Kuchařka se špetkou intrik a vražd

Hostina smutku
Crystal Kingová, nadaná vypravěčka a kulinářský nadšenec s láskou k římské historii, pro vás namíchala příběh plný neodolatelných ingrediencí: krásy, bohatství, šílenství, bolesti i nápaditých receptů.

Jako otrok, který bude brzy prodán v Římě, má Thrasius jen málo nadějí na světlou budoucnost. Má však jednu velkou vášeň: jídlo. Když proslulý gurmán Marcus Gavius Apicius dorazí na aukci, kde hledá kuchařku, Thrasius jej přesvědčí, že tím pravým je právě on. Text je založený na skutečném životě římského patricije Marcuse Gavia Apicia, o němž se předpokládá, že vytvořil nejstarší kuchařskou knihu na světě s názvem O umění kuchařském. Román samotný nabízí spoustu přísad jako jsou intriky, prostopášnost, vraždy, otravy i vylíčení slavných osobností a chodu domácnosti Caesara. Kniha obsahuje i vybrané recepty z nejstarší kuchařské knihy, které jsou upraveny tak, aby šly připravit z dnes dostupných surovin.

 

Hostina smutku

Příběh starověkého římského gurmána očima jeho otroka
Autorka: Crystal Kingová
Přeložili: Jan a Dina Podzimkovi

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 165×237 mm
ISBN: 978-80-7597-048-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Hostina smutku vydalo nakladatelství XYZ.

 

Ukázka z knihy

Marcus Gavius Apicius mne koupil za dne horkého tak, že by se na kamenech tržiště daly opékat klobásky. Psal se šestadvacátý rok vlády Augusta Caesara, bylo mi devatenáct a v dražbě otroků v Baiae jsem byl na prodej po třech měsících služby u Tita Atilia Bulba. Bulbus byl tlustý snědý hrubián a já jsem měl velikou radost, že už ho nikdy neuvidím. Děkoval jsem bohům za den, kdy mu došlo, že dobrý kuchař má cenu desetinásobku jeho váhy v denárech, a rozhodl se, že prodat mě mu přinese daleko větší užitek než se mnou spát. (str. 9)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Crystal Kingová

Crystal Kingová je spisovatelka, editorka, profesorka, kritická a tvůrčí myslitelka. Debutovala románem Feast of Sorrow (Hostina smutku). Její druhý román nese název The Secret Chef a měl by být vydán v únoru 2019. Bude to příběh o slavném italském renesančním kuchaři Bartolomeu Scappim, jenž byl cuoco segreto (soukromým kuchařem) několika papežů. Crystal Kingová vyučovala psaní a problematiku sociálních médií, vede také kurzy pro autory na Grub Street, jedné z nejúžasnějších komunit spisovatelů v zemi. Její manžel je fantastický kuchař a výtvarník. Má také dva kocoury, Nera a Merlina.

Informace o autorce byly čerpány z jejích webových stránek.


Nakladatelství XYZ vydává především původní českou literaturu, autorizované biografie, historické publikace i poutavé encyklopedie. Má ambici být nakladatelstvím se širokým záběrem, chce oslovit čtenáře různých zájmů a generací. Doposud vydalo téměř 400 knižních titulů. Nakladatelství je součástí společnosti Albatros Media.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHostina smutku
Příběh starověkého římského gurmána očima jeho otroka

Kingová, Crystal

XYZ, 2018

Napsat komentář