Thrillery pro neklidné sny

Thrillery.Pro.Neklidne.Sny
Dnešní knižní tipy jsou ve znamení thrillerů! Začtěte se a zažijte napětí. Ale pozor, vaše sny se mohou stát hodně neklidnými! Zvládnete to? Pakliže ano, stačí si jen vybrat…

Píše se rok 1985, nadchází Štědrý den… Jenže jeho poklidnou atmosféru zvíří nález mrtvoly chlapce na Rudém náměstí. Jak dopadne vyšetřování cizince v Moskvě?

Návykový a velmi inteligentní thriller odehrávající se přímo v temném srdci komunistického režimu v období studené války.
Štědrý den roku 1985. Na Rudém náměstí je nalezeno odkrvené, vyholené tělo mladého muže. Zmrzlé na kost připomíná kus mramoru. Na pravé ruce schází malíček. Týden poté, co do Moskvy přijede důstojník vojenské rozvědky Tom Fox, se začne pohřešovat patnáctiletá dcera britského velvyslance. A Fox dostane úkol ji co nejrychleji najít. Jenže poslední, co mohou Sověti potřebovat, je cizí rozvědčík čmuchající v jejich rajónu. Zvlášť proto, že se vrah, jehož existenci nelze přiznat, natož aby jej bylo možné polapit, chystá znovu zabíjet…
Moskva je studenoválečný thriller, který čtenáře přenese do jiné doby a na jiné místo – do temného srdce poznamenaného zlověstným odkazem z druhé světové války.

Moskva

Autor: Jack Grimwood
Přeložila: Martina Neradová

Počet stran: 464
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-747-3627-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Moskva vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Ukázka z knihy

V tutéž hodinu, kdy strážmistr moskevské policie přehodil plachtu přes nahou mrtvolu chlapce pod kremelskou zdí, vykojila šestnáct set kilometrů od Kremlu raketa tažená dieselovou lokomotivou a zabila veškeré osazenstvo vlaku. Tváří v tvář takovému neštěstí přijal místní sovět jediné možné rozhodnutí. (str. 9)

Zalistujte si knihou.

Přečtěte si také naši recenzi na tuto knihu.

————————————————

Někdy je pro všechny lepší, když tajemství zůstanou skryta. Ale to bohužel není případ Schallerů a Newmanů. Tyto dva rody se nenávidí již řadu let a nález kostry na pozemku Shallerů vztahy ještě více vyhrotí. Jak dopadne vyšetřování dávného zločinu?

Schallerovi a Newmanovi jsou odvěkými nepřáteli. Když se na pozemku Schallerových najde lidská kostra, je zřejmé, že se jedná o oběť odporného zločinu. Nenávist mezi rodinami vzplane mohutným plamenem a na denní světlo se vynoří děsivá tajemství, kterým by bylo lépe ve věčné tmě.

Vzdálená řeka

Autorka: Barbara Woodová
Přeložila: Petra Klůfová

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-754-3557-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Vzdálená řeka vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Zato Wilhelmovi se hlavou honily naprosto jiné myšlenky, jako dravé hejno vran pustošící čerstvě osázenou vinici. Pořád dokola slyšel slovo bratranec. Johann není bratr. Není ani Schaller. Vždyť dokonce ani neznali Johannovo skutečné jméno! Wilhelm měl pocit, že svět se bláznivě rozvířil. Proč to Bůh vůbec dopustil? A co to znamená… ode dneška? Do budoucna? Tohle je farma Schallerových. Co je ten bratranec vlastně zač? Jak ho mám oslovovat? Jaké právo má na farmu? (str. 6)

Prohlédněte si ukázku.

————————————————

Kdo je Sekerník? A kdo bude jeho další obětí? Jedno je jisté, vrah zveřejnil prohlášení: „Kdo nehraje jazz, riskuje smrt!“ Vyšetřovatelům dochází čas!

Temný vrah Sekerník kráčí městem. Detektiv Michael Talbot hledá vodítka k odhalení vražd a sám skrývá vážné tajemství. Bývalý detektiv Luca D’Andrea pracuje pro mafii, jejíž potřeba vraždy vyřešit, je skoro tak urgentní, jako má policie. Ida, sekretářka v detektivní agentuře, zakopne o stopu, která i ji a jejího kamaráda vtáhne do nebezpečného případu. Jak se blíží vrahovo odhalení, Sekerník vyhlásí výzvu: hrajte jazz, nebo riskujete smrt.

Sekerníkův jazz

Autor: Ray Celestin
Přeložila: Silvie Mitlenerová

Počet stran: 480
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-750-5963-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Sekerníkův jazz vydalo nakladatelství XYZ.

Ukázka z knihy

Riley potáhl z cigarety, odložil dopis a přemýšlel, jestli je jeho autorem opravdu Sekerník, a pokud ne, kdo jiný by ksakru něco takového posílal do novin. Ať už je to autentické, nebo ne, byl by hřích to neotisknout. Riley se zašklebil a vstal. Kolegové se po něm otáčeli, jak si to štrádoval do šéfredaktorovy kanceláře. (str. 20)

Podívejte se na ukázku.

————————————————

Co dělat, když se žena považuje za skvělou mámu, ale ostatní si to nemyslí? Nezbývá nic jiného, než vzít své dítě a utéct… Je to ale správné řešení? Minulost ji stejně dožene!

Měla byste si dávat pozor na dceřiny věci. A na dceru…
Jo Blackmoreovou požádala neznámá žena o svezení. Jo se jí rozhodla vyhovět, ale brzy svého rozhodnutí litovala. Podivná pasažérka totiž zná její jméno, zná i jejího manžela Maxe a navíc má u sebe rukavici, která patří Joeině dvouleté dceři.
To, co započne jako neurčitá obava, se brzy přemění na peklo. Proti Jo se spikne policie, sociálka a dokonce i vlastní manžel. Všichni prohlašují, že je špatná matka. Jo protestuje, považuje celou situaci za tragické nedorozumění, a dlouho věří, že se všechno nějak racionálně vysvětlí.
Když jí však úřady začnou vyhrožovat odebráním dcery, protože podle jejich mínění není způsobilá plnit rodičovské povinnosti, Jo pochopí, že nastal čas jednat. Probere všechny možnosti, které se nabízejí, a rozhodne se pro jedinou z nich, která jí i malé Elise může zaručit bezpečí.
Jo už ví, že jediným řešením je útěk.

Útěk

Autorka: C. Taylor
Přeložila: Zuzana Pernicová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 135×210 mm
ISBN: 978-80-7498-258-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Útěk vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy

Čeká, až odemknu dveře řidiče, pak obejde auto a nasedne vedle mě. Zapnu si pás a pak strčím klíč do zapalování. Paula na sedadle spolujezdce po pásu nesáhne. Místo toho přejede palubní desku, pak stiskne otvírání palubní přihrádky a otevře ji. Přehrabuje se uvnitř, odsouvá cédéčka, účtenky a manuály, načež se natáhne dolů a ohmatává spodní stranu sedadla. (str. 12)

Prolistujte si knihu.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoskva

Grimwood, Jack

Kniha Zlín, 2018

zobrazit info o knizeVzdálená řeka

Woodová, Barbara

Alpress, 2018

zobrazit info o knizeSekerníkův jazz

Celestin, Ray

XYZ, 2018

zobrazit info o knizeÚtěk

Taylor, C. L.

Domino, 2018

Napsat komentář