Nenechte si ujít v týdnu od 30. července do 5. srpna 2018

nenechte_si_ujit
První měsíc prázdnin je u svého závěru a v Brně a Ostravě vrcholí Měsíc autorského čtení. Setkat se s oblíbeným autorem ale mohou i návštěvníci Prahy. A v brněnské knihovně se můžete sejít se stále populárnějšími BookTubery.

V pondělí 30. července se v Brně v rámci Měsíce autorského čtení můžete v 19 hodin seznámit s tureckým spisovatelem a scénáristou Tarikem Tufanem a ve 20:30 českým profesorem sociální a kulturní antropologie Martinem C. Putnou. Turecký program autorského čtení vyvrcholí 31. července v Brně programem nazvaným „Turecký med a šavle“, opět v devatenáct hodin. A od 20:30 hodin uzavřou celý cyklus publicistka a textařka Eva Turnová a básník Jiří H. Krchovský, proslulý svými sbírkami Dvojité dnoJá už chci domů nebo Nekonečným kalendářem, v pásmu nazvaném „Hřbitovní kvítí“.

V Ostravě Měsíc autorského čtení končí až 2. srpna. Do té doby se můžete vždy v 19 hodin setkávat s tureckými autory: v pondělí s kontroverzní prozaičkou Şebnem İşigüzel, v úterý s německou prozaičkou tureckého původu jménem Yadé Kara, ve středuTarıkem Tufanem a ve čtvrtek se spisovatelem, překladatelem a nakladatelem Sedatem Demirem. V půl deváté na vás v Ostravě čekají následující setkání: s mladým slovenským prozaikem Jakubem Juhásem v pondělí 30. července, v úterý 31. července s ukrajinským novinářem Ostapem Drozdovem, ve středu 1. srpna s profesorem Martinem C. Putnou a čtvrteční večer 2. srpna uzavře zdejší cyklus čtení Eva Turnová.
Více o programu brněnských a ostravských setkání se dočtete na stránkách 19. ročníku Měsíce autorského čtení.

1. srpna v 17 hodin si můžete přijít popovídat na střešní terasu pražského nákupního centra Chodov o zážitcích z misí Lékařů bez hranic s vysoce povolaným člověkem, chirurgem Tomášem Šebkem, který má za sebou účast ve čtyřech misích. O svých zkušenostech vydal již tři knihy: Mise Haiti, Mise AfgánistánAfrická zima (vyšla minulý rok). Pokud bude pršet, beseda se přesune do knihkupectví Luxor v přízemí chodovského centra.

Knihovny v červenci a srpnu mají svůj prázdninový chod, většinou hodně omezený. V brněnské Knihovně Jiřího Mahena na Kobližné ulici máte 1. srpna příležitost podělit se o své čtenářské zážitky na setkání s BookTubery. A nezapomeňte si s sebou přinést tu svoji nejmilejší knížku.

Chybí vám tu nějaká akce z vašeho okolí?
Podělte se s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář