Cestujte zpět do 50. let 20. století

V pripade neocekavane udalosti
Dnešní knižní tip přenese své čtenáře do 50. let 20. století. Americké městečko Elizabeth zažije během tří měsíců tři pády letadel. Jak se s tím vypořádají jeho obyvatelé, a hlavně mladá hrdinka Miri? A co vlastně za pády letadel vězí: náhoda, spiknutí či mimozemšťané?

Na malé městečko Elizabeth v New Jersey spadnou v roce 1952 během tří měsíců tři (!) letadla. Jak se s tím vyrovnávají jeho obyvatelé včetně patnáctileté Miri? Je to náhoda, komunistické spiknutí, nebo za to můžou mimozemšťané? A jak dopadne první láska? V tomto románu se Judy Blume vrací do vlastního mládí – v Elizabeth totiž vyrostla a šokující události roku 1952 prožívala jako čtrnáctiletá. Kromě strhujících událostí a sympatických postav čtenáře potěší i dokonale evokovaná estetika 50. let na jejíž eleganci dodnes s nostalgií vzpomínáme.

Ukázka z knihy

Toho večera vysadil Suzannin otec Miri se Suzanne u Natáliina domu. Otevřela jim paní Osnerová. Byla drobná a hezká, okolo krku vždy šňůru perel, ať na sobě měla sukni a svetr jako nyní či koktejlové šaty, když se chystala do společnosti. Miri o ní ráda přemýšlela jako o Corinne. Ráda v duchu nazývala dospělé , kteří se vyskytovali v jejím životě, křestními jmény. Dělalo je to zajímavější. působili pak méně jako rodiče a více jako obyčejní lidé s vlastními příběhy. Steve s Fern byli černovlasí po panu Osnerovi, ale Natálie měla špinavý blond, krátké a jemné kudrny a šedomodré oči jako její matka. (str. 31)

V případě neočekávané události

Autorka: Judy Blumeová
Přeložila: Michaela Konárková

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 150×213 mm
ISBN: 978-80-257-2132-2
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu V případě neočekávané události vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Judy Blumeová patří mezi nejoblíbenější a nejplodnější americké autorky. Má na kontě na tři desítky knih pro všechny věkové kategorie, kterých se prodalo přes 85 000 000 výtisků a byly přeloženy do více než třiceti jazyků. Pozornost si získala zejména otvíráním tabuizovaných témat v knihách pro mládež, za což se jí dostalo jak uznání, tak odsouzení. Narodila se r. 1938 v městečku Elizabeth ve státě New Jersey, kde byla o čtrnáct let později spolu s ostatními obyvateli svědkyní tří leteckých katastrof v průběhu několika měsíců. Vzpomínky na tyto tragické události (její tatínek byl zubař, a tak pomáhal identifikovat ostatky zahynuvších cestujících) založila hluboko ve své paměti a vrátila se k nim teprve po šedesáti letech.


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV případě neočekávané události

Blumeová, Judy

Argo, 2017

Napsat komentář