Lesní bytosti v ohrožení

Slizky pripad
Detektiv Herkul musí odhalit pachatele, který řádí v Českém lese a zanechává po sobě sliz. Podaří se mu za pomoci Skřipky a Bludníčka případ vyřešit a zachránit lesní bytosti? Začtěte se do dětského detektivního příběhu plného krásných ilustrací.

V Českém lese se dějí nekalosti. Na místech činu zůstává podivný sliz. Vede tato stopa k pachateli? Nejsou lesní bytosti v nebezpečí? Vyšetřování se ujímá světoznámý detektiv Herkul. Podaří se mu za pomoci Skřipky a Bludníčka objasnit tajemný případ a zachránit kouzelný les?
Detektivní příběh pro děti vznikl ve spolupráci se zlínským studiem Kouzelná animace podle scénáře ke stejnojmennému animovanému filmu.

Ukázka z knihy

V hostinci U Blembáka se shromáždili místní. Ještě udýchaný hostinský lišák a jeho žena, Slimouš – přerostlý slimák s krátkýma rukama a kloboukem, taky tchoř, Rarach, který v klidu nepostojí a stále doutná, i zajíc, průsvitná víla, starý Choroš, kukačka a veverka, netopýr, plch a taky Čibuk.
Všichni tiše stojí a zírají do sklepení pod starým dubem. To je jako vymetené. Chybí v něm všechny sudy. Zůstala po nich jen vlhká kola.
Sládek ježek naříká: „Zásoby na celý rok jsou pryč!“
Skřipka se protlačí vpřed a šlápne do něčeho slizkého. Že by zbytek blembáku? „Jak ten bobulový mok může někdo pít?“ Znechuceně otře podrážku o trávu.
Celá tahle společnost přemýšlí, kdo za to může, a každý má svou teorii. Hostinská – lišákova žena nadává, že měl v noci službu krtek, a jak hlídal? Ježek uvažuje, jestli to nebyly užovky, protože do takových hadic se tekutiny, jak všichni vědí, vejde opravdu hodně.
„A ví někdo, kde je starosta?“ ptá se Skřipka.
„Kde by? Dělá na svém,“ říká hostinská, která ví vždycky všechno. Tedy skoro všechno.

Slizky pripad 1

Slizký případ

Autorka: Jana Janíková
Ilustrovala: Eliška Chytková

Počet stran: 94
Vazba: vázaná
Formát: 193×205 mm
ISBN: 978-80-87971-19-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Slizký případ vydalo nakladatelství Verzone.

O autorce

Jana Janíková je zkušenou autorkou, mimo jiné napsala scénář k pohádce Dvanáct měsíčků.


verzone logoNakladatelství Verzone vzniklo v roce 2010. Prvním počinem bylo vydání tří publikací, které doprovodily sérii výstav světově proslulého malíře Zdeňka Sýkory. Vedle publikací o výtvarném umění se věnuje také dětem, především těm zvídavým. Například v ediční řadě ProPánaKrále! přináší lidové pohádky a vyprávění z různých koutů světa. Edice Xin systematicky představuje významná díla čínské literatury 20. a 21. století. Všechny knihy spojuje kvalitní výtvarné, grafické i polygrafické zpracování.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSlizký případ

Janíková, Jana

Verzone, 2018

Napsat komentář