku od autorky Johanny Thydell Ve školce je prasátko. Akce se koná od 17.00 na velké křižovatce třineckého lesoparku.

Další akce, která se koná ve středu 15. srpna, je jako stvořená pro dámy. V Městské knihovně v Praze se uskuteční Festival šperků a literatury. Během komorního marketu, kde si budete moci koupit designové a rukodělné výrobky, se každou hodinu můžete těšit i na literární program. Autorská čtení zde budou mít například výtvarnice Iva Haberlová a Karla Šťastná, které budou mimo jiné vystavovat i svou šperkařskou práci, ale třeba také básníci Běla Janoštíková, Marie Šťastná a Robert Wudy. Festival se koná od 14.00 do 21.00 v Domu čtení na ulici Ruská.

 Všechny akce najdete přehledně v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář