Vyhrajte román protkaný humorem a láskou

nazdar-vitamine-perex
Je před Vánoci a třicetiletá Ruth se právě rozešla se svým snoubencem. Aby netrávila svátky sama, rozjede se domů k rodičům, ale i zde ji čeká nemilá zpráva – její otec postupně ztrácí paměť. Jak si poradí s hroutícím se životem?

Život vzhůru nohama

Humorem protkaný příběh o lásce, ztrátě a vzpomínkách v jejich nejrůznějších podobách.

Život třicetileté Ruth se neubírá zrovna šťastným směrem. Těsně před Vánoci se rozejde se svým snoubencem a k tomu ji překvapí zpráva z domova – její otec Howard Young, uznávaný profesor historie nenávratně ztrácí paměť. Ruth podá výpověď v práci, opustí velkoměsto a vrací se do domu svého dětství, aby rodičům pomohla vyrovnat se s nenadálými změnami. Je ochotná vyzkoušet cokoliv, i zaručené recepty proti demenci – medúzovou polévku či medúzové placičky.

Román psaný formou deníkových zápisků je humornou i dojemnou sondou rodinných vztahů.

 

Nazdar, vitamíne

Nazdar, hořčíku, ginkgo, rybí tuku!

Autorka: Rachel Khongová

Vydalo: nakladatelství Plus
Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Vydáno: 1/2018
ISBN: 978-80-2590-788-7

Přečtěte si více o knize Nazdar, vitamíne, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Začalo to přibližně před rokem: Táta zapomínal peněženku, zapomínal tváře, zapomínal zavírat kohoutek. Pak začal narážet do věcí a připadal si unavený, i když celou noc spal. A to, že hodně pil, dodal doktor Lung, tomu nijak nepomáhalo.
V současné době neexistuje žádný test ani rentgen, který by dokázal se stoprocentní přesností diagnostikovat demenci. Teprve když člověk zemře, můžete mu rozříznout mozek a pohledat bonzácké plaky a spletence. Prozatím je to vylučovací proces. Máme totiž testy, jež dokážou vyloučit ostatní příčiny ztráty paměti. Když lékaři diagnostikují Alzheimera, mohou vám totiž akorát říct, co všechno ostatního to není.
Co můj otec nemá: hypertyreózu, poruchu ledvin nebo jater, infekci a netrpí podvýživou. Nedostatek vitamínu B12 a kyseliny listové může zapříčinit ztrátu paměti a je léčitelný.
„Jsem zkrátka dočista dementní,“ konstatuje táta. (str. 12)

 

O autorce

rachel-khongovaRachel Khongová vyrůstala v jižní Kalifornii, vystudovala Yaleovu univerzitu a Floridskou univerzitu. V letech 2011–2016 pracovala jako odpovědná redaktorka kulinářského magazínu Lucky Peach. Svou tvorbu publikovala v literárních a kulturních časopisech a v denících, například American Short Fiction, The San Francisco Chronicle, The Believer, California Sunday. Román Nazdar, vitamíne je jejím knižním debutem. Žije v San Francisku.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Nazdar, vitamíne

Je před Vánoci a Ruth se těší, že je jako každý rok stráví se svým snoubencem Joelem u jeho rodiny v Charlestonu. Jenže brzy se ukáže, že tyto svátky budou jiné. Nejen, že hlavní hrdinka zůstane sama, ale navíc přichází špatné zprávy také z domova – stav jejího otce, který trpí demencí, se stále zhoršuje. Ale jak se říká, všechno zlé je k něčemu dobré. Ruth podá výpověď a vrací se domů, aby svým rodičům pomohla, čímž nejen utuží rodinné vazby, ale také ji během toho potká nejedna humorná situace.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Nazdar, vitamíne vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nazdar, vitamíne
probíhá od 23. ledna do 5. února 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Nazdar, vitamíne

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNazdar, vitamíne
Nazdar, hořčíku, ginkgo, rybí tuku!

Khongová, Rachel

Plus, 2018

Vyhrajte román protkaný humorem a láskou - DISKUZE

Počet reakcí: 1

Napsat komentář