Nenechte si ujít v týdnu od 5. do 11. února 2018

nenechte_si_ujit
Ani dnešek nebude výjimkou, opět vám přinášíme tipy, kam zajít příští týden za literaturou. Například se můžete těšit na křest dvou nových dětských knih Marie Slezákové nebo autogramiádu Zdeňka Svěráka.

To ale samozřejmě ale není všechno, v nabídce jsou i další besedy a autogramiády spisovatelů a také křty knižních novinek, za všechny jmenujme například knihu Prokoukněte svého šéfa.

Začneme již zmiňovaným křtem dvou knižních novinek Marie Slezákové. Ta v úterý 6. února v pražském Paláci knih Luxor v 17.00 uvede své dvě nové knihy pro děti Fuk a Puk, dobrodružství dvou pavoučků a Fuk a Puk ve městě. Jak název první knížky napovídá, Fuk a Puk jsou dva malí pavoučci, kteří žijí ve stodole na statku. Fuk je nebojácný, Puk naopak trošku bázlivý. Společně prožívají různá dobrodružství, díky kterým se vaše děti s touto knížku opravdu nudit nebudou. Kmotrem knížek bude hudebník Ivan Mládek.

Praze ještě zůstaneme, v úterý 6. února se v knihkupectví Božská lahvice bude křtít kniha Petry Maťové Trochu jiné mámy. Kniha otevírá velice zajímavé téma, a to mateřství navzdory zdravotnímu hendikepu. Autorka se rozhodla tuto mnohdy opomíjenou oblast prozkoumat, a proto zpovídala právě hendikepované matky a jejich partnery. Zaměřila se jak na samotné rozhodnutí mít děti, tak i na životní změnu, kterou dítě přineslo. Pokud vás toto téma zajímá, určitě se křtu zúčastněte, začíná v 18.00.

úterý 6. února se podíváme i do moravské metropole. V Knihkupectví Dobrovský v Brně bude mít autogramiádu spisovatelka Alena Mornštajnová, autorka oblíbených románů Slepá mapa, Hotýlek či Hana. Prvně jmenovaný román byl dokonce nominován na Cenu Česká kniha 2014. Kromě psaní se autorka věnuje překladatelství a také je lektorkou anglického jazyka. V Brně bude podepisovat všechny tři své romány. Patří-li tedy její knihy mezi vaše oblíbené, určitě neváhejte, autogramiáda začíná v 17.00.

Nejedna malá slečna si někdy přála být letuškou. Jaké to ale doopravdy je? V úterý 6. února se to můžete dozvědět. V ostravském Domu knihy totiž bude mít od 16.00 besedu a autogramiádu Veronika Klesnilová, autorka knihy Veronika v Dubaji. Veronika několik let působila jako manažerka v dopravní společnosti. Protože ale vždy toužila poznat svět, tuto práci vyměnila za pozici letušky u prestižní letecké společnosti. O svých zkušenostech začala psát blog Veronika in Dubai, kde se svými fanoušky sdílí své zážitky. A nedávno jí vyšla i zmíněná kniha.

Ve čtvrtek 8. února se přesuneme do Krajské knihovny v Pardubicích, kde bude mít od 17.00 autogramiádu a besedu český chirurg a účastník misí Lékařů bez hranic Tomáš Šebek. Asi ho znáte jako autora velmi oblíbené knihy Mise Haiti o jeho práci po zemětřesení, které Haiti postihlo. Jeho nová kniha Africká zima popisuje, jak se v roce 2017 vydal do hladem sužovaného Jižního Súdánu. Na besedě se tak můžete krom jiného dozvědět, jak se pracuje v zemi, kde má u lidí daleko větší respekt tradiční léčitel než západní lékař.

Ve čtvrtek 8. února se vrátíme do ostravského Domu knihy, kde bude mít od 16.00 autogramiádu a besedu herec, scénárista a spisovatel Zdeněk Svěrák. Na svém kontě má nespočet krásných textů k písním, je spoluzakladatelem Divadla Járy Cimrmana a také autorem scénářů mnoha známých filmů. A právě o oblíbených filmových komediích, zachycených v knihách Filmové komedie I.Filmové komedie II. , bude i tato čtvrteční beseda.

Chtěli byste porozumět svému šéfovi? Potom se stavte ve čtvrtek 8. února do pražského Knihkupectví Academia, kde proběhne křest knihy Prokoukněte svého šéfa Michaely Daňkové. Dobré vztahy se svým šéfem jsou velmi důležité pro celkovou atmosféru na pracovišti, proto není od věci snažit se, aby vše klapalo. A tipy, jak na to, se dozvíte právě v této knize. Křest knihy začíná v 16.00, nezmeškejte ho.

Na další akce, které se konají příští týden, se podívejte do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář