Zahrajte si o příběh města, kde z nebe padají letadla

v-pripade-neocekavane-udalosti-audio-perex
Elizabeth je malé městečko ve státě New Jersey, o kterém se však v roce 1952 dozví celý svět. Není totiž příliš běžné, aby se na jednom místě zřítila tři letadla během pouhých tří měsíců. Je to náhoda, nebo se na pozadí neštěstí skrývá mnohem více?

Dramatické události roku 1952

Spisovatelka Judy Blumeová se v tomto románu vrací v paměti do vlastního mládí.

V městečku Elizabeth v New Jersey spadnou v roce 1952 během tří měsíců celkem tři letadla. Je to náhoda? Nebo komunistické spiknutí? Mohou za to mimozemšťané? Jak se s tím vyrovnávají obyvatelé malého městečka?

Strhující události a sympaticky vykreslené postavy spolu s dokonale evokovanou estetikou 50. let minulého století, dávají dohromady elegantní román, založený na pravdivé události.

 

V případě neočekávané události

Autorka: Judy Blumeová

Vydalo: vydatelství Audiotéka.cz
Interpret: Terezie Taberyová
Překlad: Michaela Konárková
Délka: 13 hodin 42 minut
Vydáno: 1/2018

Přečtěte si více o audioknize V případě neočekávané události, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku a přečíst náš článek o knižní předloze.

audiotekaCZ_logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorce

Judy Blumeovou lze popsat jako americkou spisovatelku realistických dětských a teenagerských románů. Ve své práci se věnuje hlavně tabuizovaným tématům, jako je rasismus, menstruace, rozvody, šikana, masturbace, sexualita a rodinné problémy. Tyto pravdivé romány sice skrývají šokující příběhy, ale sama Judy Blumeová říká, že se jedná právě o knihy, se kterými mladí lidé zvládnou etapu dospívání. Její knihy jsou často diskutovány a některé i zakázány, proto jí také American Library Association prohlásila za jednu z nejprovokativnějších autorek 21. století. I přesto prodala více než 82 miliónů výtisků, které byly přeloženy do 32 jazyků. Nyní její dílo vychází i na další platformě, a to jako audiokniha.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu V případě neočekávané události

Patnáctiletá Miri žije se svou matkou, babičkou a strýcem v malém městečku Elizabeth v New Jersey. Prožívá běžný život dospívající dívky a po vzoru strýce, reportéra z novin Elizabeth Daily Post, píše pro školní noviny. Během několika týdnů se však, stejně jako zbytek obyvatel, stane nechtěným svědkem dramatických událostí, při kterých přijde o život více než stovka lidí. Jak je možné, že za tak krátkou dobu spadnou v okolí Elizabeth tři letadla? Opravdu jde o nešťastnou náhodu, nebo za těmito katastrofami stojí komunistické spiknutí? To si poslechněte v audio verzi románu Judy Blumeové, při jehož psaní se inspirovala skutečnými událostmi svého mládí. Audioknihu namluvila Terezie Taberyová.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu V případě neočekávané události vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu V případě neočekávané události
probíhá od 3. do 16. února 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy V případě neočekávané události

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV případě neočekávané události
Audiokniha

Blumeová, Judy

Audiotéka.cz, 2018

Napsat komentář