Vyhrajte román o ztrátě a odpuštění

nebe-je-nase-perex
Právě v okamžiku, kdy si Rob Coates myslel, že má v životě vše, po čem toužil, zasáhne jeho rodinu krutá rána osudu. Úspěšný a šťastně ženatý otec malého Jacka se najednou ocitne na dně. Podaří se mu najít něco, díky čemu by dokázal znovu začít žít?

Cesta od naděje k zoufalství a zpět

Rob Coates v životě dosáhl všeho, po čem toužil. Je úspěšný, šťastně ženatý a má báječného synka Jacka, s nímž je každý den plný dobrodružství. Poté však jeho rodinu zasáhne nelítostná nemoc a vše změní. Rob se ocitne na dně a nedokáže překlenout propast, jež ho náhle odděluje od jeho života a především od jeho ženy, které se zcela odcizí… Jedinou útěchu nachází ve fotografování míst, která navštívil se synem. Pomůžou mu vzpomínky na šťastné chvíle dojít smíření a odpuštění?

Nebe je naše je román plný zvratů – stejně jako život sám. Osloví každého, kdo ví, co znamená někoho ztratit, ale také každého, kdo ví, co je to velká láska. Autor citlivým avšak civilním stylem ukazuje, že cesta vedoucí od naděje k zoufalství a zpět není vůbec jednoduchá a neexistuje pro ni žádný recept, ale také ukazuje, že i srdce, které zasáhla hluboká rána, se může naučit znovu bít.

 

Nebe je naše

Autor: Luke Allnutt

Vydalo: nakladatelství Plus
Překlad: Kateřina Bártová
Počet stran: 352
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 3/2018
ISBN: 978-80-259-0810-5

 

Přečtěte si více o knize Nebe je naše, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

„Takže jsi tu poprvé?“
„Jo.“
Je to lež, ale nemůžu jí vyprávět o tom, jak jsme tu byli posledně. My tři, na konci deštivého britského léta, zachumlaní proti větru a dešti v nepromokavých kabátech přetažených přes kraťasy. Pamatuju si, jak Jack lítal po trávě u parkoviště a taky jak se Anna bála – „drž mě za ruku, Jacku, drž mě za ruku“ –, že se dostane moc blízko k okraji. Vzpomínám si, jak jsme vyšli strmou klikatou cestou až na vrcholek útesu a potom se z ničeho nic změnilo počasí, až skoro biblicky, přestalo pršet, mraky se rozestoupily a objevila se duha.
Duha, duha, křičel Jack, přeskakoval z jedné nohy na druhou a listy kolem něj tančily jako ohníčky. Potom, jako by se ho někdo dotkl nebo mu něco pošeptal do ucha, se zastavil a podíval se nahoru do sloupce světla, který prostoupil mraky, jak duha mizela v modré obloze. (str. 16)

 

O autorovi

luke-allnuttLuke Allnutt se narodil nedaleko Londýna. Studoval na Exeterské univerzitě a od roku 1998 žije v Praze se svou českou ženou a dvěma syny. Pracuje jako novinář v rádiu Svobodná Evropa. Volný čas tráví nejraději se svou rodinou, rád běhá, čte a hraje videohry. Inspiraci pro své knihy čerpá nejen ve vlastních zážitcích a příbězích, které mu vyprávějí blízcí, ale také během dlouhých běhů a dlouhých sprch. Jeho životní filosofie je „Nikdy se nevzdávej a snaž se dělat to, co tě dělá šťastným. Moc se ale ke štěstí neupínej, je normální, že život je občas na h**no.“
(Zdroj informací a fotografie: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Nebe je naše

Rob Coates byl úspěšný ve své práci a šťastný díky své manželce Anně a báječnému synovi. Jenže nelítostná nemoc vše změnila a najednou mezi jeho starým životem a současností zeje obrovská propast stejně jako mezi ním a jeho ženou. Dokáže Rob najít způsob, jak si udržet šťastné vzpomínky a díky nim konečně najít cestu ke smíření s krutým osudem? To si přečtěte v románu, ve kterém Luke Allnutt čerpal z vlastní zkušenosti s bojem proti rakovině.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Nebe je naše vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nebe je naše
probíhá od 6. do 19. března 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Nebe je naše

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNebe je naše

Allnutt, Luke

Plus, 2018

Napsat komentář