S knihou za poznáním

dite-a-kniha
Jak se naučit něco nového, a přitom si užít zábavu? No přece s knihou. Ty dnešní vás vezmou nejen do historie, ale i na cestu kolem světa. Seznámíte se s fungováním lidského těla a proniknete do tajů umění. To vše za doprovodu krásných ilustrací.

Vypravte se do minulosti a seznamte se s obdobím baroka v Čechách. Poznáte nejen umění, kulturu a život této doby, ale i módu, zvyky, stravování atd.

Knížka uvádí mladé čtenáře do světa barokních Čech a představuje jim nejen jejich bohatou kulturu, ale i způsob, jak se tehdy žilo. Děti se v ní seznámí s principy barokního umění, architektury, sochařství, malířství a literatury, se základními historickými událostmi, ale také s tím, jak vypadala města a vesnice, jak probíhaly dobové slavnosti, co se jedlo a jak se lidé oblékali. Krásně ilustrovaná kniha bude děti provázet i na výletech, k nimž dává řadu tipů.

Ukázka z knihy

Po stopach baroka v Cechach

Po stopach baroka v Cechach 1

Další ukázky naleznete na stránkách nakladatelství.

Po stopách baroka v Čechách

1648–1740
Autor: Martin Bedřich
Ilustrovala: Michaela Bergmannová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1251-5
Doporučená cena: 285 Kč

Knihu Po stopách baroka v Čechách vydalo nakladatelství Portál.

O autorovi

Martin Bedřich studoval českou a srovnávací literaturu a dějiny umění a o barokní kultuře napsal svou doktorskou práci. Učil na vysoké škole a popularizoval téma při řadě příležitostí, v neposlední řadě u svých čtyř dětí. Nyní působí jako šéfredaktor nakladatelství Portál.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Matějovi, desetiletému zvídavému klukovi, se hlavou honí plno otázek, na které nenachází odpovědi. To se změní, když vyleze na půdu a potká mluvícího netopýra, který zná odpovědi na všechny otázky…

Netopýr na půdě není nic tak zvláštního. Možná i mluvící netopýr by se dal považovat za možnou věc. Ale mluvící netopýr, který umí odpovědět na všechny, i ty nejzapeklitější otázky a vysvětlit celý současný svět tak, aby ho pochopilo dítě? To už je veliká vzácnost! A právě s takovým netopýrem se setkal Matěj, hloubavý desetiletý kluk, který se ve škole ne a ne dozvědět všechno, co mu vrtá hlavou, až nakonec v touze po poznání i dobrodružství vylezl na půdu své novostavby, kde bydlí s rodiči a se sestrou…
Chytrá i vtipná knížka pro děti od první třídy, která se nezastavuje před závažnými tématy naší doby a s laskavostí a pochopením vypráví třeba o přátelství, chudobě, dospívání, světové politice i o TOM. Autor je otcem čtyř zvídavých dětí, které se staly jeho prvními nadšenými čtenáři a posluchači.

Ukázka z knihy

Bydlet na tomhle vymazleném předměstí je vopruz. A to říkám i přesto, že úplně přesně nevím, co to vopruz je. Kluci to říkají, když máme hodně úkolů, nebo naopak když není co dělat. Pro naše předměstí platí spíš to druhé. Není tu ani pizzerie, ani kebab, jenom taková podivná skomí- ravá cukrárna, do které se podle mě zboží vozí z Teska, protože to všechno chutná tak nějak teskně. (str. 7)

Přečtěte si pokračování ukázky.

Co vyprávěl netopýr

jednoduchá povídání o složitých věcech
Autor: Jan Jícha
Ilustrovala: Barbora Morongová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 140×200 mm
ISBN: 978-80-7553-445-3
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Co vyprávěl netopýr vydalo nakladatelství Triton.

O autorovi

Jan Jícha se narodil 3. února 1980 v Praze, vystudoval vysokou školu a věnuje se nejenom psaní knih. Více informací zjistíte na jeho vlastních stránkách.

————————————————

Muzeum či galerie bývají často nudné instituce, kde si člověk ani nesmí sáhnout na exponát. S pomocí představované knihy se vydáte na dobrodružnou cestu po stopách umění a zažijete nepoznané…

Tak trochu jiná encyklopedie dějin umění Kdo ti nejlépe představí umělecké dílo? Muzeum? Tam je to samé nesahej, nesmíš a pozorně čti popisky. Když se ale do vylíčení vzniku těch nejlepších kousků z historie umění pustí samotní tvůrci, modelové, obrazy, sochy… Vyprav se na vzrušující cestu po stopách umění! Projdi se po pravěké jeskyni. Seznam se s půvabnou královnou Nefertiti. Nebo si třeba pohlaď hranostaje z obrazu Leonarda da Vinciho či oslav narozeniny s Marcem Chagallem.

Ukázka z knihy

Je brzo ráno. Už se rozednělo, ale bůh slunce ještě nezvedl svou planoucí hlavu nad obzor. Ve vzduchu je cítit rosa. Nebe, modré jako moře zůstává zatím klidné. Později se ale bude chvět vedrem. Když muži postupující v řadách žnou zralou pšenici bronzovými srpy, praská jim pod rukama. Polekaní ptáci se skřehotem a jekotem vylétají směrem k nebi. Za poli, kam už nedohlédneš, teče široká a mocná řeka Nil. Když muži přeruší práci, aby se rozhlédli, vidí plachty, jako by lodě pluly přímo pšeničným polem. (str. 21)

Van Goghova hvězdná noc

O Egyptě pojednává i zbytek ukázky.

Van Goghova hvězdná noc

Dějiny umění v příbězích pro děti
Autor: Michael Bird
Ilustrovala: Kate Evansová
Přeložila: Katarína Belejová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 217×278 mm
ISBN: 978-80-264-1691-3
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Van Goghova hvězdná noc vydalo nakladatelství CPress.

O autorovi

Michael Bird je spisovatel, historik umění a rozhlasový moderátor BBC. Narodil se v Londýně a studoval na Oxfordské univerzitě. Je autorem řady titulů o moderních umělcích. O umění píše také do periodik jako The Times, The Guardian, Modern Painters, Tate Etc a PN Review. Žije v Cornwallu se svou ženou, umělkyní Felicity Marovou.

Zdroj informací: Albatros Media

————————————————

Lidské tělo je fascinující objekt, který nabízí mnoho možností zkoumání. Technika RGB ilustrace umožňuje nahlédnout dovnitř a zjistit, co všechno se uvnitř něj ukrývá…

Zajímá tě, jak vypadá lidské tělo uvnitř? Podívej se přes jednu ze tří barevných lup a uvidíš, co jinak zůstává očím skryto. Každá lupa odhalí jiné tajemství. To je kouzlo! Neobyčejná knížka, v níž autorka použila fascinující techniku RGB ilustrace, láká děti k poznávání tajů lidského těla. Co se skrývá v našem těle? patří do série autorských knih, které vycházejí již ve třinácti jazycích. Pro děti od 4 let.

Ukázka z knihy

Co se skryva v nasem tele_promo2

Co se skryva v nasem tele_promo1

Co se skrývá v našem těle?

Autorka: Aina Bestardová
Přeložila: Jana Písařová

Počet stran: 24
Vazba: vázaná
Formát: 270×286 mm
ISBN: 978-80-7577-216-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Co se skrývá v našem těle? vydalo nakladatelství Host.

Aina Bestardová (* 1981) je ilustrátorka a módní návrhářka žijící na Mallorce. Přes pět let navrhovala boty pro značku Camper, v současné době se věnuje ilustraci dětských knih. Co se skrývá v našem těle? patří do série autorských knih, které vycházejí již ve třinácti jazycích.

Zdroj informací: nakladatelství Host

————————————————

Rádi byste poznali celý svět, a přitom neopustili svůj pokoj? Nyní máte šanci! Můžete se doslova promalovat všemi kontinenty a státy a zjistit, která tam žijí zvířata nebo jaké tam stojí významné budovy.

S těmito úžasně barevnými omalovánkami velikosti plakátu se děti doslova promalují celým světem. Krásné mapy jsou plné staveb, zvířat, věcí a míst k vybarvení charakteristických pro dané země a obsahují informační okénka i sekci vlajek všech států světa. Jednotlivé stránky je možné z tohoto jedinečného atlasu odstřihnout, aby si jimi děti mohly vyzdobit pokojíček a mít před sebou celou zemi jako na dlani.
V duchu motta škola hrou tak děti prozkoumají celý svět a vše si lépe zapamatují.

Atlas – omalovánky

Vymaluj si celý svět!
Ilustrovala: Natalie Hughesová
Přeložila: Martina Vondráčková

Počet stran: 48
Vazba: brožovaná
Formát: 285×400 mm
ISBN: 978-80-204-4607-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Atlas – omalovánky vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

Antičtí Bohové sídlili na Olympu a odtud řídili život obyvatel. Často hrdinům připravovali různé výzvy, pověřovali je úkoly a pak sledovali jejich putování. Pohodlně se usaďte a seznamte se starořeckým panteonem.

Byli to bohově, kdo byli hlavními hybateli života ve starém Řecku. To oni tahali za neviditelné nitky lidských osudů. Z některých dobrodružství a příběhů se dozvíte, že bohové museli být často i velkými šprýmaři! Velkým hrdinům připravovali tajemné úkoly a stavěli do jejich cest nejrůznější překážky.
Vydejte se za slavnými bohy na posvátný Olymp, a dozvíte se KDO, CO, PROČ a JAK tvořil dějiny. Přečtěte si, kdo byli Zeus, Herakles nebo Prométheus či Afrodita, Kyklopové nebo Sirény. Nejen, že se dozvíte spoustu zajímavostí, ale hlavně se skvěle pobavíte.

Staré řecké báje a pověsti pro děti

Autor: Michal Vaněček
Ilustroval: Václav Ráž

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 215×275 mm
ISBN: 978-80-271-0388-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Staré řecké báje a pověsti pro děti vydalo nakladatelství Grada.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePo stopách baroka v Čechách
1648–1740

Bedřich, Martin

Portál, 2017

zobrazit info o knizeCo vyprávěl netopýr
jednoduchá povídání o složitých věcech

Jícha, Jan

Triton, 2017

zobrazit info o knizeVan Goghova hvězdná noc
Dějiny umění v příbězích pro děti

Bird, Michael

CPress, 2017

zobrazit info o knizeCo se skrývá v našem těle?

Bestardová, Aina

Host, 2017

zobrazit info o knizeAtlas – omalovánky
Vymaluj si celý svět!

Mladá fronta, 2017

zobrazit info o knizeStaré řecké báje a pověsti pro děti

Vaněček, Michal

Grada, 2017

Napsat komentář