Četba plná napětí a nečekaných zvratů

Thrillerove romany
Vstupte do světa napětí a nečekaných zvratů… Dnes se pokusíte odhalit dva sériové vrahy, nahlédnete do života jednoho psychoanalytika, objevíte (ne)štěstí dvacetiletého manželství, zkusíte najít agenta Mossadu a nebo si s Charlesem Darwinem odpovíte na některé otázky!

Podaří se už konečně Martinovi Servazovi lapit nedostižného sériového vraha? Tentokrát mu bude pomáhat norská inspektorka. Ale pozor, Martin je podezřelý z vraždy! Kdo je vrah a kdo oběť?

Čtvrté pokračování bestsellerové série s kriminalistou Martinem Servazem
Během vyšetřování vraždy na ropné plošině narazí norská inspektorka Kirsten Nigaardová na sérii fotografií. O pár dní později sedí v toulouské kanceláři kriminalisty Martina Servaze, který si snímky se zájmem prohlíží. Je na nich on sám zachycený objektivem nepolapitelného sériového vraha Juliana Hirtmanna. To ale není vše. Na dalším snímku je malé dítě, Gustav. Pro Kirsten a Martina začíná děsivá výprava s ještě děsivějším nepřítelem na jejím konci.

Noc

Autor: Bernard Minier
Přeložil: Jiří Žák

Počet stran: 536
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-750-5974-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Noc vydalo nakladatelství XYZ.

Ukázka z knihy

Beze slova se na něj usmála a zapálila si tenkou cigaretu nepravidelného tvaru laciným zapalovačem. Pak pohledem zmapovala kostelní loď a zastavila se u oltáře. Mrtvola tam už neležela. Nebyl tam ani bílý ubrus obvykle zakrývající oltář. Kirsten si v duchu představila nahnědlé šmouhy a skvrny, které se do látky vsákly tak, že až uschnou, bude zkrabatělá a ztvrdlá. (str. 19)

Prohlédněte si ukázku.

Nezapomeňte také na naší recenzi této knihy.

Podívejte se na předešlé knihy od tohoto autora: Mráz, Kruh a Tma.

————————————————

Být psychoanalytikem není rozhodně jednoduché. A co teprve, když ve vaší blízkosti začínají umírat lidé… Kdo za vším stojí? A kdo bude další obětí?

Proslulý psychoanalytik Judd Stevens stojí před nejzávažnějším případem své kariéry. Dva lidé z jeho blízkosti byli zavražděni. Vyřizuje si s ním účty někdo nervově labilní, komu nedokázal pomoci? Je snad on sám dalším cílem? Než vrah udeří znovu, musí Judd proniknout do jeho mysli, nebo bude z vraždy obviněn právě on.

Odhalená tvář

Autor: Sidney Sheldon
Přeložil: Zdeněk Bervid

Počet stran: 216
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7543-554-5
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Odhalená tvář vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Judd přišel do kanceláře brzy, ale chodba už byla plná reportérů od novin a televize spolu s fotografy. Odmítl jakékoliv prohlášení a nakonec je všechny vyhodil. Otevřel pomalu dveře do ordinace naplněn rozechvěním. Ale skvrny od krve již byly pečlivě uklizené a vše bylo opět na svém místě. Ordinace vypadala normálně. Kromě toho, že Carol již nikdy nevejde dovnitř, usměvavá a plná života. (str. 1)

Projděte si ukázku z knihy.

————————————————

Jak může dopadnout jedno (ne)šťastné manželství? Co třeba vraždou manželky? Jenže manželka se doma zjeví živá a zdravá – je to vůbec možné?

Napínavý thriller o úkladné, dokonale naplánované vraždě. Dramatický příběh o majetnictví ve vztahu, o vášni, sexu a tajemstvích druhých. Pravdivá sonda do manželství, kde je i přes vnější dojem vše nakřivo.

Christian a Leonora. Manželé kolem padesátky, přes dvacet let spolu. Měli by být šťastní. Mají všechno: peníze, krásný dům i společenské postavení. Zákeřná nemoc jejich osmnáctiletého syna, která je stála spoustu sil, je konečně na ústupu a před nimi se otevírá světlá budoucnost. Nebo snad ne? Jednou v noci Christian dostává SMS, a když odmítne Leonoře zprávu ukázat, vzbudí v ní podezření.

Na Christianově pracovním večírku se její podezření potvrdí. Přistihne manžela při sexu s kolegyní, mladou architektkou Zenií. Později Christiana konfrontuje, ten vše zapírá a je rozhodnutý ji opustit. Leonora se s tím nechce smířit, vydírá Christiana kvůli finančnímu podvodu a nutí ho zůstat v manželství.

V bezvýchodné situaci se Christian rozhodne, že se musí ženy zbavit. Počká si na Leonoru ve firemní dodávce na silnici v lese, kam chodí běhat, a srazí ji. Vrátí se domů, nalije si drink a vtom se objeví Leonora. Co to vlastně udělal?

Šťastně až do smrti

Autorka: Anna Ekbergová
Přeložila: Michaela Weberová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 130×206 mm
ISBN: 978-80-7359-542-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Šťastně až do smrti vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Christian pustí volant, promne si rukama obličej, cítí na dlaních pot, strach, nenávist. Právě teď probíhá kolem, ale nevidí nic, je ponořená do sebe, jak to umí jen ona. To je dobře, pomyslí si Christian. Tím to bude snazší. Právě teď to není člověk. Není to Leonora, není to už přes dvacet let jeho manželka, matka jeho jediného dítěte. Je to něco jiného, nepřítel, hrozba. (str. 10)

————————————————

Co může mít společného zabiják, který nechává po sobě spoustu mrtvých těl a jedno ztracené velké letadlo? Kdo zachrání nevinné lidské životy? Jedině bývalý agent Mossadu, který není k nalezení…

Ztracené dopravní letadlo se stává teroristickou zbraní. To je dostatečně pádný důvod, aby CIA najala bývalého agenta Mossadu Davida Slatona…

V umění zmizet beze stop by David Slaton sotva našel konkurenta. Bezvýsledně po něm pátrá policie v několika zemích. Nedokáže se s ním zkontaktovat ani jeho někdejší zaměstnavatel, Mossad. Dokonce i jeho žena a syn jsou přesvědčeni, že je mrtvý. Dost ho tedy zaskočí, když se stane cílem útoku speciální zásahové jednotky. Jednoho muže zabije a sám uniká.
Na opačném konci světa, v ubíjejícím vedru Amazonie, si bezvýznamný letecký přepravce koupí zničené letadlo. Následně se stroje ujmou týmy mechaniků a horečnatě se ho snaží uvést do provozuschopného stavu. Při prvním letu se letoun zřítí do oceánu.
Ve stejném čase se CIA zaobírá dvěma různými případy: zabijákem, který postupuje Evropou a zanechává za sebou řadu mrtvých těl, a záhadnou ztrátou velkého letadla. Teprve když vyjde najevo, že tyto dvě záležitosti jsou pevně propojené, že onoho zabijáka mylně považovali za mrtvého a že ztracené letadlo bylo přebudováno na nástroj teroristického útoku s nedozírnými důsledky, začne centrála americké špionážní služby rázně jednat. Pokud nemá dojít k nejhoršímu, je třeba znovu začít důvěřovat jedinému muži, který je může zachránit: Davidu Slatonovi.

Zabijákovo mlčení

Autor: Ward Larsen
Přeložil: Dalibor Míček

Počet stran: 520
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-7498-260-6
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Zabijákovo mlčení vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy

Podruhé v životě se David Slaton provonil nepozorností. Poprvé se mu to stalo přednedávnem, ke konci problematického roku ve Virginii. Podlehl přílišnému uspokojení a jeho žena a dítě zato málem zaplatily nejvyšší cenu. Přísahal sám sobě, že už je stejnému riziku nikdy nevystaví. a slib splnil pomocí stokrát osvědčené a prověřené metody – vzdálil se. (str. 27)

Zalistujte si ukázkou.

————————————————

Říká vám něco jméno Charles Darwin? Pokud ano, věřte, že tento román vás dostane. Dokáže totiž spojit špionážní příběh ze druhé světové války, život jednoho velkého vědce a moderní detektivku. Nevěříte?

Existuje Bůh? Jsou věda a náboženství neslučitelné? Moderní detektivka, historický popis bojů jednoho z největších vědců světa a špionážní příběh druhé světové války, vše v jednom románu. Překvapivě samotný Charles Darwin, jehož evoluční teorie více než cokoli jiného vyvolávala tyto základní otázky, se zdržel jakýchkoli dalších debat na tato témata ze strachu před ještě větším rozruchem. Ale předpokládejme, že ve skutečnosti své závěry sepsal a uchoval je jako tajné dodatky ke svému zásadnímu dílu O původu druhů.

Přežijí jen nejsilnější

Autor: Robin Hawdon
Přeložila: Anežka Sobotková

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 160×212 mm
ISBN: 978-80-750-5962-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Přežijí jen nejsilnější vydalo nakladatelství XYZ.

Ukázka z knihy

„Co kdybych vám řekl, že mám důvod se domnívat, že si oba vedli deník? Stylem i účelem značně odlišné, ale oba stejně osobní a také utajované. Fuchs napsal ten svůj v padesátých letech, když byl v této zemi vězněn. Deník Emmy Darwinové vznikl jako tajný komentář k jejímu životu s Charlesem.“ Maurice opět mlčel. (str. 15)

Přečtěte si ukázku z knihy.

————————————————

Chtěla si jen odpočinout a vrátit se na chvíli domů… ale srdce novinářky jí odpočinek nedopřálo. Řádí už padesát let na jejím rodném ostrově sériový vrah? A jak to, že si toho nikdo nevšiml nebo snad ano?

Nová série atmosférických detektivních románů, zasazená do prostředí Normanských ostrovů, která zaujme příznivce Ann Cleevesové nebo Petera Maye.
Novinářka Jennifer Doreyová se po několika letech pobytu v Londýně vrací na rodný ostrov Guernsey, aby si uspořádala život a našla ztracený klid. Začne pracovat v místních novinách a těší se, že v poklidném kraji, kde se zná každý s každým, bude psát o místní politice a třeba se i trochu nudit. Když se však jednoho podzimního večera na pláži objeví tělo psychicky labilní utonulé dívky a policie chce případ uzavřít jako zjevnou sebevraždu, Jennifer to nedá a pustí se do pátrání. Díky své houževnatosti odhalí sérii nápadně podobných úmrtí, k nimž na Guernsey za posledních padesát let došlo, a přiměje ke spolupráci i Michaela Gilberta, zasloužilého policejního inspektora těsně před penzí. Je možné, že na ostrově už padesát let řádí sériový vrah a nikdo si toho nevšiml?

Ďáblův spár

Autorka: Lara Dearmanová
Přeložila: Petra Johana Poncarová

Počet stran: 334
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-7577-252-7
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Ďáblův spár vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Seděla u svého stolu a zírala na obrazovku. Otevřela složku Fairfield Road. Teď v ní bylo deset zpráv včetně té dnešní. Všechny si je postupně projížděla myší.

Děvko!
Děvko!
Děvko!
Děvko!
Děvko!
Děvko!
Děvko!
Děvko!
Děvko!
Děvko!

(str. 22)

Prolistujte si ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše knihy plné napětí? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNoc

Minier, Bernard

XYZ, 2018

zobrazit info o knizeOdhalená tvář

Sheldon, Sidney

Alpress, 2018

zobrazit info o knizeŠťastně až do smrti

Ekbergová, Anna

Metafora, 2018

zobrazit info o knizeZabijákovo mlčení

Larsen, Ward

Domino, 2018

zobrazit info o knizePřežijí jen nejsilnější
Darwinovy nezveřejněné myšlenky v tajemném detektivním románu

Hawdon, Robin

XYZ, 2018

zobrazit info o knizeĎáblův spár

Dearmanová, Lara

Host, 2018

Napsat komentář